Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 1
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 048)

pepo 

všechny recenze uživatele

The Worst of Marvel s postavami z DC. Justice League v mnohom pripomína X-Men: Apocalypse. Rovnako ako pri mutantoch sa tu tvorcovia série s vlastnou tvárou vykašľali na ambície a vytvorili zameniteľnú žánrovku, pripomínajúcu najúspešnejšieho hráča na trhu. Vznikol tak nemastný-neslaný, nesympatický a nudný príspevok do trendu, ktorý nutne potrebuje nejakú revolúciu. Snydera takmer necítíť a zaujme akurát obrovsky nevyužitý potenciál a generickosť. Mrzí ma to, veľmi ma to mrzí. 5/10. Na druhýkrát za 3/10. Je to strašný shit ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Šílený zoufalství. Jednotlivý scény to skládá nahrubo za sebe, bez jakýhokoliv vnitřního náboje, obsahu nebo gradace, aby to opakovalo stejný chyby jako BvS, takže se opět (pokolikáté už v tomto univerzu?) skládá dohromady tým, aby v něm krátce a nuceně vzniklo napětí (ten Superman, proboha) a na konci se mohli všichni porvat v digibordelu. Nejhorší je, že z toho přímo kape ta bezradnost a nekomfortnost všech zúčastněných, kteří neví, co si s tou rozklížeností počít. Působí to skoro, jako že si někdo ve střižně jen tupě odškrtával screentime každý postavy, a jen co zazvonily stopky, přeskočil k další, i když to třeba nedávalo smysl. Co tam dělal J. K. Simmons nebo Amber Heard nevím doteď, proč si hrdinové nechali ukrást Mother Box na parkovišti také ne. Proboha. Proboha! 30% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlnosti je v podstatě horší verzí tři roky starého animáku Liga spravedlivých: Válka. Na Zemi útočí paradémoni a jejich zlověstný šéf, což rozpoutá menší apokalypsu, která dá dohromady ústřední tým a nasměruje ho k dalším dobrodružstvím. Jenže zatímco animák dokázal být opravdu našlápnutý a zábavný i v 76 minutách (Batman vs. Green Lantern!), Snyder se ve dvou hodinách jen kodrcá skrz generickou týmovku, v níž mají největší dopad dvě scény s Billym Crudupem. Zbytek jsou jen ucházející digiorgie, které vedou odnikud nikam - a to přitom chtějí stihnout tři originy, budování vztahů i velkolepé řežby v Atlantidě a na Themysciře, z čehož vlastně funguje jen to poslední. Neříkám, že mi to docela neutíkalo a že tu není pár fajnových momentů. Na první hranou Justice League je to ale bída, z níž mi utkvěla v hlavě jen kupa hezkých wallpaperů. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Flash a Cyborg chabý, Aquaman, Superman a Batman poriadne nevyužitý a záporák nemastný neslaný. Zo všetkých prítomných z môjho pohľadu celý ansámbel zachraňovala iba kráska Gal Gadot. Napriek tomu som si Justice League relatívne užil a nemôžem tvrdiť, že by išlo na jedno zhliadnutie o nejaký príšerný pôrod. Pokiaľ sa však dvojka bude niesť v podobnom duchu klišé story bez štipky originality, poriadnej zábavy a kvalitne vykreslených postáv, určite pôjdem s hodnotením nižšie. Slabšie 3*. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Málokdy je film tak šerednej a neschopnej. Hrdinové absolutně rekvizitoidní + otřesně nadesignovaní (Cyborg trapas, elektrizující Flash WTF - hlavně tam to digitální blátíčko nacpat za každou cenu). A bohužel nikdo z nich ani neumře (SPOILER, hahaha). Záporák - tradiční macho CGI bububu bez špetky charismatu. Chemie, zábava, dobrá akce - zapomeňte, nepoužíváme. Přepálenej a přefiltrovanej vizuál, kterej kdysi Snyderovi docela šel, už tady ničím nezaujme, respektive není nikterak využitej. Závěrečná řež vypadá hrůzostrašně papundeklově - ne že by vypadala tak lacině, ale celá "estetika" věci působí strašidelně pulpovým dojmem, k jehož ospravedlnění mu chybí dostatečně schopná stylizace či aspoň nadhled. Sračka, sorryjako. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (56)

  • Poprvé se superhrdinské uskupení Justice League/Liga spravedlnosti objevilo v roce 1960 v komiksovém sešitu "The Brave and the Bold #28". (Bube1)
  • Ve filmu měla být scéna ze druhé světové války, ale nakonec nebyla použita. (tyzmrde)
  • Na prípravu kostýmov pre film bola pôvodne najatá známa kostymérka Marit Allen, ktorá však v novembri 2007 zomrela. (ScooobyDooo)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama