Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rapl mě překvapil, protože jsem netušil, že jde ve šlépějích Kuneše. Ale tentokrát si udělal geniální průser, který ho deportoval z Prahy až na samé pohraničí, kde lišky dávají dobrou noc. Snímek chce tlačit stejně dobře na pilu jako jeho předchůdce Bukowsky, ale na to nemá dech i když koule pana Čermáka na to pořád mají! Zase na druhou stranu, když vidím co v dnešní chaotické době vzniká za televizní paskvil, tak Rapl patří rozhodně do toho lepšího šuplíku kriminální zábavy! 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že by tenhle seriál natočen. A je možná ještě líp, že už skončil. Tahle věta je úplně výstižná. Přes velmi solidní start se pomalu, ale jistě začal utápět ve vlastních kličkách a na konci z toho byl málem vlastní gól. A teď mám na mysli hlavně hloupý scénář, který z těch dvanácti dílů nedokázal dostat víc. I přes obrovské charisma Hynka Černáka se na konci nemůžu tvářit vůbec spokojeně. Přidat tam víc profesionální práce, namátkou z Prvního oddělení, možná bych předl blahem. Takhle je to jen průměrná trojka. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když skončily Případy 1. oddělení, zoufal jsem si, že se již tak povedeného a kvalitního českého krimi seriálu nedočkám. Netvrdím, že Rapl je stejně skvělý či dokonce lepší, avšak je-li o něco slabší, tak ne o moc a v řadě ohledů nejen, že nezaostává, ale naopak výše zmíněný seriál převyšuje. Čím? Zejména svoji atmosférou, které nahrává i perfektně zvolené prostředí Krušných hor, jež je přímo stvořené pro případy ohledně prostituce, pašování drog a pochopitelně i vražd. Pravdou sice je, že řada případů je poměrně snadno průhledná, avšak to vše kompenzuje již zmíněná výtečná atmosféra, ale také výborně napsaná postava Kuneše či jeho kolegů, z nichž stojí za zmínku Lupínek a Rohan. Neméně zajímavé jsou pak osobní osudy všech hlavních hrdinů. Rapl není o nic horší než Cirkus Bukowsky, možná je i lepší, byť Cirkus se mi zdál o chloupek napínavější. Už teď očekávám další sérii a pevně doufám, že tvůrci nesleví ze započaté kvality. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho pořádně dostal, naštěstí to pak celé mělo stoupající tendenci. Spousta postav mi v průběhu seriálu postupně přirostla k srdci a tak mi nakonec bylo až skoro líto, že to všechno končí. Na české poměry vskutku solidní počin. Tento komentář se týká jen a pouze první řady seriálu, druhá je bohužel propadák... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvrdí chlapi dělají zachmuřeně svou práci, bez úsměvu bojují s ponurými bezohlednými zločinci, zrádci ve vlastních řadách i s podezřívavou inspekcí. 1) Po každé epizodě zůstane na místě loužička chlapáctví._____ 2) Herecké typy odpovídají autorskému záměru a i milý 31letý Lukáš Příkazký (Kunešův - Raplův parťák Lupínek) je tu za tvrďáka. Přitažlivý 38letý Jan Dolanský (policista Gregor) to pak jistí._____ 3) 7.5.2019 - 2. řada. Snaha o atraktivní akční "světovou" podívanou je chvályhodná, ale režisér i scénárista, 42letý (2019) Jan Pachl to nezvládl. Děj je chaotický, chvílemi nesmyslný, což se stupňuje a v posledním díle dosahuje vrcholu._____ 4) Rovněž závěrečná pointa se mi hrubě nelíbí. Ve snaze vylíčit Rapla jako poctivého chlapa, co hraje podle pravidel, z něho na konci tvůrci udělali prostého hlupáka bez špetky pragmatismu - takový policajt očividně daleko nedojde._____ 5) Ten, kdo volil písničky, totálně ignoroval dobové konotace. Jakoby dvacetiletý chlapec vybíral podle toho, jak se mu songy líbí bez znalosti dobových souvislostí. Působilo to jako pěst na oko. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Epizoda se natáčela v Praze, Ústí nad Labem, Kolíně, Vykmanově a Černé Hoře (Kruče a Bar). (SONY_)
  • V první epizodě 1. série "Nástřel" jde Lupínek (Lukáš Príkazský) s přítelkyní do kina. Podle plakátu na film Gangster Ka (2015), v kterém hlavní roli ztvárnil Hynek Čermák, režíroval ho Jan Pachl, za kamerou stál Marek Janda a hudbu složil Tadeáš Věrčák, takže u natáčení Rapla se sešlo mnoho tvůrců právě z filmu Gangster Ka. (navabaca)
  • Zmínka v 5. minutě o zvyšování kriminality na Ústecku díky vraždícímu narkomanovi je narážkou na skutečné události z roku 2008, kdy pětinásobný vrah Roman Postl po předčasném propuštění z vězení za vraždu zastřelil nejdříve manažera strojírenské společnosti z Teplic, posléze osmnáctiletého pumpaře v Ústí nad Labem a nakonec dvacetiletého Vietnamce a zasahujícího policistu v Chomutově. (Pimburger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno