Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

VN85 

všechny recenze uživatele

Seriál, o kterém se dá lidově řečeno říct, že jsem "na něm vyrůstal". Poprvé byl ČT vysílán někdy v první půlce 90. let (skončil někdy v únoru/březnu 1996), podruhé někdy cca 2001-2003 a tehdy jsem jako středoškolák měl občas pocit, že mi mluví ze života, byť se odehrával o 30 let dříve a úplně někde jinde. Navíc jako nejmladší dítě pětičlenné rodiny, kde je nejstarší dítě sestra a starší bratr je nesnesitelný, byť dneska oproti Weynnovi je to vysokoškolský učitel, jsem s Kevinem prostě soucítil. A pak ta Winney ... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o dospívání. Jak často jsem se v Kevinovi viděl :-)! Viděl jsem všechny díly 2 x a většinu jich mám na kazetě. Hodně seriálu pomohl skvělý český dabing (hlavně Donutil je nezapomenutelný). A taky je dobrá hláška otce rodiny ... "A musím platit daně" a " Neříkej levná a 30 Dolarů v jedné větě" atd. Prostě skvělá zábava, kterou si rád často pouštím a hlavně neomrzí ... ()

Reklama

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Hodnocení spíš z nostalgie - měl jsem štěstí, že tenhle seriál dávali na ČT 1 v době, kdy mi bylo cca stejně jako hlavnímu hrdinovi, což znamená, že jsem se s ním dokázal maximálně ztotožnit. :) Vlastně skoro srdeční záležitost. Shlédnutí posledního dílu byla skoro nejemotivnější chvíle dětství. :D Díky za to. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nostalgická slza z mého koutku oka ukápla. Vzpomínky na mé vysedávání před obrazovkou s právě běžícím seriálem bez pořádného tempa, smyslu a hereckých hvězd za doprovodu tradičního dabingu České televize jsou pro mě částečně záhadou a částečně perlou mého dětství. Kevin byl pro mě ideální hrdina, nic nevyhazoval do vzduchu, nechtěl změnit svět, jen dospíval a sledoval svou rodinu, kamarády a celou obyčejnou ulici. Síla tohoto díla je v jeho kouzelné atmosféře jedné doby, jednoho rostoucího chlapce a jeho životní lásky. Po závěru seriálu jsem měl chuť pustit slzy, ne protože se zastavil svět, ale že něco důležitého z něj odešlo... (kdo neviděl i konec, neviděl nic) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • Tvůrce Neal Marlens původně chtěl, aby prostředí bylo jeho rodným Huntingtonem na Long Islandu, kde vyrůstal. Prvky byly také převzaty z Blackova dětství z části White Oak v Silver Spring v Marylandu. ABC však trvala na tom, aby umístění zůstalo nespecifické (hovorové „Anytown, USA“). (Trajektt)
  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)

Reklama

Reklama