Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

tron 

všechny recenze uživatele

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

I po letech a po vícenásobném shlédnutí stále nenudící film. Pořád je to tak kouzelně naivní a Christopher Reeve je prostě neuvěřitelnej švihák a sympaťák. Oproti jedničce tu jsou důstojnější padouši, ale hláškující Luthor nezmizel úplně což je dobře. Jedna z nejlepších dvojek, naprosto na stejné úrovni jako jednička. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Od jedničky nám tu přibylo záporáků, lásky i akce. Ubylo humoru, který zachraňuje akorát Lex Luthor jako takový sidekick hlavních záporáků ("Vždyť to říkám, jsou to burani"). Čeho ubylo hodně, je chytrost a kvalita scénáře. Zajímalo by mě od kdy se prezident Spojených států bere jako vůdce celého světa, a ten konec s US vlajkou radši ani nebudu komentovat. Nicméně když přehlédnete tyto a mnohé jiné naivity v ději, můžete se i dobře bavit. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Plešatej Lex Luthor! Je sice lepší, než v prvnim díle, ale stejně pořád takovej jako že mi vubec nepřijde jako zlej chlápek. Zato ta trojka těch ostatních je děsivá, až se mi prdel klepe - bohužel to myslim jenom ironicky. Jsou totiž hrozní svým vzhledem a chováním, než tím, co dělaj. Třeba ten němej, to byla čirá a nekonečná hrůza, chchch. Prostě záporáci, kteří byli spíš vtipní. A teď do toho samej výbuch a házení velkejma věcma, product placement pro Coca-Colu a Marlboro, uplně zbytečné a nelogické Supermanovo odsupermanění a pak zas přisupersranění, Loisino odhalení Supermana a pak odebrání myšlenek, let s americkou vlajkou na konci atd. No nevim, asi mi to zavání už docela odpadem, i když Christopher Reeve nebyl vubec špatnej... a bohužel přibližně vim, co mě ještě čeká ve trojce a čtyřce... ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)
  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama