Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

RKBoy

RKBoy (hodnocení, recenze)

woodsman

8.1 pri 11.509 hodnoteniach, z toho si pripočítaj aspon minimálne 60% tebe podobních fanúšikov s vkusom a filmovým cítením na úrovni Hitlerovej empatie so židmi a máš výsledok... za pár dní ked sa na film dostane viac myslovo triezvych ludí to začne klesat aj tam. 

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Camulator

Nedivil bych se tomu. Affleck v BvS jako "Angry Batman" super, ale v JL už vypadá, že ho to moc nebaví (ani tomu se vlastně nedivím). Nemluvě o těch jeho rozhovorech, kde každou chvíli naznačuje konec tím svým "nevím, co bude v budoucnu apod."

na příspěvěk reagoval Nevka

RKBoy

RKBoy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

takže každý komu sa film nepáčil je idiot a len ty a woodsman máte pravdu a pochopili ste tajnú tažko viditelnú pointu celého filmu...celé csfd a imdb sa klania dvom géniom.

na příspěvěk reagoval woodsman, Prometheus69

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Tyvle, co to je zase za zprávu na té hlavní s Gyllenhaalem? :D (Kterého bych mimochodem jako mladšího Batmana docela bral.)

na příspěvěk reagoval tomas.malo, higuain

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Ratemus

aj mne aj MoS 2 a vela iných nech je producent u vsetkoho a s tym sefom DC Geoff Johns proste nech tam ostane navzdy 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Snad mu někdo napíše dobrý scénář. Ale u dceu jede jedna zpráva za druhou a pořád se něco mění..Snyder u dceu pohoda ale JL2 ? No nevím...mne by se hodil na JLDark..

na příspěvěk reagoval woodsman

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

tomas.malo

No ano, ztotožnil jsem se s ním..a je to i můj postoj který mám na něj tak nějak už delší dobu snad od dob SP

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Ratemus

To čo si napísal, prípomína môj prísevok z 16.11.2017 21:58, len trošku viac natiahnutý.

Každopádne si previedol pekné triezve a neutrálne hodnotenie.

na příspěvěk reagoval Ratemus

 (hodnocení, recenze)

higuain

Ty lojzo, Zack Snyder JL nedodělal, protože mu umřela dcera !!! Vidím, že je tady samej rozumbrada, ale bez znalosti základních informací k filmu. Hlavně, že se mudruje .... Jinak JL příjemně překvapil, humor i akce funguje. Wonder Woman mi ale přišla o chloupek lepší, BvS zase o něco málo horší.

na příspěvěk reagoval higuain

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

lidi já nevim, mně se to nelíbilo...za mě totální průměr

Tak konečně hlava vychladla z toho, co jsem viděl. V první řadě bych rád uvedl, že jsem velký čtenář DC comics, který zaujímá snad 50% mé sbírky, Batman patří do mé topky a i ostatní postavy mám velmi rád, to ovšem neznamená, že budu stříkat z každé Dc tvorby na plátně a dávat tomu bezduše maximální hodnocení a zvedat to do výšin, nejsem Roman. Pro mě je důležité jak je film dobrý a ne kdo ho točí, proto jsem schopen dát i filmům od XCU, MCU nízké hodnocení.

Jelikož mám Ligu opravdu rád, zkusím to vzít trochu podrobněji a zkusím popsat vše, co se dá. V první řadě bych chtěl říct, že jsem odcházel z kina zklamaný jako po shlédnutí Age of Ultron u konkurence, dokonce i průměrný BvS byl pro mě menší zklamání než toto. Abych navázal, tak po MoS (který je pro mě nejlepší film Dceu) přišlo tak nějak BvS, at už to bylo kdo ví jak špatné, mělo to spád a směr a gradaci, s postavami jsme se tak nějak seznámili a jejich motivace byly zřejmé a dá se říct, že se jim dalo i věřit. Co se týká Ligy, tak tady není nic, co by si člověk odnesl z kina, nic epického, velkolepého, zapamatovatelného, kulervoucího. Alespon ne pro mě…Liga představuje tři nové postavy, do toho historie Mother boxes, záporák a jeho tažení, oživení Supermana a závěrečný boj…to vše uspěchané a nahuštěné do dvou hodin...Já si myslim, že Mateřské krychle nám měli představit už mnohem dřív v podobě jedna krychle, jeden film (podobně jako Infinity gems) poté bychom alespoň věděli, o co jde a co krychle dokážou a představujou a jaká je jejich moc.

 

Postavy: Někdy mi přišlo, že postavy tam prostě jsou, protože si to pojetí filmu přeje. Po každé, když byl záběr na zadek Gadotky a to, co má pod kiltem/sukní, jsem měl pocit, že se na filmu podílel snad i Bay. Ty její drsné výraz mě celkem otravovaly, ale celkově se na Dianu pěkně koukalo, ale byla tady mnohem horší než ve svém filmu, který se mi líbil. Flash tam říkal jeden vtip a druhým a pro mě asi nejlepší postava filmu i když je až politováníhodné, že 60% jeho humoru bylo utopeno, protože jsme to viděli už v trailerech. Cyborg byl takovej nautrální, moc mi nevadil a byl fajn…Batman tak nějak průměr, hodně mi připomínal Starka hlavně při diskuzi o oživení Supermana mi to připomnělo diskuzi o oživení Ultrona nebo Visiona. Aquaman, to je moje oblíbená postava v komiksech a tady z té předlohy neměl skoro nic, často také vtipkoval a byl opravdu nevýraznej a ty jeho souboje s paradémony na mě vůbec nefungovaly.

 

Superman: Co to mělo být? Znovu vzkříšení Supermana absolutně pohřbilo hnoucí se hlínu z konce BvS, absolutně nedomyšlené. Návrat nebyl vůbec epickej ani velkolepej, prostě najednou ožil a trvalo to asi dvě vteřiny. Pohřbili ho v obleku a povstal nahoře bez snad jen aby ukázal Cavill svaly, ale kalhoty mu zůstaly :-D no a to jeho poštuchování s hrdiny? Na mě to vůbec nefungovalo, to vůbec nebyla žádná velká událost, nic. Cavill jako Superman je sveřepej, dřevěnej, křečovitě topornej a po každé když se tam objevil, jsem se trochu smál. To bylo celé tak narychlo a vůbec to nefungovalo…A to ještě dodám, že pokaždé když se tam objevil Superman, měl jsem pocit, že koukám na animovaný film. Za mě celá jeho osobnost a postava ve filmu odbytá.

 

Steppenwolf: no, at už byli Malekith nebo Ronan jakýkoliv, postavy hráli herci s maskou nebo líčidly ale tohle, to bylo strašné, Steppenwolf je animovanej jak ze špatného filmu devadesátých let nebo nějaké staré videohry. I ten Tarkin ze Star Wars byl na tom lépe. Já jsem se prostě smál při každém jeho pohybu, nehledě na to, že animovaný byl uplně celý. Jeho motivace byla jasná, přišel si pro tři krychle, aby mohl přijít Darkseid a to je všechno…Ještě, že tam byl uplně ze začátku, takže jsme ho viděli téměř celý film.  Alespoň že ukázal i tu svou sílu ovšem v souboji se Supermanem působili opravdu legračně,

 

Efekty: chápu že je těžký udělat v dnešní době pořádné efekty a některé filmy je mají dobré a jiné slabé, ale jiné je mají výborné a jiné tragické…Ano i Thor 3 neměl nejlepší efekty, ale měl je rozhodně diametrálně lepší než Liga…Jako co to mělo být? každý Steppenwolfův a Supermanův pohyb byl jak z kresleného filmu, nehledě na tu kupoli z chapadel ze kterých rostly ty krystaly. Snad vše co bylo pod červeným nebem bylo kreslené, ale tak at je to CGI, ale tohle působilo opravdu špatně a bilo do očí…někdy jsem měl pocit že koukám na Prokletí bohů nebo nějaký opravdu ukázkový příklad toho, jak se to za 300 milionů dělat němá. A to dokazuje jasně bitva z historie, kde i ti bohové jsou kreslení, Steppenwolf sekne do země nebo do skály a ten žhavej řez svítí ale nehoří nebo nežhne ale svítí…jako když tohle porovnám s Doctorem Strangem, chce se mi brečet, tam byly efekty na uplně jiné úrovni.

Příběh: je to hrozně uspěchané, vlastně si ani nestačíte udělat vztah k nějaké postavě a už se žene kupředu. Sotva dá Bruce tým dohromady, už jdou bojovat. Je to tak nějk divně poskládané a celé nahuštěné a namačkané do těch dvou hodin, což je opravdu škoda, protože tomu chybí tak půl hodina ale ne akce, ale práce s postavama, protože akce je zde vcelku dost, jen ty postavy zaostávají. A největší fail je prostě oživení Supermana, to měl být velkolepý okamžik. Když si to rozdával s Ligou, já tomu nevěřil prostě, bylo to hrozně účelné a hned bylo jasné, proč je ve filmu Lois.

Abych to jen nehanil, líbil se mi Flash a humor, kterého je tu nejvíc z DCEU, akorát ho nemuseli tolik ukázat v trailerech. Líbila se poslední potitulková scéna která láká na něco, co nejspíš nikdy nepřijde, líbil se mi i ten Cyborg a hlas Stepenwolfa, to bylo to jediné, co se mi na něm líbilo. Líbilo se mi Legolasování amazonek s Krychlí když i pro ní přišel Stepp a to samé zobrazení Atlantidy i když tam bylo trochu znát že Amber zadržuje dech, ale líbilo se mi to, škoda jen že Atlantidy bylo méně než Themisciry. Líbily se mi, že otec Flashe je Dr. Mannhaton z Watchmenů. I ta WW se mi líbila, až na ty její drsné obličeje a záběry na zadek a dál, jak od Baye. Jinak celkově je to opravdu nejpohodovější film a nejvolnější a nejvtipnější z těch pěti počinů.

Verdikt: no z 300 milionů tu máme přemrštěný film bez zapamatovatelného okamžiku, kulervoucí scény nebo nějaké dobré hudby. Postavy jsou bez chemie a nějaké vzájemné interakce (která tam je opravdu jen okrajově) Já věřím že svůj účel to splní, jako komiksovka to splnuje všechno co se po ní žádá, ale příběhově je to fakt bída. Akce tam je a jsou tam oblíbené DC postavy, já myslim že tohle bude hodně lidem stačit. Ovšem dle mě si na to za rok nikdo nevzpomene. Snyder je borec v dosovném převádění komiksu na plátno, což dokázal v 300 a Watchmen, to je to co umí, potom je dobrej v akčních sekvencích ale pořád za sebou někoho potřebuje, v MoS to byl Nolan a potom už nikdo, pro mě Terrio a Goyer není výhra. Film mi často připomínal X-men Apocalypse a nebo Trankovu F4, bohužel ano. Ale jak řikám, je to celkem průměrná komiksová zábava s oblíbenými hrdiny DC, ovšem až díky Lize tak nějak dokážu ocenit BvS který toto nepřekonalo, tady je vše hr…vždyt Snyder mohl použít komiks JL Počátek který je přesně o zrození Ligy a navíc komiks napsal sám Geoff Johns, tak sakra kde byl problém, ten komiks je naprosto skvělej a kdyby to Snyder převedl, bylo by to skvělé.

Já myslim že 5/10 je tak nějak průměr a dobré hodnocení a stojím si za tím, že zůstanu u DC komiksů a animovaných filmů, tam DC válí nejvíc. Tady cítím, že tohle bude pro Warnery hodně drsná rána.

na příspěvěk reagoval tomas.malo, Prometheus69, JeanneV

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Gyllenhaal na to má rozhodně vhodný podbradek... na to bejt nový batman. :)

Jinak jako nejlepší část filmu řadím... Resurvection God.... 

A naopak k nejhoršímu... Aquamenuv svět. Ta voda mi prostě nesedla, bylo to takový divný. 

Upřímně... Nevim jestli chci Aquamena sólo vůbec vidět. 

i když jeho hlášky a poznámky byli slušná vzpruha pro celí kino a moje ego... :P

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tak schválně... Kolika z vás se pojala ta myšlenka že z toho finálního květenkového kompostu.. mohla vzejít TRAVIČKA EAVY? ;)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

PKD

Není... ale je tam luxusní vzpomínka na prastaré bohy a hrdiny... kurva, ještě teď to rozdýchávám. :)

Ty kostky byli v podstatě IG... no a Matka? Nevim proč jsem si vzpoměl zrovna JENOVU! :D

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Zachráníš jednoho a pak uvidíš... :)

Myslím že plno lidí vlastně ani nepochopilo o čem tenhle film byl...  smutné.

jinak podobnost z Avengers2 čistě náhodná.... XD

Ale zábavně náhodná. :P

Jestli o tom někomu jen cekneš, seznámím tě ze všema piraněma co znám... XD

 

KURVA TO BYLO DOBRÝ!  Škoda že nemůžu hodnotit... 

No aspoň se ukázalo že celí svět nejen ČSFD  je plný idiotů... NO KOMENT: 

5 hvězd... jednoznačně. Líbylo se mi to možná víc než CW.. no to každopádně. :)

na příspěvěk reagoval JINAPSIDAL, woodsman, RKBoy

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Bluntman

Beru názor, nicméně osobně si nemyslím, že by Liga nefungovala vůbec s ničem. Pokud bych na ní šel s tím, že chci jen vypnout a bavit se, tak bych asi byl relativně spokojen, protože to nebylo ani nudný, ani tak extrémně blbý jako třeba S4 nebo B&R. Můj hlavní problém s tímto filmem je ten, že bych rád viděl skutečný pokračování MoS a BvS, ne jen řadovou týmovku na úrovni průměrný Marvelovky a Suicide Squad.

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Tohle moc nechápu, taky jsme se s přítelem rozhodli podívat na prodlouženou verzi BvS, pro porovnání, a asi ve čtvrtině filmu jsme se těšili až to skončí, jak brutálně nudné to bylo. Sice opravdu dával příběh větší smysl, ale k čemu to je, když u toho člověk usne? JL aspoň dává smysl tak, jak je.

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama