Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD má momentálně Rapl při 5 a půl tisíci hodnotících úctyhodných 79 %, a to je bezpochyby lákavé skóre. Shlédl jsem tedy namátkou tři díly druhé série, abych zjistil, zda má smysl seriálu věnovat vyšší pozornost. Musím přiznat, že Rapl si řemeslně stojí lépe, než je v české produkci zvykem, a přehledem za sebou nechává žánrové pokusy komerčních televizí. Viditelně se pokouší inspirovat severskou tvorbou, přebírá prvky drsné školy a napodobuje osvědčené motivy a typy postav. S atmosférou vykořeněného, pošramoceného pohraničí ale umí pracovat mnohem působivěji např. Pustina a takové Případy 1. oddělení mnohem zdařileji zapadají do českého prostředí - jsou zkrátka uvěřitelnější. Rapl selhává v tom základním - v solidních, logicky funkčních scénářích, ze kterých by okatě nezíraly nedodělky a díry. Kdo má rád žánrově zpřízněné špičkové zahraniční seriály, nepotřebuje s Raplem ztrácet čas, protože kvalitou se k nim český pokus nepřibližuje ani vzdáleně. Možná, že první série je zdařilejší, ale co jsem viděl, mně k zaháčkování ani zdaleka nestačilo. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trestám za to, za co pozitivně hodnotím, hodnotím za to, za co lehce trestám. Správná odpověď zní: atmosféra. Byla zajímavá (až magická) a konstantní (důsledně ošetřená), ale byla to vlastně dost depka a k polidštění a odlehčení došlo 5 minut před koncem posledního dílu. Konečně se někdo bavil, usmál, snažil se jen tak klábosit a vtipkovat. Jinak to bylo very very unhappy. A i když jsem tomu nevěnoval plnou pozornost, párkrát jsem se ošíval, že tohle přece nee... Třeba když se najde na smeťáku lidská noha a policajtům to nepřijde zajímavý... Nepátral jsem, ale tohle je podle mě středověk. Ve stejném díle by si ten celník rozmyslel, jestli by zavraždil podřízeného, když si u jeho chajdy pár minut před tím posvítil na nahou ženu pobíhající po lese..? Nákup chalupy Kunešem bez Kuneše, realizované dědictví po bratrovi mafiánovi - těch nesmyslů by se tady našlo určitě víc. Ale je to televizní seriál, není to vzdělávací pořad. A podle mě jako takový obstál slušně. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal důstojného soupeře Případů 1. oddělení na poli detektivních seriálů. Rapl je ale ve všech ohledech jiný, což je jen a jen dobře. Pořádně ani nevím, kde mám začít. Postavy byly vykresleny vskutku výborně, jejich postupný charakterový vývoj zde byl zpracován na jedničku. Hynek Čermák byl coby major Kuneš prostě jedním slovem boží. Leckomu může jeho jednotvárný výraz přijít takový, jako by to samotného herce ani nebavilo, ale to přesně sedělo na takový typ seriálu. V pochmurné krajině Jáchymova bych asi stěží hledal kriminalistu, který by rozdával úsměvy na každou stranu. Když bych měl zhodnotit další herce, tak musím hlavně pochválit Lukáše Příkazského, který svou roli "Lupena" zahrál neskutečně věrohodně. A hlavně nesmím zapomenout na charismatického německého komisaře Kurta Stadlera, který svou přítomností celý seriál ještě více oživil. Právě proto mě mrzí, že na konci seriálu nedostal jako všichni ostatní prostor. Vypadalo to, jako by na něj zapomněli. Jak už jsem před chvílí zmínil, tak vybrat jako seriálovou lokalitu Jáchymov a jeho okolí bylo trefou do černého. Dále si zaslouží pochvalu kamera a zejména osoba za ní, neboť byla svižná a nenechala mě si odpočinout ani na chvilku. Úvodní znělka mi trochu připomněla Temný případ. Jako zápor bych zde uvedl někdy zacházení s důkazy. Někdy je správně brali do rukou v rukavicích, ale jindy ně sahali bez nich. To mi přišlo jako hloupá chyba na tak povedený seriál. Jinak asi nemám jinou výtku. Teď mě čeká dlouhá doba čekání, neboť další řada Rapla se dostaví až v roce 2018. Tak ať to čekání stojí za to. Za mě dávám 86 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no bezva :-( včera jsem se dívala na pro mě první díl i když je už v pořadí asi desátý.!Jsem zklamaná a to hodně že jsem neviděla ty předešlé! ztratil se u mě v záplavě seriálů které česká tvorba chrlí jak na běžícím pásu.A znovu se utvrzuji v tom že obsazovaní stále ti samí herci ještě neznamená že dílko bude aspoň jakž takž kvalitní! Rapl naprosto vybočuje Nesklouzává do klišé které se stalo z rádoby humoru a prostoty v jiných českých kriminálkách.A hlavně něco natočit vždyť na peníze se koukat nemusí.Zajímalo by mě kdo vybírá scénáře podle kterých se filmy financují ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Ve 12. epizodě  1. série  Zdař Bůh! jsou Kuneš (Hynek Čermák) s Lupínkem (Lukáš Příkazký) zadrženi při silniční kontrole německým policistou. Podle provedení dopravních značek na dálnici a světelné reklamy s českým textem hypermarket je ale patrné, že se nacházejí na území České republiky, kde policista ze SRN zasahovat nemůže. (Martin_L)

Reklama

Reklama