Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z generála Zoda a jeho noshledů jsem měl jako malé dítě, když jsem druhého Supermana kdysi viděl poprvé, dost nahnáno. Myslím, že jsem tehdy ten film snad ani nedokoukal. Teď když jsem dvojku konečně dokoukal, musím říct, že už mě černá trojice z Kryptonu nikterak neděsila. Jednička mě bavila víc. U tohodle se mi místy lehce zavíraly oči. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po príbehovej stránke najlepší Superman, po tej režisérskej z pomyselnej trilógie- Superman, Superman 2 a Superman sa vracia, najslabší. Škoda dnes už zastaralých trikov, absencie Marlona Brandona...ale inak ostáva všetko po starom, hrejivá romantika, skvelá Williamsova hudba, veľkolepé akčné scény, skvelí protivníci a pekný záver....na jednej strane je škoda že sa Donner dostal pri strihaní dvojky do sporu, na strane druhej je dobré že 50% filmu stále patrí jemu. Po tom, čo som mal možnosť vidieť Donnerov Director´s cut musím s prekvapením uznať že je skoro zázrak, že to Lester dokázal tak skvele ustáť (hlavne pri pohľade na trojku) a čo viac, jeho verzia sa mi v konečnom dôsledku páčila oveľa viac než tá Donnerova kt. vyšla pred 2 rokmi v Amerike. Oficiálna verzia je skrátka akčnejšia, zábavnejšia, romantickejšia a je v nej lepšie zosynchronizovaná hudba. Superman 2 bez Eiffelovky alebo Loisinho pádu do rozbúrenej rieky už nie je ten Superman ktorého som si v detstve zamiloval. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišla podle očekávání také změna kvality. Bohužel k horšímu. Druhý Superman se bere až příliš vážně a zcela mu chybí nádech komična, zastoupený v jedničce nezapomenutelným padouchem Luxem Lethorem v podání Genea Hackmana. Ten tentokrát dostal pouze „brandovský“ štěk. A ostatní herci jakoby ztratili pevnou půdu pod nohama – působí nejistě, rozpačitě a nepřesvědčivě. Největším zádrhelem tohoto filmu však je stupidní scénář (koho by kdy napadlo, že se na něm podílel Mario "Kmotr" Puzo). Jeho míra – u komiksových adaptací nezbytné – naivity dosahuje obludných rozměrů, přičemž jednotlivé scénky na témata typu: Superman ztratí své schopnosti a zákonitě musí hned dostat na budku, jsou dokonalým příkladem scénáristovy bezradnosti a zároveň zoufalé neoriginality celého příběhu. Hořkosladce dojemné jsou dvě patriotické scény: americký prezident sděluje svému lidu, že předal vládu nad celým (!!) světem jakémusi pošukovi z kosmu; Superman letí s americkou vlajkou v ruce vstříc zítřkům bez kryptonitu. 60% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Indy ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Supermana si po dějové stránce se svým předchůdcem s ničím nezadá. Samozřejmě chybí osobnost jakou v prvním díle ztělesňoval Marlon Brando, ale když se podíváte na ostatní vedlejší obsazení, tak kvalitou tomuto velikánovi ostudu určitě neudělá. Triky jsou už dost zoufalé, svým způsobem to působí béčkově, nicméně mě se tenhle druhý díl líbil téměř tolik, jako jeho starší bratříček. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco málo horší než jednička. Ale zase má dvojka mnohem lepší akci a především ze začátku super tempo. Ta akce s bombou na vrcholu Eiffelovy věže a poté zničení té bomby němelo chybu. Akce se stále drží ale i potom. Ovšem když Superman ztratil své schopnosti, tak to bylo docela nudné a tempo se začalo vytrácet. A chytlo se až ke konci, kde je na svou dobu párádní akce. Stále nemůžu uvěřit, jak je to staré! Dobré bylo, že Superman měl více nepřátel. Christopher Reeve se do své role Supermana vžil a předvádí mnohem lepší výkon, než v díle předchozím a to díky tomu, že ukazuje více emocí. Margot Kidder nějak zheskla a ani mi až tak nevadila. Opět mně potěšil Gene Hackman, jehož role je prostě super a má dobré hlášky. Jediné, co mi lezlo na nervy, tak byli ti tři blbečci ( Supermanovy nepřátelé ) v černých hadrech. Vypadali velmi směšně a hlavně jejich představitelé předvedli úplně nulový výkon. Nebýt jich, tak bych přemýšlel i o 5*, takto musím dát 4*! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama