Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Eureka obyčejný krimi seriál. Na pohled druhý však zjistíme, že se jedná o skvělý počin s koňskou dávkou nadsázky a humoru. Originální hi-tech prostředí poskytuje spoustu zajímavých zápletek, které potěší všechny sci-fi fandy (a nejen ty). Skvěle zahraný šerif Carter se vždy postará o vtipnou hlášku, na kterou mu přihraje jedna z řady sympatických vedlejších postav. A k tomu všemu skvělá hudba, co chtít víc? Vadilo mi akorát, že rámcový děj se během sezóny téměř nikam neposouvá a trochu se hne jen na konci (popř. začátku) série. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá pohodovka. Pilotný film trpí klasickým syndrómom "seriálovítvorcoviachcúnatočiťfilm" ale samotné epizódy sú fajn. Osobne mám radšej seriály, ktorých časti priamo nadväzujú, ale tento ma aj napriek jednohubkám výbornú atmosféru a skvelo vykreslené postavičky. Po veľmi dlhej dobe sa na obrazovku vrátil nevtieravý fireflyovský humor... ()

Reklama

Musak 

všechny recenze uživatele

Já bych Eureku zase tak nevychvaloval. Nevim proč, ale příjde mi to, že vaří z nápadů Stargate...příklady: Hyperaktivní lidi pohybující se 500 mph - nevím který díl SG to byl, ale moc dobre si ho pomatuji. Problémy s časem, taky bylo v SG, klonování, atd. Až tak by mě nevadilo, že jsou stejný myšlenky, ale mám pocit, že i řešení bylo velice podobné jako bylo v SG. Takže dávám za 2* jakožto klonu SG v jiném prostředí. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Skvělý seriál, úplně mě nadchl... I přes výtky některých, že už to všechno viděli a že je to jakýsi klon SG apod.... Mě děj vždy překvapí, i když znám SG nazpaměť, vůbec souvislost nevidím (nejspíš tam bude, ale gratuluji tvůrcům za výborné zamaskování), navíc je to tak odlišné prostředí, že hvězdné lodě jsou opravdu něco jiného... Seriál je spíše rodinný, s rozvíjejícími se vztahy nového šerifa Jacka Cartera a jeho "neposlešné" dcery Zoe s ostatními obyvateli malého městečka Eureky nacpaného k prasknutí nej vědci všech oborů... Co díl, to jeden průser některého z vědátorů a pořádná zápletka... Taková oddechovka se vždy dobrým koncem... Pustím si to, když mám depku a jsem zase happy... 100% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak a už jsem dokoukal kompletně osud tohoto zvláštního vědeckého městečka kdesi v Americe, kde jediným obyčejným člověkem je šerif. Každopádně Heuréka přesně vystihuje pojem pohodový odpočinkový seriál. Postavy jsou příjemné a snadno oblíbitelné, ať už jde o samotného šerifa Cartera, nebo o jeho zástupkyni Jo, později vedoucí ochranky v GD. Nebo ostatní postavy Global Dynamics, smolař/ředitel Fargo, ředitelka/zástupkyně Allison Blakeová, vědec-zločinec Zane Donovan nebo tak trošku zvláštní vědec Henry Deacon. Po třetí sérii svou účast výrazně omezila šerifova dcera Zoe, což je škoda. A aby bylo obsazení kompletní tak nemůžu zapomenout ani na Vincenta a jeho Café Diem, případně na chytrý dům S.A.R.A.H. a jejího přítele zástupce Andyho. V paměti mám hlavně čtvrtou sérii, kde se cestovalo časem, vytvářela se alternativní linie a taky se chystala příprava k letu na Titan. Což bylo vlastně finále čtvrté řady. Objevila se nová výrazná postava, doktorka Holly Marten v podání Tiny Fey. A pátá rozlučková řada je pomyslnou třešničkou na dortu, se všemi postavami se můžeme rozloučit důstojně. Ten konec stál rozhodně za to, a i proto se do Euréky někdy rád vrátím. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama