Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Rapla jsem si oblíbila v momentě, kdy si Kuneš a Lupínek, kamarádi do deště, vyměňují názory na inhalování nikotinu... Od té chvíle jsem věděla, že zase jednou vznikl český počin, který budu ráda sledovat a... co to tu kecám, prostě to žeru a basta! Úvodní i závěrečná znělka, Krušnohoří, příběh, herci, jedinou výtku bych snad měla k dějové nitce policajt vs. bývalá rozhoďnožka, ale to přičtěte mému jemnocitu. Sem s druhou sérií, než Čermáka vyčmuchá Hollywood! ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rapl mě překvapil, protože jsem netušil, že jde ve šlépějích Kuneše. Ale tentokrát si udělal geniální průser, který ho deportoval z Prahy až na samé pohraničí, kde lišky dávají dobrou noc. Snímek chce tlačit stejně dobře na pilu jako jeho předchůdce Bukowsky, ale na to nemá dech i když koule pana Čermáka na to pořád mají! Zase na druhou stranu, když vidím co v dnešní chaotické době vzniká za televizní paskvil, tak Rapl patří rozhodně do toho lepšího šuplíku kriminální zábavy! 90% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly a konec. Vůbec mě to nebavilo. Není to odpad, pracuje se tu s atmosférou a prostředím, ale to je všechno. Seriál oplývá jakože rozervanými a nejednoznačnými postavami, a to rozervanými a nejednoznačnými v tom uměle seriálovém smyslu, který přesně nemám rád a pro který drtivou většinu moderních seriálů ignoruji. Případy samotné byly dost podivné, motivem pachatele i způsobem pátrání. Všechna ta snaha pro mě míří zcela do prázdna. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jojo, je to jenom počáteční nástřel hodnocení, přece jenom je před náma ještě hodně dílů, ale tak nějak předpokládám, že si to ty 4* zaslouží. No a pokud ne, tak to tady budu upravovat, dopisovat a měnit. Zatím velká pohoda na českej krimi seriál! EDIT 3.4.2019 Za mě dobrý. Nemůžu říct, že by tam nastal nějakej zásadní úpadek, i když se možná trochu víc vtipkuje, než by bylo třeba. Nicméně v závěru druhé série jde solidně do tuhýho a gradace je tady víc než slušná. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Scéna s přepadením vězeňského transportu na začátku filmu byla natočena v přístavu v Kolíně. Na jednom ze záběrů jedou po nábřeží v Kolíně podél Labe pod Starý most. Je to i drobná logická chyba, jedou po břehu s řekou po levé straně a během okamžiku proběhne přepadení v přístavu s řekou po pravé straně. (lukas.kohout)
  • Hynek Čermák si v jednom z rozhovorů posteskl, že některé natáčecí scény byly i na něj příliš dlouhé a neměl vůbec čas na osobní volno nebo na svou rodinu. Těšil se, až celé natáčení seriálu skončí. (HawkeyP)
  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Jáchymov, Praha, věznice Vykmanov, Karlovy Vary, Radošov, Mariánské lázně, elektrárna Tisová, elektrárna Mělník, Jablonec nad Nisou, Albrechtice - Špičák, Klánovice, Újezd nad Lesy, klášter Teplá, Březová, Kladno, Boží Dar, Úvaly, Horní Blatná, bývalý cínový důl Saversack- Přebuz, Aš, Dubenec, Horoušany, Abertamy, kaple Suchá, Merklín, Cheb, psychiatrická léčebna  Bohnice, rozhledna Bleiberg u Bublavy, bývalá kasárna Hřebečná, Loket, Přebuz, Úvaly, Dolní Litvínov, Prokopské údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama