Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

lukasch 

všechny recenze uživatele

Chce to odvahu porušit všechny fyzikální zákony a vysvětlit to nesmyslným řešením, nad kterým vědci kroutí očima. Ale Colin Ferguson hláškuje a vůbec je mezi hlavními představitely taková chemie, že jsem si připadal, jako bych v Eurece taky bydlel. Bohužel co se ztratil Stark, seriál znatelně upadl. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Heuréka, vykřikne každý lidský jedinec, když učinil objev, poznání, které mu do té doby scházelo. A náhle vykřikne Heuréka, jakože to a ono pochopil. Všude na světě se tak v civilizovaném světě jedinci ozývají, když dosahují objevů. A právě proto je v tomhle filmu hodně režisérů, hodně krátkých stories, aby tvůrci prostřednictvím herců učinili různé objevy na poli mezilidských vztahů. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, plný sympatických postav a dýchající příjemnou atmosférou. Je sice škoda, že některé dějové linie v první řadě zůstávají ležet zbytečně ladem i několik dílů (hlavně ta točící se okolo jediné nepříliš sympatické postavy, psychoterapeutky Beverly Barlowe), ale jinak vcelku spokojenost. 1. SÉRIE - 80 % --- Druhá série už počítá s tím, že je divák tak trochu srostlý s aktéry téhle pohodové podívané. Mezi postavami to více jiskří a nedořešené záležitosti se konečně trochu hýbou kupředu. Jedinou výtku mám k tomu, že se tu opakuje stále stejné schéma, kdy se v Euréce něco porouchá a šerif Carter to za pomoci superchytrých vědců musí napravit. Po tolika dílech už je to poněkud stereotypní. To ale nemění nic na tom, že Eureka je opravdu povedený a příjemný seriál, kterému na přitažlivosti dodávají i charismatičtí herci v čele s Colinem Fergusonem a Edem Quinnem. 2. SÉRIE - 80 % --- Třetí série přinesla menší zklamání v podobě odchodu jedné z mých oblíbených postav, Nathana Starka. Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho absenci zvykla, což ale Eurece ani v této řadě neubírá (skoro) nic z jejích kvalit. 3. SÉRIE - 70 % ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Já bych Eureku zase tak nevychvaloval. Nevim proč, ale příjde mi to, že vaří z nápadů Stargate...příklady: Hyperaktivní lidi pohybující se 500 mph - nevím který díl SG to byl, ale moc dobre si ho pomatuji. Problémy s časem, taky bylo v SG, klonování, atd. Až tak by mě nevadilo, že jsou stejný myšlenky, ale mám pocit, že i řešení bylo velice podobné jako bylo v SG. Takže dávám za 2* jakožto klonu SG v jiném prostředí. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Příjemné přakvapení. Na seriál jsem se dlouho těšil až jsem se k němu konečně dokopal. Hned 1. epizoda si mě získala. Originální sci-fi seriál nikoliv z vesmíru, ale z jednoho na první pohled, odlišného městečka. Postavy zde dokonale zapadají. Každý herec se perfektně hodí na svou roli. Postavy jsem si oblíbil a každou epizodu jsem zvědav, co se které přihodí. Jednotlivé příběhy jsou pestré a v 1. sezóně mě žádný nenudil. Díly jsou napěchované hláškami a odkazy na různé filmy i na svět mimo ně. Převláda úplna spokojenost, ale z hvězdičkou navíc si počkám do konce 2. řady, jestli se to bude držet ve stejném tempu. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama