Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej seriálů o dospívání, jaký jsem viděl. Strasti a slasti dospívání v Americe 50. let? Hned bych tam chtěl žít a vyrůstat tam. Jasně, je to čirá nostalgie i s mravokárným ponaučením, ale některé díly byly vysloveně pouze zábavné. Navíc občasné návštěvy herců jako James Tolkan, či z mladší generace Schwimmer, Ribisi atd. dodávají seriálu další rozměr. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Vyprávění o teenagerech bylo svým způsobem zajímavě nudné. Nejvíc mne však z celého seriálu zaujala vyprávějící hlavní postava dospělého vypravěče, který vzpomíná na začátky na střední škole na sklonku šedesátých a sedmdesátých let, přesně vím, že ho daboval Miroslav Donutil. Jinak je seriál klasický průměr, ačkoliv jsem byl v té době na něj ulítlej. ()

Reklama

ivamka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo, protože ten kluk je symbolem mládí, dospívání , kopanců a drobných úspěchů, které je provázejí. Není to typický dětský seriál, ale spíš pro všechny věkové kategorie. Všechno mělo zvláštní atmosféru. Vypravěč v pravou chvíli propojil jednotlivé obrazy. Trošku dojemné hlavně však veselé příběhy, které pokaždé něco připomenou. Mi se líbil Kevinův otec, který byl dobrák tak trochu jako velký Kevin a Kevinův bratr ho párkrát pořádně doběhl. Kevinův brácha je starší a větší hajzlík, než Kevin, ale v jednom díle překvapí, že má taky dobré srdce. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Milý seriál o dospívání v americe šedesátých let . Nezapomenutelná hudba a komentáře Miroslava Donutila, ve mě vyvolávají krásné vzpomínka na doby, kdy se tento seriál vysílal. Výborný Fred Savage se kterým projdete nástrahy dospívání a všech možných okamžiků, které provází život malého chlapce, studenta, až téměř v dospělého muže. Během 115 ti dílů se postupně seznámíme s Kevinovým nejlepším přítelem Paulem Pfeifferem a jeho velkou láskou Winnie. Opravdu velice povedený seriál, který si svoje místo na americkém seriálovém Olympu 80 let, bezesporu zasloužil. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • V celkově 15. epizodě s názvem "Poraženi" jsou autentické záběry ze srpna 1968 v Praze. (Pyron)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno