Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 6
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (1 049)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nepřipojuji se k nekonečným nářkům českých kritiků a diváků, kteří Ligu spravedlnosti považují za neskutečně slabý a mizerný film, dokonce prý horší než Batman vs. Superman. Casting hrdinů je velmi zdařilý. Jason Momoa sice už asi potřetí hraje nemluvného a drsného hrdinu s černými očními linkami, ale na Aquamana se hodí. Zamrzí však, že se jeho postava z části a hlavně dost rychle promění v superhrdinu, který infantilně pokřikuje. Tuto úlohu totiž perfektně ztvárňuje Ezra Miller coby nezkušený a dětinsky nadšený Flash. Cyborgova postava bohužel nemá příliš prostoru a Batman působí spíše jako bohatý manžel, který všem platí dopravu a vybavení. Další slabinou je ohavně digitální záporák a také to, že zábavná epizodka se zlým S (který se příhodně probere nahoře bez) končí až příliš brzy. Přesto je však LS dobrá zábava na jedno odpoledne – režisér se konečně zbavil tmavých filtrů a příběh se netočí jen kolem jedné či dvou postav a je tu i nějaký humor. Film plní svůj cíl, kterým je v duchu klasických komiksů vyprávět prostý příběh o hrdinech, kteří zachraňují druhé. Žádná nadstavba, žádné komplikovanosti. Nebylo snadným úkolem ve 120 minutách představit tři zcela nové postavy, první akt filmu je tak de facto jen sledem nesouvisejících epizodek. Avšak je opravdu třeba propracovanější motivace týmu a je nutné, aby každá postava měla svůj vlastní film, kde by se představovala? Jak praví klasik, tak s velkou silou přichází velká zodpovědnost, a proto se hrdinové musí seskupit, zanechat své (mnohdy neuspokojivé) životy stranou a prostě zachránit svět. P.S. IMAX filmu přidává pár procent, to se však nedá říci o 3D efektu, který téměř ničím nezaujme. [Kino, IMAX 3D s titulky] ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlnosti je ve většině směrů zklamáním. Snyderova vize se ohrála už někde v průběhu minulých dílů a tady tomu nasazuje korunu. Pošmurný vizuál - místy jsem měl až pocit, že někdo vydal rozkaz, aby se změnilo tónování - a celkově slabé efekty (Steppenwolf a scéna na louce Themysciry, Steppenwolf a krádež v Atlantis, scéna v tunelu, Supermanův návrat, celé finále, Steppenwolf...) bily do očí. Nechápu, co tímhle Snyder zamýšlel, protože servíruje v podstatě to, co jsme už viděli nesčetněkrát. Stejně tak můžeme mluvit o dříve zmiňovaném Steppenwolfovi. Záporáka s menším charismatem neměl snad ani Marvel, který disponuje třeba Whiplashem (nemluvě o tom, že je vzhledově podobný svým DCEU předchůdcům). Motivace tohoto "dobyvatele" tak v mnohém připomínaly nejvíce Helu. Jediným rozdílem bylo to, že Hela měla alespoň nějaké charisma a nevypadala jako topomapa Utahu. Příběh je tedy slabý a nekonzistentní. Scény jsou naskládané za sebe bez většího smyslu a místy se topí v patosu a klišé (WW na soše Spravedlnosti). Z toho vychází i problematická Supermanova resuscitace. Náznaky z BvS odešly asi někam do lesa, protože se na ně nebere vůbec žádný ohled. Všechno se vyřeší klasickým "udělátkem", které vrátí jako "zázrakem" hrdinovi život. Následný twist s Lois snad ani nemá cenu komentovat. U záporů ještě zmíním, že postavy jako Lois, Alfred, nebo Gordon jsou absolutně upozaděny. Na druhou stranu je nutno ocenit Flashe, který prostě funguje - a to jsem měl z Ezry strach. Má fajn hlášky, sympatického otce a působí nenuceně. Jeho sólovku bych si určitě nechal líbit. Aquaman také není zlý (ač se odklání od předlohy), ale zasloužil by mnohem více prostoru, který snad pod vedením Wanna nějak smysluplně dorazí příští rok. Cyborg nevyvolá žádné emoce, na WW se dobře kouká a Batman mě poprvé neoslovil. Navíc jsme dostali nesmyslné hledání vztahu Bruce a Diany, což bych si klidně odpustil. Hudební motiv je nevýrazný a hlavně ze začátku takřka trapný. Ve finále to není tak špatné jako Suicide Squad, ale v Justice League chybí hromada nevyužitých prvků, které mohly rozhodně pomoct. Hlavní důvod, proč nakonec dám 3 je ten, že chemie mezi týmem v podstatě funguje a film má několik momentů, ze kterých jdete do kolen (třeba vylidňování v Rusku - v podání Supermana a Flashe). Přihrajte mi s Detahstrokem i Hunnama jako Green Arrowa. Ta kamizolka s lukem by k němu nehorázně pasovala. Po Aquamanovi jdu na 2 hvězdičky. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že velký podíl na vysokém hodnocení superhrdinského filmu má IMAX. Úplně s klidným svědomím lze říci, že Justice League je důstojným soupeřem předchozího snímku Batman vs Superman. Navzdory zprávám o přetáčení a nahrazení Zacka Snydera v průběhu produkce Jossem Whedonem (v titulcích je uveden pouze jako spoluscénárista) drží Justice League pohromadě. Přidané humorné narážky ("kde jsou ty časy vybuchujících tučňáků") osudovost naštěstí nenarušují, jak jsem se původně bál. Kdepak, Justice League je osvěžující superhrdinský snímek a nepůsobí únavným dojmem jako oba díly Whedonových Avengers.___________P.S.: Ezra Miller v roli Flashe je zde krásně rošťácký a zároveň rošťácky krásný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Roztříštěné, opulentně digitální, rádoby vtipné a barevné. Kdysi jsem doufal, že DC se stane protikladem Marvelu ne nutně v kvalitě svých děl, ale v jejich dospělejším pojetí (méně srandy, méně barev, temnější tóny, hlubší charaktery -> navíc se skvělým castingem). To se vlastně nikdy nestalo a i přes zábavnost (a v kině i působivost) Man of Steel a Wonder Woman jde DC spirálou smrti, z které se už asi nevyhrabe. Nebo ano? Bude pomyslný přechod od Snydera k Whedonovi pokračovat a filmový svět DC se změní? Uvidíme. Za mě Liga spravedlnosti uhýbá směru BvS a předchozích filmů a i přes náročnou (post)produkci prostě mělo jít o dílo kvalitativně úplně jinde. Když pominu postavy, které často nemají ani pořádný prostor a hloubku, je tu i hudební stránka, která šla úplně stranou (kde je záměrně přepálený motiv WW? Supermana? Kde je hudební charakter, který filmy od Marvelu nemají...). Příběhově ani není pořádně co hodnotit, jen doufám, že někdy bude možnost vidět Snyderovu verzi (petice už je na světě, tak uvidíme, nedávám tomu příliš šancí). K ději vlastně mám jednu poznámku - spoiler - je patrné, že konec BvS odkazuje na naprosto odlišný proces vzkříšení Supermana, ale dobře, když už se však vrátí do děje, většina jeho chování je vytržená jak z jiného filmu, taky se to dá zkousnout, ale že je celá JL naprosto slaboučká a jen Superman zachraňuje finální bitvu je nejen popření celého konceptu "musíme být tým, jednotlivec to nezvládne". Čekal jsem, že JL bude horší film, v kině se na to rozhodně koukat dalo, ale bohužel stejně jako ostatní komiksové filmy je to spotřební zboží, které na mě ve výsledku má asi stejný vliv jako popcorn v kině -> buď je se to dá jíst nebo to je jak žvejkačka, ale prostě to nějak dáte a zbytek vyhodíte při odchodu do koše... PS: od jedné pasáže v Man of Steel všechny DC filmy jako by nepočítali s existencí obyčejných lidí, ta vylidněnost světa dopomáhá k tomu umělému pocitu z jejich filmů, pokud to je celé záměr, pak to prostě většina nepochopí (a neocení). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlnosti je v podstatě horší verzí tři roky starého animáku Liga spravedlivých: Válka. Na Zemi útočí paradémoni a jejich zlověstný šéf, což rozpoutá menší apokalypsu, která dá dohromady ústřední tým a nasměruje ho k dalším dobrodružstvím. Jenže zatímco animák dokázal být opravdu našlápnutý a zábavný i v 76 minutách (Batman vs. Green Lantern!), Snyder se ve dvou hodinách jen kodrcá skrz generickou týmovku, v níž mají největší dopad dvě scény s Billym Crudupem. Zbytek jsou jen ucházející digiorgie, které vedou odnikud nikam - a to přitom chtějí stihnout tři originy, budování vztahů i velkolepé řežby v Atlantidě a na Themysciře, z čehož vlastně funguje jen to poslední. Neříkám, že mi to docela neutíkalo a že tu není pár fajnových momentů. Na první hranou Justice League je to ale bída, z níž mi utkvěla v hlavě jen kupa hezkých wallpaperů. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Poté, co do sebe Aquaman (Jason Momoa) v baru kopne panáka a prudce jej položí na bar, si všimne, že má od čehosi špinavé prsty, špína je i na skleničce. V tomto záběru je jasně vidět rozložení předmětů v dané části baru i jeho zhotovení z jednotlivých desek: nad Aquamanovou skleničkou je podtácek a nad ním pak jakási sklenice/láhev, vpravo od ní pak stojí další sklenice (nejspíš s pivem).  O záběr později (pohled na větší část hospody včetně baru) je sklenička čistá, tácek přemístěn pod skleničku vpravo dolů (sotva viditelný), stejně tak i sklenice s pivem. Navíc vody, jež byla na baru kolem Aquamanovy skleničky, značně ubylo. (pemap)
  • Když Flash (Ezra Miller) s Cyborgem (Ray Fisher) vykopávají hrob, je možné si všimnout chybného střihu (natáčelo se ze dvou úhlů). V jednu chvíli Cyborg 2x za sebou zaboří lopatu do země a stejně tak ji 2x za sebou vysype (jeden záběr je vždy zezadu, následující hned zepředu). Hovor přitom plynule probíhá. (pemap)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama