Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se soustředěním nejlepších mozků své doby do jednoho městečka, roztomile sympatický šerif v podání Colina Fergusona, trhlé zápletky a příjemný humor... Já jsem spokojená, ale přece jen ve mně hlodá pocit, že se s tímhle materiálem dalo víc přitlačit na pilu - sem tam je to maličko nuda. Uvidíme v dalších dílech, už se na ně těším:-). 80% EDIT: Díl za dílem mě přemáhá nepříjemný pocit, že autoři nejsou schopní nebo ochotní přidat grády, přizdisráči jedni, nechávají potenciál a některé postavy až trestuhodně nevyužité. Ubírám zatím jen procenta, hvězdičky možná přijdou na řadu časem: 75% EDIT2: Skončila druhá série a já, ač hrozně nerada, musím zase ubírat. Stále žádná nová šťáva, schéma čím dál stejné, vtípky předpokládané... Pořád příjemná podívaná, ale už tolik nebaví. 69% ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

před treti serií hodně na rozhraní, ale zatim si 3* zaslouží..a kde to vázne?..-v dějový linii, v hereckým obsazení, na který si ale začínám zvykat a v jednotlivých příbězích, který jsou někdy vážně absurdní..btw kdyby se tam děly věci, co se tam dějí, tak myslim, že by to město vypadalo úplně jinak..dost nereálný na tak reálný město..jinak by mi ta absurdita vůbec nevadila, ale pořád se na to velice rád dívám :) EDIT/: v půlce třetí série nakonec dávám 4*..tohle už se průměrů moc nedotýká.. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, plný sympatických postav a dýchající příjemnou atmosférou. Je sice škoda, že některé dějové linie v první řadě zůstávají ležet zbytečně ladem i několik dílů (hlavně ta točící se okolo jediné nepříliš sympatické postavy, psychoterapeutky Beverly Barlowe), ale jinak vcelku spokojenost. 1. SÉRIE - 80 % --- Druhá série už počítá s tím, že je divák tak trochu srostlý s aktéry téhle pohodové podívané. Mezi postavami to více jiskří a nedořešené záležitosti se konečně trochu hýbou kupředu. Jedinou výtku mám k tomu, že se tu opakuje stále stejné schéma, kdy se v Euréce něco porouchá a šerif Carter to za pomoci superchytrých vědců musí napravit. Po tolika dílech už je to poněkud stereotypní. To ale nemění nic na tom, že Eureka je opravdu povedený a příjemný seriál, kterému na přitažlivosti dodávají i charismatičtí herci v čele s Colinem Fergusonem a Edem Quinnem. 2. SÉRIE - 80 % --- Třetí série přinesla menší zklamání v podobě odchodu jedné z mých oblíbených postav, Nathana Starka. Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho absenci zvykla, což ale Eurece ani v této řadě neubírá (skoro) nic z jejích kvalit. 3. SÉRIE - 70 % ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Zábavná a oddychová policejní mutace Gilmoreových děvčat (americké maloměsto a různorodé figurky), Krajních mezí (záhadné případy), Akt X (ještě záhadnější případy + Sekce 5 v Global Dynamics, záhadné "cosi" v sekci 5 apod.), Doktora Hollywooda (člověk zvenku se seznamuje s domorodci) a Knightridera (viz mluvící byt S.A.R.A.H.) :-) Ideální večerníček. Dodatek po půlce 4. série: To, co jsem napsal výše, platilo především o prvních dvou sériích. Postupně se z toho stává spíše romantická vztahovka na sci-fi pozadí. Pro někoho ideální kombinace, já jdu s hodnocením o bod dolů. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama