Reklama

Reklama

Batman začíná

  • USA Batman Begins (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, 2005, 140 min

Jako malý chlapec je Bruce svědkem násilné smrti rodičů, kterou si trpce vyčítá. V dospělosti je ovládán vztekem a touhou po pomstě. Snaží se pochopit myšlení zločinců a bojuje s vlastními démony. Živí se drobnými krádežemi a ocitá se v horské věznici v Číně, kde se setkává s tajemným mužem Ducardem, který jej naučí bojovému umění nindžů. Zdejší výuka nakonec dopadne poněkud jinak a on se vrací do rodného Godham City. To se za těch pár let změnilo k nepoznání - ze všech stran vyvěrá kriminalita a korupce. Bruce s pomocí věrného komorníka a pár nových přátel, začíná žít dvojím životem. Stane se maskovaným bojovníkem Batmanem, který používá svoji sílu, inteligenci a řadu svých technických vymožeností k boji proti zlověstným silám, které ohrožují město. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 776)

Breaker 

všechny recenze uživatele

Rolí od role Christian Bale stoupá vzhůru (a nejlepší Wayn je toho důkazem) ... Konečně pořádná komiksová konkurence ověnčeného Spidermana a chci s Balem další díl. ()

Dr_Zetor 

všechny recenze uživatele

Nový Batman je konečně přesně takový, jakého jsem si přál již před 15ti lety. Civilnější, lidštější a opravdovější. A ve filmu to funguje náramně dobře, herci jsou přesní (tedy s výjimou Katie Holmes, která se spíše "tváří", nežli hraje), v čele s Michaelem Cainem, chrlícím jednu suchou hlášku za druhou. Jenom záporných postav tu je trochu moc (i když Cillian Murphy a jeho děsivá maska má něco do sebe) a také kamera během soubojů je dosti chaotická, více toho tušíme, než vidíme. Nutno dodat, že dokonce i Hans Zimmer zase jednou vypotil solidní soundtrack (určitě nejlepší od Gladiátora). Podtrženo, sečteno = někde mezi 4 a 5*, ale nakonec přeci jen 5. ()

Dinoo 

všechny recenze uživatele

Batman sa vracia !! A famózne !! Lepší návarat som si ani nevedel predstaviť.Tento film vo mne na začiatku vyvolal emócie a neskôr lútosť ktorá viedla až k hnevu. Neviem si predstaviť lepšieho batmana ako je Christian Bale. Veľmi sa teším na ďalšie pokračovanie.Christopher Nolan postavil latku skutočne veľmi vysoko ! ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, že někdo může vrátit Batmana do hry. A hle! Ale co jiného se od Nolana dalo čekat než skvělá podívaná. Do té doby nejlepší comicsový film. ()

ondy1985 

všechny recenze uživatele

Hoci je o poznanie lepší než predošlí batmani, stále sa nemôžem zbaviť akejsi averzie k tejto sérii. Efektné ale nezaujalo. Po druhom zhliadnuti so 7 rocnym odstupom zviham hodnotenie o 1 hviezdicku :-) ()

dracik 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi v láske sériu o Batmanovi asi preto že ten od Joela Schumachera bola totálna hrôza. Takže keď som sa dozvedela že svetlo sveta uzrie ďalší netopierí muž tak som z toho veľmi nadšená nebola. Ale ako sa hovorí opak je pravdou. Konečne sa ho ujal výborný režisér ktorý urobil z pomaly reklamného schumacherovského ušatého panáka temného rytiera ktorý drží ochrannú ruku nad Gotham City. Ako tento diel resp. začiatok batmanovskej série ma úplne dostal. Ale aj Christian Bale je vynikajúci herec ktorý hravo zvláda hrať aj depresívne roly ako bol jeho Bruce Wayne. ()

pistolpete 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je už niekoľké pokračovanie príbehu o netopierom mužovi, tak som sa celkom bavil. Neviem čím to je, ale čo sa týka komixsov, tak k batmanovi som mal vždy bližšie ako k supermanovi a nebodaj trapnom spidermanovi. Aj keď nikto už asi neprekoná atmosféru prvých dvoch dielom od Tima Burtona. Uvidíme, čo spraví pán režisér s ďaľším pokračovaním. ()

Aleššek 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně netopýrů, ale tohle byl zatím ten nejlepší. Trošku jsem se obával toho začátku, ale Nolan a spol to zvládli na výbornou. Tempo se poté zvyšovalo až do skvělého závěru. Už se těším na pokračování a doufám, že takto vysoce nastavená laťka bude alespoň konstantní či vyšší. Ještě si neodpustím malý komentář: Bylo to lepší než Superman se vrací- a to o hodně. 90% ()

Bloodoom 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to velmi vydařený film. První půlka kde Bruce "hledá sám sebe" by byla si myslím nudná. Ale díky "výcviku" se to dá přežít. Druhá půlka kdy se vrací zpět do Gothamu má šťávu a spád. Škoda, že v tomto "prvním" díle je vrah Waynových rodičů zastřelen. Pokud nám paměť dobře funguje tak víme, že z onoho vraha se vyklube "Joker". konečná scéna na střeše policie kdy polda mluví o "Jokerovi" je dost trapná a myslím, že se tam moc nehodí. Jinak fakt bezvadný!!! ()

andrwa 

všechny recenze uživatele

Po ďalšom zhliadnutí mi to prišlo príliš rozvláčne a pomerne nudné. Hoci je Nolan macher, niečo mu evidentne nevišlo, preto uberám 1*. Škoda. ()

Nikopol 

všechny recenze uživatele

Batman v Nolanově podání je opravdu famózní. To říkám jako člověk, který zrovna tohoto hrdinu nikdy moc nemusel a ani jeden z předchozích čtyř filmů nemá rád. Může za to jednak úžasný smyčcový soundtrack dua Zimmer & Howard a také pojetí temného rytíře z úplně jiného pohledu - jako normálního člověka, který chce zachránit svoje město, které vybudoval jeho otec. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Bohužel.. Batman Begins mě vůbec nenadchl. Vizuálně jsem si vůbec nemohl říct, pání, tak to se povedlo. Celkově to na mne dává chladný dojem. Ano, je pěkné, že navázal na začátek a jak vlastně ten Batman vznikl, ale mne to nic neříkalo, ba naopak dost nudilo. Pár scén, bylo zajímavých, skvělá kamera, ale toto na skvělý film, rozhodně nestačí. Jo to Dark Knigh, ten se Vám Nolane povedl ()

Bobeš14 

všechny recenze uživatele

Náádhera,tak to má vypadat!Batman je můj neoblíbenější komiksový hrdina a konečně se na něj dá opět dívat.Bale je Wayne jak vyšitý,Scareceow je výborný padouch a temná stilizace je skvělá.Už aby byl Dark Knight v kinech!!! ()

B.B.Blue 

všechny recenze uživatele

Nejsem přímo fanda Batmana, ale u tohoto filmu jsem se bavil. Přesto mám několik výtek. Začalo to scénou, kdy Wayne místo zabití vraha v klášteře raději vše vyhodí do vzduchu a podle velikosti exploze tak pravděpodobně připraví o život mnoho dalších lidí, nejspíše včetně samotného "odsouzeného". Režisér se zde asi nechal unést pozdějším vyústěním filmu, v jehož světle je tento krok akceptovalný. Člověk který film vidí poprvé si však musí poklepat na čelo. Další s čím jsem nebyl spokojen byly souboje Batmana se zlosyny. Rychlý střih a neustálý pohyb kamery dělaly ze rvaček rozmazanou šmouhu a nevychutnal jsem si snad jediný chvat nebo úder. V důsledku mi to připadalo, jakoby Christopher Nolan neměl po ruce kvalitního choreografa. Dále už to bylo jen pár nelogičností, kterým se ale snad neumí vyhnout žádný hollywoodský trhák. Pochválil bych naopak efekty, sem tam vtipný dialog a příjemně mě překvapil také scénář. Nakonec tedy slušných 80% ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

I keď dobre spracované, ale miestami nedotiahnuté a nevyužité skvelé postavy a protivníci (napríklad ten halucinogénny maniak). Je to škoda ale takto si ja komiksového Batmana nepredstavujem. ()

one2 

všechny recenze uživatele

3 krát hurá pre tento snímok !!! Konečne niekto napasoval Batmana do reálneho sveta,obliekol mu kvalitne vyzerajúci oblek, dal mu auto , ktoré nie je odliate z umelej hmotyurobil tomu poriadny príbeh a vysvetlil odkial možu asi tak všetky Batmanové vecičky pochadzať. Jednoducho skvelé a odporúčal by som to aj ľudom,ktorý nemajú Batmana velmi v láske,pretože je to už o niečom inom ako to čo tu bolo doposial. Tak konečne niekto z Batmana urobil kvalitu tak ako som si to dlho želal. ()

miccio 

všechny recenze uživatele

Pobavil, neurazil, nenadchl - nejhorší je první třetina filmu, pak už je to ale jen lepší. Gary Oldman, Michael Caine a Morgan Freeman jsou velmi milým zpestřením i když mohli být na plátně delší dobu, Katie Holmes dostala času na můj vkus neúměrně moc, je strašná, nevýrazná a nudná, Liam Neeson jako drsňák docela mile překvapil. Christian Bale nebyl vyloženě špatný, ale za nejlepšího Batmana všech dob bych ho nevyhlásila. Scénu kdy se Gordon "pere" s Batmobilem jsem si vážně užila, stejně jako snad všechny hlášky Alfréda. ()

Ant@nio 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem byl toho názoru, že film s podobnou tematikou už ve světě nemůže být vůbec žádný úspěch. "Přeci stejný styl nelze používat pořád"..., říkal jsem si. Ovšem pak jsem si uvědomil, jak jsem se obrovsky mílil. Je to zcela něco nového, styl, kterým je nový Batman točený, je opravdu znamenitý. Na film jsem nahlížel zcela jinak než na předchozí filmové verze. Opravdu bych rád ocenil práci scénaristů, kameramanů, a zvlášť úžasného Ch. Nolana. Jeho hvězda opravdu stoupá strmě vzhůru. Tento film určitě byl tím správným krokem, jak posunout akční napjaté filmy o kus kupředu. ()

papinak 

všechny recenze uživatele

Konečně Batman, co má koule. Zasazení do reálného prostředí film rozhodně nakoplo o velkej kus dopředu. Děj nemá chybu a ukáže nám, jak vlastně tato legenda vznikla. Jediné dvě vítky jsou k mikrovlnému vypařovači vody- z kolika procent, že tvoří voda tělo? A druhá vítka k obsazení paní "umím skvělý trik s koutkem" Katie Holmes. Ta byla příšerná jako vždycky. Ani jedno ovšem nezabrání dát plný počet. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

09.09.2021

Režisér Christopher Nolan byl jedním z prvních filmařů, kteří se loni rozhodli vyzkoušet sílu kin během pandemie, když de facto vlastnoručně protlačil svůj snímek Tenet k letní premiéře. Místo… (více)

Watchmen ve stylu Jokera?

Watchmen ve stylu Jokera?

05.01.2021

Dávno před tím, než komiksové Watchmen oživil svým seriálovým pokračováním scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Pozůstalí), nebo se o filmovou adaptaci původního komiksu pokusil Zack Snyder (Muž z… (více)

Reklama

Reklama