Reklama

Reklama

Muž z oceli

  • USA Man of Steel (více)
Trailer 13
USA / Kanada / Velká Británie, 2013, 143 min

Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři. Zod přísahá, že Jor-Elova syna jednoho dne najde a pomstí se. Na Zemi se Kala ujmou manželé Kentovi, kteří mu dají jméno Clark. Už jako malý chlapec si Clark připadal jiný. Jeho zvláštní schopnosti ho děsily, nerozuměl jim a snažil se je před svým okolím skrývat. Když se od svých rodičů dozví, že pochází z jiné planety, jeho život mu konečně začne dávat smysl. Planeta Země mu poskytla domov, nyní je tedy na něm, aby Zemi a její obyvatele ochránil. Clark pozmění svůj vzhled a vydává se do Metropolisu, kde jako Clark Kent nastupuje do redakce Daily Planet a mění se v anonymního zachránce lidských životů. Jediný, kdo pozná Clarkovo tajemství, je jeho láska Lois. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

dragon94 , Litsarch

dragon94: No... ja som videl policajtov v akcii, a sú to skurvené skorumpované mrchy bez štípky svedomia a chrbtovej kosti! Sú to zapečení alibisti, ktorí sa iba vyhovárajú aké majú oni príkazy, a vôbec ich nezaujíma, že si v práve. Jednoducho ťa z pozície moci zlikvidujú a sťažuj sa u prezidenta galaxie. ;)

Jericho666: neboj sa, ja do politiky nepôjdem. Ja nemám žalúdok na intrigy a intrigy v intrigách. Bohužiaľ vec sa má tak, že z otroctva a nevoľníctva vzišli stavby, ktoré dnes s úžasom obdivujeme, ale sami ich dnes nedokážeme postaviť, resp. zaplatiť. Viď. iba Veľký Čínsky Múr, kolosálna stavba dlhá 21.000 kilometrov postavená v horách a nedostupných terénoch, bez ťažkej techniky. A my na Slovensku nevieme v 21. storočí postaviť pár kilometrov diaľnice!

Možno je otroctvo a nevoľníctvo z morálneho hľadiska zlé a nehumánne. Ale z humanity nevzišlo nikdy nič dobrého. Ja viem, že na svete sa nájdu ľudia, ktorí budú polievať kosatku, ktorú vyplaví na pláž. Ale keď kosatka zožerie človeka na pláži, tak čo urobíte? Skočíte mu pomôcť, alebo sa budete len bezmocne prizerať? Takže vidíte... ľudia sú mrchy! Každí sa môže tváriť ako najušľachtilejší človek, ale to bude fungovať iba za ideálnych podmienok. Príde jedna skratová situácia a aj ten najkrajší kvietok sa zmení na monštrum. Tak to je... Život nie je krásna idylka kde dobro vyhráva nad zlom!

 

A ešte niečo... celé posolstvá a dobre a zle o nekonečnom súboji dvoch protikladov sú veľkým nezmyslom! Žiaľ, život nie je Jing a Jang. Žiadne dobro a zlo neexistuje! Len v rozprávkach nájdete zlého draka čo uniesol princeznú do svojej jaskyne, a bieleho rytiera, ktorý sa ju vydá zachrániť, porazí draka a celý príbeh končí svadbou. Nie, interpretácia dobra a zla je čisto subjektívna a dvojfarebná... Človek bude v prvom rade myslieť len na seba. Žiadny človek nepôjde polievať kosatku len pre dobrý pocit pri srdci. Keď sa tu už spomenula tá politika, skúste sa pozrieť na naších súčasných politikov, dobre! ;) Pokiaľ ho osobne nepoznáte, tak toho veľa nevybavíte... A aj to si musíte pripraviť pár 10.000 na úplatky. Ináč vám nezdvihne ani telefón... Tak sa veci majú, tak fungujú. A superman s jeho sladkou idylkou o spáse zeme pred zlým Zodom sa môže dať vypásť.

 

Fakt je, že som ho nevidel ani raz krvácať, dokonca aj ten jeho pekný plášť bol na konci bez ujmy. Ja viem, že ho nemôže zraniť guľka ani výbuch rakety. Ale po tom výprasku od Faory mu mohli pustiť aspoň krv z nosa.

na příspěvěk reagoval dragon94, Gladiator15

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

A čím dál tím víc mi na tom filmu dochází jaké poselství v sobě nese ... od začátku do konce každej detail má svůj důvod ... Spoiler Například to jak chtěli na tu loď vzít i lois a ten voják se před ni postail a řekl že ji nevydají že je to jedna z nich .. a jak se na to Clark díval .. viděl v tom že v době nějakýho problému si lidé dokážou pomoci a postavit se před někoho slabšího a chránit ho vlastním životem ikdyž ví že nemají šanci ... stejně jako viděl to jak si lidé pomáhali když přišlo to tornádo ...  a všechny tyhle věci události nás a vlastně i Clarka nabádají aby se stal dobrým člověkem ...a že dobré věci plodí další dobré věci (to jak mu ten kluk podal tu ruku aby ho zvedl) ... celý je to hrozně skrz naskrz protkaný poselstvím o dobru ... (Já vím každej řeknete seru vám na nějaký poselství ... ale Superman nám ukazuje že když budeme opravdu chtít můžeme se stát taky Supermanem) To není "S" na mé planetě je to symbol NADĚJE.

PS: nejvíc se mi líbí jak všichni všude píšou jak byl new york rozmlácenej .. a přitom se superman odehrává v Metropolis :-))

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Shakers

Já jsem ho dnes viděl po 4tý v kině :-) ... To se mi ještě u žádnýho filmu nestalo .. a stále za 5 hvězd :-))

Byl sem dvakrát na 3D a dvakrát na 2D ... a obojí je stejně kvalitní... 3D je fakt luxus .. :-))

na příspěvěk reagoval FloTin, Shakers

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Vrátil som sa s kina a ostávam na 5* ... ten film je tak dobre natočený, že sa pri ňom skrátka nedá nudiť!

na příspěvěk reagoval dragon94, FloTin

TheNine

TheNine (hodnocení, recenze)

Co je pravdy na tom, že majitelem Daily Planet je Batman? Je to v zajímavostech.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

wenca

Přesně.. navíc nevěřím že by třeba při polibku nepoznala že je to on .. když by chvilku líbala Clarka a pak Supermana ...nebo podle očí nebo podle doteků nebo čehokoliv ....

Jo a Clark má i jinej účes než superman :D Takže ho nechráněj jen brejle .. jo a věděli ste že maj i jiný oblečení :O ?

na příspěvěk reagoval wenca

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Protože by to bylo uplně dementní když by se zajimala o Supermana a zaroven s nim pracovala jako s nejbližším kolegou, který by se chranil jen brejle a ona by to nepoznala ... 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

EastinMiles

To máš pravdu v prvních filmech to nevěděla ale tuším ve druhém nebo třetím díle se to dozvěděla ..

Tento Superman by z těmi minulími neměl mít nic společného ... a nejspíš to zjistila hned v prvním díle abychom pak nesledovali takovou tu spidermanovskou klasiku jako.. Miluju Clarka nebo Supermana ?

V podstatě se nejedná o tak velký hřích :-) a příběhově se jm prostě víc hodilo aby to věděla hned v prvním díle :-)

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

v pohode ;) MOJO patrí pod IMDB, čiže na tržby je to tá najlepšia a najprehľadnejšia stránka s nespočetným množstvom štatistík.

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

dragon94

vo filme ano,to chapem,ale zo serialu si pamatam ze bol pred nou v utajeni a ani samotna Lois nevedela ze Clark a Superman su jedna osoba.

na příspěvěk reagoval dragon94

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Deryll

To neznám. Ps: příště dej více otazníků, budeš vypadat zajímavě,  jakože fakt víš o co jde.

Skywalkers

Skywalkers (hodnocení, recenze)

"Welcome to Planet." > mělo smysl "Vítej v Planet." = jakožto Vítej v (Daily) Planet ..

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Litsarch

Já vím ale já jsem právě nechtěl doslovný překlad ale překlad aby to vystihovalo oba dva význami .. stejně jako v angličtině.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Litsarch

Jo ale když řekneš Vítej na planetě... tak to má jenom ten jeden význam ... kdyžto když řekneš Vítejte na naší planetě.. tak to má význami oba ..  protože naší může brát celý lidstvo nebo jen lidi z redakce ...

na příspěvěk reagoval Litsarch

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

EastinMiles

Ona ho našla jako člověka .. podle těch článků o tom autobusu a tak .. byla i u hrobu jeho táty .. a aji u jejich domu .. Takže věděla že patří ke Kentům ..

na příspěvěk reagoval EastinMiles

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

Litsarch

suhlasim..mna vsak prekvapilo ze sa poznali. V serialovom bol Clark Kent a Superman 2 osoby s ktorymi Lois nieco riesila a tu ho hned odhalil?

na příspěvěk reagoval dragon94

Qantas

Qantas (hodnocení, recenze)

maddy

No veru     dalsia    cast  moze   byt    silnejsia   a   Snyder   si  uz     robi   dobre    meno  ,   podobne   ako      Nolan  takze    sa bude  vediet  na   aku kvalitu  sa pojde  do kina .

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

dragon94

prostě jen "Vítej v/na planetě", aby tam ten dvojsmysl zůstal a neřešit to. Pro Clarka to může znamenat obojí a pro ostatní to bude jen přivítání v novinách.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Hej lidi jak byste nejlíp přeložily do češtiny to "Welcome to planet" ... Aby to mělo v češtině ty oba dva významy ?

Mě napadlo: "Vítejte tu.. na naší planetě" ...ale to je moc dlouhý ona to řekne tak krátce .. tak by možná bylo lepší "Vítejte na naší planetě" ... (což tím "naší" může myslet celou planetu ... a taky tím naší může myslet jen zaměstnance Planet ..protože maj ve znaku planetu) ... Taky mě napadlo "Vítejta v našem světě" ... ale to mi přijde takový neosobní .. nemastný neslaný ..(ale oba význami to má)

Tak co myslíte vy?

na příspěvěk reagoval majkl44, Litsarch

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Tak dneska druhý krát ... som zvedavý či to bude minimálne aspoň rovnako dobré. Nerad by som uberal hviezdičky.

Litsarch

Litsarch (hodnocení, recenze)

Apollyon09

"Ja by som si ľudstvo zotročil. :D Prečo mrhať tak veľkou pracovnou silou?"

Díky za vše že zrovna Ty nejsi v nějakém vyšším postavení, nedejbože v naší politice. Bysme byli už úplně v p*deli.

na příspěvěk reagoval dragon94, Apollyon09

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

SpoilerPS: né všichni lidi sou MRCHY ..například když je nějaká kosatka na břehu a nemůže se dostat do moře tak ji lidi polévají vodou a pomáhají ji .. když se stane ropná tregédie tak spousta lidí jezdí očisťovat delfíny nebo tak ... a Clark vyrůstal se svými rodiči, kteří byli naprosto hodní lidé ... a ten kluk jak ho zachránil z té vody ... tak ten jak Clarka tam ten jeden pak mlátil u toho plotu mu podal ruku a zvedl ho .. v tom Clark viděl naději že ty lidi může změnit...že nejsou všichni zlý.. ale že je vnich i dobro.. Jen jim musí ukázat jak být dobří...
a také viděl práci záchraných složek jako hasičů sanitky policistů vojáků a tak ...

A ještě by ses mohl zeptat proč Clark nakonci začal dělat pro Daiyly Planet .. když mohl být pořád superman a né se převlíkat za nějakýho Clarka .. Tak to je, protože se jeho táta (Kevin Costner) obětoval aby ochránil Clarkovu identitu ... protože chtěl aby jeho syn vedl normální život a né život  kde na něj budou mířit pořád foťáky a nebo ho zavřou pro studia a tak ... Prostě chtěl aby si našel dívku, normální práci a žil jako normální člověk... a né jako někdo na koho se budou dívat jako na toho "jinýho".

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama