Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

Rhod 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie troch hviezdičiek dávam asi len zo súcitu po pozretí videa smutného Afflecka, pretože ma to vôbec nezaujalo a po celý čas som sa neskutočne nudil. Nebolo pre mňa dôležité, kto hrá Batmana, čiže nevadilo mi, že ho hral Affleck (osobne by mi nevadil asi nikto okrem Brosnana, lebo toho fakt nemusím), pretože postavu Batmana si nespájam so žiadnym konkrétnym hercom. Tu však ide o to, že ma neoslovil dej. Spočiatku som trochu ani nechápal, o čo sa jedná. Dejovo zbytočne natiahnuté, ešte pri prvej hodine ako tak zaujímavé, ale potom to išlo len dole vodou. Myšlienka nápadu bola dobrá, škoda, že to ale takto pokašľali. Videl som to síce asi pred 3 dňami, ale už ani teraz si skoro nič nepamätám. Nevadí, šancu tomu trebalo dať, ale teraz už viem, že to bolo zbytočné. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Těžká stylizace a těžký Batman. Bohužel o vnitřních motivech a civilních momentech Supermana jsme se zas nic nedozvěděli, zatímco redefinice Batmana po Nolanových opusech přišla úplně nazbyt. Na dvě a půl hodiny proklatě málo duchaplných dialogů (dalo se vesměs čekat) a prakticky nijaký vývoj kupředu (to už člověka trošku zarazilo). Vpodstatě jsem dostal jen upoutávku na Justice League, v robusním a extra nataženém balení. Asi nikdy neodpustím Nolanovi, že se nerozhodl na této látce víc spolupracovat se Snyderem a dát do ní nějakou tu smysluplnější invenci. EDIT: Jemně přihazuji po shlédnutí ULTIMATE VERSION. Upřímně nechápu, proč ta nešla do kin, Nolanovi (by) taková stopáž prošla. Rozhodně film působí uceleněji a motivy temněji. Jako ostatním, i mně vadí "Martha" vliv, který sice může působit vhodně, ale je slabý. Stejně tak Cavillovy psí oči soucit s motivací hrdinů po celou stopáž neutáhnou. Vizuál je pastva pro oči, k plnému počtu má ale daleko paradoxně až moc napěchovaný soundtrack. Je sice fajn, že působí (mega)dramaticky v každém okamžiku, ale právě proto už po první hodině přestanete vnímat oscilaci emocí i vývoje děje, protože ta hudba to drží pořád vysoko. Nemůžu se ubránit porovnání s komornějším stylem vyprávění Nolana, kde opravdu byla na hudbu hluchá místa a tím spíš se ta vážná, důležitá či i epická dala patřičně procítit. Tady to zkrátka nešlo. O chloupek silnějších 70 procent. ()

Deathwing 

všechny recenze uživatele

Batman vs Superman : Usvit spravedlnosti Příjemná vsuvka pro chystané The Justice League akorát jak se říká " Efekty ani herci to nezachrání". ()

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Jako fanynka maskovaného hrdiny z Gothamu jsem se na tento film opravdu těšila, i když jsem si nebyla úplně jista obsazením Bena Afflecka právě do role mého milovaného Batmana. Nakonec byl Affleck skvělý! Troufám si tvrdit, že se mi líbil více než Christian Bale! Úžasný byl i záporák Jeese Eisenberg. Herecké výkony ale byly absolutně zazděny děravým scénářem. Spousty scén nedávalo smysl a divák, který se ve světě DC příliš neorientuje (což naštěstí není můj případ), asi ne úplně vše pochopil. Rvačka dvou hlavních postav byla skvělá, ale ta trvala dohromady možná deset minut? Film byl zbytečně zdlouhavý, zmatený a herečka Amy Adams byla pro mě opravdu nestravitelná. Není to zas taková katastrofa, jakou z toho všichni dělají, ale rozhodně to není ani nic povedeného. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Ač povětšinou od akčních filmů o pánech v kápích neočekávám hluboký příběh, tak dojem z tohoto snímku ničí neuvěřitelně ubohá zápletka. Nebo spíše přílišné přeskakování mezi linkami při absenci nosného příběhu v první polovině - posléze se rozjedou akční scény, příběh jde stranou úplně a divák může jen hltat jak si na sobě hrdinové vzájemně hojí své vnitřní frustrace za použití nadměrného násilí. Chápu, že Batfleck je vykreslen jako veterán mnoha bitev, poznamenaný na těle i na duši, a že cynický Lex má hluboce zakořeněný citový problém pramenící z jeho vztahu k otci-Supermanovi, kterému se též lidé klaněli jako největšímu dobrodinci, ale který zneužíval svou sílu a postavení vůči synovi. Ani Freud by mi však nedokázal vysvětlit, proč spolu hlavní postavy nekomunikují, a jsou schopné názorového přemetu ze "chci ho zabít" na "vše je OK, jsem Supiho nejlepší kámoš". Polidštění boha je fajn, ale co jsme si, to jsme si, tisíce mrtvých? Odpuštěno, to vše během několika vteřin. Bylo by uvěřitelnější, kdyby je WW přesvědčila k zápasům v bahně. 2* pro tým Batman a za slušnou akci a vizuál. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Zklamání podle očekávání. Z Batmana je těžkopádný Robocop a Wonder Woman pro rok 2016 je vyschlá anorektička ... WTF ? Do filmu tato žena dokonce nijak nezapadá stejně jako Aqua-gay :) .. Jestli tohle měl být nějaký prolog k filmu The Justice League, nesežral jsem to ..... 45 % ()

Tondonis 

všechny recenze uživatele

Na film som šiel do kina po posledných dvoch traileroch skeptický a opatrný. No nečakal som, že výjdem nespokojný až nasra*y. Snyderovi som po MoS vôbec neveril a to sa aj potvrdilo. Film začal celkom svižne a so správne zvoleným tempom, no Zack ho nebol schopný udržať po celú stopáž. Batffleck prekvapil, Cavill má opäť neoslovil, Eisenberg mi nevadil(ako iným). Irons bol super voľbou rovnako ako Gadot. Dejové zvraty nedávajú zmysel a motivácie postáv takisto (Martha). Keď už ani Zimmerova hudba nenadchne, niekde je chyba. O záporákovi a finálnom digitálnom bordeli písať ani netreba. Záporák bez akejkoľvek motivácie, vízie, charizmy či vlastného presvedčenia. Iba skákajuca opica, ktorej úlohou bolo vyplniť prázdne miesto a spojiť dve hlavné postavy. Bohužiaľ to nefungovalo. ()

PosleniKiwi 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zarytý marvel fanoušek, ale tohle říkám naprosto nezaujatě. Ten film je hroznej. Je to dlouhý, nudný, když je tam nějaká akce, tak je strašně nepřehledná, scénáristické kličky, díky nimž se postavy chovají naprosto nelogicky a zvraty vycucané z prstu a Luthor je hroznej. Hrozný snad v každým směru, i když se vás budou fanoušci snažit přesvědčit o opaku. ()

smlom8 

všechny recenze uživatele

Průšvih, genialita průměrnosti. Z plátna mohli s každým výbuchem vystřelovat popcorn divákům rovnou do hrdel, aby to mělo „štýl“. Tohle prostě bolelo. Tak jako Křemílek a Vochomůrka ve 3D color. Jako Pat&Mat v rozhlasové hře. Jako Krteček s Pandou vítající v Sydney čínské osvoboditele. Takoví Avengers od Marvela jsou sice standardní ptákovina, mozkový výplach, něco jako Picassovy zvratky na vanGoghově obrazu. Prostě mají svá očekávání i pravidla. A svoji laťku prostoduché zábavy plní. Tohle je ale mozkovej klystýr. Liga spravedlivých od DCcomics (čili „Avengers od konkurence“) tu bohužel naráží na příliš „charakterní“ samotáře, kteří se tu náhle spolu paktují tak nenuceně jako MickeyMouse s Kocourem Mikešem. Prostě jako kdyby Agáta v posledním díle Slečny Marplové přivedla na scénu Herkula Poirota, který ji po tradičním finálovém roz(h)řešení jejího případu nečekaně požádá o ruku (a divák se tak může od příště „těšit“ na nové příběhy detektivní kanceláře Marple&Poirot). ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Projekce č.2 vždy pomáhá. Vlastně ani nevím, co už psát..ale :D snad jen, že boj za to stál a ono mi to stačilo na to, abych vysolil lepší 3. Bože pořádnou recenzi ale po mě nechtějte. :D ()

Staple 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Snyder zkrotil svoji slabost pro megalomanství (teda jen na chvíli) a přinesl nám o trochu komornější film, než byl jeho předchůdce. Celé to bylo jak houpačka. Chvíli jsem se bavil jako nikdy a chvíli jsem nemohl uvěřit tomu jak je to slabé, ale ke konci dostaneme emocionální pěst do břicha, jakou bych nikdy od komiksového filmu nečekal. Bohužel i toto scénáristé posrali v pouhé půl vteřině. Je v celku jasné kam série bude pokračovat a jestli kvalita bude díl od dílu zrát jako u tohoto případu budu spokojený. Silné tři hvězdy. PS: O dost lepší než nový kapitán. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Snažilo sa to vyzerať ako nový reálny prístup Marvelu ku komixsom.Ale neustále opakované televízne vstupy,rozbili celú koncepciu filmu.A pozor na obzore je nová superžena.Môžme sa tešiť na pokračovanie.Dúfam,že nie. ()

Sethiel 

všechny recenze uživatele

V tomhle tříhodinovém filmu nebyla ani jedna jediná scéna, která by mě nadchla. Naopak věcí, které mě vytáčely, tam bylo nespočet - obvykle nesmyslné chování a nulová motivace postav. Scénář nestojí za nic, režie je nijak nevyčnívající, herecké výkony nemastné neslané, akční scény bez nápadu a emocí, hudba absolutně o ničem. Ztráta času od začátku do konce. Jedna hvězdička, když vysloveně hledám, co na tom filmu nestálo úplně za houby - Neil de Grass Tyson sám za sebe, pěkná Gal Gadot, Jason Momoa v zajímavém cameu. ()

petrskuta 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tří hodinovou verzi, první hodina je tak na tři *** , druhá tak * , a třetí hoďka za *****. Nevím ,ale plno věcí moc zdlouhavých a někdy uplně zbytečných a k ničemu. Tak že celkově čtyři hvězdy, ale to jen díky poslední hodině filmu. ()

othoson 

všechny recenze uživatele

Pro mně zklamání, nejvíce asi z Lexe Luthora, kde mi jeho představitel Eisenberg/Zuckenberg vůbec nesedl, ale bylo toho víc. Přesto je to koukatelný film, který však doplácí na to, že toho chce najednou odvyprávět až moc a přitom mi připadalo, že vlastně nic moc zásadního. Pozitivem je Batffleck, jeho věrný Alfred v podání Ironse a pro mnohé překvapivě je celkem fajn i Gal Gadot. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Generický biják. Digitálny bordel, ktorý stráca dušu priamo úmerne s ubiehajúcimi minútami ako sa stále viac a viac podobá prihlúplym marvelovkám. (hodnotené po zhliadnutí Ultimate Edition) ()

komatsu 

všechny recenze uživatele

Původní kinoverze: dvě hvezdičky Ultimátní edice: čtyři hvězdičky Vydání o 40 minut delší verze je asi to nejlepší, co se tomuhle filmu mohlo stát. První nudnou polovinu lehce oživuje, druhou až příliš svižnou zase zklidňuje. Ve výsledku se už dá mluvit o povedeném superhrdinském filmu, který funguje i přes svoje mouchy (a že jich pár je). ()

Malarkyy 

všechny recenze uživatele

Ufff! 3 hodiny fuč. Jen ve zkratce první půlka filmu je neskutečná slátanina, no prostě sra*ka bez které by se to obešlo. Naštěstí druhá polovina to dokázala srovnat, akční scény povedené až na některé animace které vypadaly hodně uměle. Beník docela překvapil jako Batman, čekal jsem že to v jeho podání pude průser ale naštěstí jsem se mýlil. Justice League se stává rovnocenným soupeřem pro Avangers. ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama