Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hynek Čermák je sázka na jistotu. Detektivky u nás vždycky frčely a ty seriálové obzvláště. Vzpomeňme na Hrušínského či Kodeta... Já osobně mám dojem, že dnes je u nás předetektivkováno. Podobně jako jeden čas se TV tvorbou hnala vlna doktorománií je to dnes něco povného se všemi různými krimi odděleními napříč republikou... Vždycky je tam nějaká partička ve stylu mordparty rady Vacátka, jenže tím, že leckteří herci hrají hnedle tu, hnedle tam... má divák občas problém si uvědomovat na jakou že to policii vlastně kouká... Tady seriálu prospělo, že byl zasazen do prostředí Krušných hor, které jsou opravdu krušné a tak o atmošku ve stylu severských detektivek není nouze. Akorát halt někomu může vadit, jak to tam ten pražák natírá bystrým úsudkem místním strážcům pořádku, o zločincích ani nemluvě... :-). 4 rány pěstí. * * * * ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly a konec. Vůbec mě to nebavilo. Není to odpad, pracuje se tu s atmosférou a prostředím, ale to je všechno. Seriál oplývá jakože rozervanými a nejednoznačnými postavami, a to rozervanými a nejednoznačnými v tom uměle seriálovém smyslu, který přesně nemám rád a pro který drtivou většinu moderních seriálů ignoruji. Případy samotné byly dost podivné, motivem pachatele i způsobem pátrání. Všechna ta snaha pro mě míří zcela do prázdna. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Poučena Temným případem i severskou detektivní školou vytáhla Česká televize nečekaný trumf v podobě divokého Krušnohoří, jehož nehostinným hvozdům kraluje charisma „českého Willise“ Hynka Čermáka. Cíga, pěsti, hlášky. A taky pohlcující atmosféra, která těží z prvotřídního řemesla i neokoukaných lokací drsného pohraničí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trestám za to, za co pozitivně hodnotím, hodnotím za to, za co lehce trestám. Správná odpověď zní: atmosféra. Byla zajímavá (až magická) a konstantní (důsledně ošetřená), ale byla to vlastně dost depka a k polidštění a odlehčení došlo 5 minut před koncem posledního dílu. Konečně se někdo bavil, usmál, snažil se jen tak klábosit a vtipkovat. Jinak to bylo very very unhappy. A i když jsem tomu nevěnoval plnou pozornost, párkrát jsem se ošíval, že tohle přece nee... Třeba když se najde na smeťáku lidská noha a policajtům to nepřijde zajímavý... Nepátral jsem, ale tohle je podle mě středověk. Ve stejném díle by si ten celník rozmyslel, jestli by zavraždil podřízeného, když si u jeho chajdy pár minut před tím posvítil na nahou ženu pobíhající po lese..? Nákup chalupy Kunešem bez Kuneše, realizované dědictví po bratrovi mafiánovi - těch nesmyslů by se tady našlo určitě víc. Ale je to televizní seriál, není to vzdělávací pořad. A podle mě jako takový obstál slušně. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Severský styl kriminálních příběhů je v mnohém inspirativní, staví především na hutné atmosféře a vyznačuje se značnou dávkou propracovanosti. V krušnohorské sérii se první ze základních kamenů podařilo do českého prostředí přenést takřka dokonale, více než vhodně zvoleným dějištěm a plným využitím jeho potenciálu pro ztvárnění neutěšené krajiny bičované větrem a deštěm nebo zahalené těžko prostupnou mlhou a zdobené velkými vrtulemi zvolna se točícími na vysokých stožárech. To platí také pro sérii ústeckou, která sice výrazně ubírá na potemnělosti na úkor některých humornějších tónů, ale výběr prostředí a jeho využití i zde naplňuje svou úlohu skvěle. Svůj díl práce přitom u obou řad odvádí samozřejmě také poněkud temnějsí a zajímavě snímající kamera nebo výborně padnoucí hudební podkres. Na druhém pilíři by se naproti tomu několik nedokonalostí najít dalo, více pak ve druhém případě, který zčásti trpí i možná až příliš jednoduchými dílčími zápletkami. S1 - 85 % a S2 - 75 % ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Hynek Čermák si v jednom z rozhovorů posteskl, že některé natáčecí scény byly i na něj příliš dlouhé a neměl vůbec čas na osobní volno nebo na svou rodinu. Těšil se, až celé natáčení seriálu skončí. (HawkeyP)

Reklama

Reklama