Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 7
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

dragon94

Veď práve s tým som počítal - ťahá mu na 40, pred 10.rokmi mu ťahalo na 30. To vážne mal vtedy potrebu na FB dávať svoje fotky keď mu bolo 15, tj. v tej dobe 10-15 rokov dozadu? :-D

"zachytit jakýmkoliv způsobem podobu člověka" toto platí pre vyhotovenie fotografie alebo videozáznamu a v tomto máš pravdu. Nemôžeš si len tak niekoho vonku odfotiť bez jeho súhlasu.

Kdežto ale keď sám a dobrovoľne zverejníš svoje fotky na internete, tak musíš s tým počítať že si ich môže ktokoľvek stiahnuť a šíriť ďalej, nakoľko su voľné dostupné a šíriteľné.

A keď to chceme ťahať do extrému... Prometheus je verejne známa osoba, aspoň v kruhoch užívateľov tu na CSFD :-)

A silno pochybujem, že verejné známe osobnosti ako su futbalisti, herci/herečky, alebo tenistky, dávajú médiam povolenie šíriť ich fotky z dovoleniek, ktoré si postujú na FB, Instagram a pod.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ano.

Tomas.malo: Facebook funguje už více jak 10 let. Nenapadlo tě třeba, že ty fotky na facebook dal před takovou dobou?

Dále pak nemáš pravdu. Nový občanský zákoník v § 84 doslovně říká, že zachytit jakýmkoliv způsobem podobu člověka tak, aby podle zobrazení bylo možné určit jeho totožnost, je možné jen s jeho svolením. Toto zákonné ustanovení má samozřejmě i své limity. Prvním z nich je okolnost, kdy osoba svolí k zobrazení své podoby a je jí zřejmé, že toto „zobrazení" bude nadále šířeno. Zde platí, že automaticky svoluje i k dalšímu rozšiřování a rozmnožování, ovšem pouze obvyklým způsobem, který mohla sama vzhledem k okolnostem, za kterých byla „zobrazena", rozumně předpokládat.

To znamená, že pokud  se jedná o veřejně známou osobu a fotka je z nějaké veřejné akce tak je tím automaticky udělený souhlas k jejímu šíření. Ovšem k šíření obvyklím způsobem. To znamená, že bulvár smí takovou fotku šířit pouze však pokud ji šíří způsobem jaký mohla osoba předpokládat. Veřejně známá osoba musí počítat s tím, že její fotka bude používána různými médii k psaní různých zpráv. Pokud jsou však tyto zprávy nepravdivé, vulgární nebo jinak pošpiňují osobu na fotografii je takový bulvární deník nucen fotografie stáhnout, omluvit se a také zaplatit nemalou finanční částku (Samozřejmě pokud se osoba na fotografii rozhodne bránit). Rekord drží Marek Vašut, kterému bylo přiznané odškodnění, od bulvárního deníku za nepravdivé články, ve výši 1 000 000 Kč.

Pochybuji, že Prometheus při zveřejňování těchto fotografií na svůj facebookový účet předpokádal, že jeho fotografie budou někdy cizí osobou použité k jeho zesměšňování a ponižování na veřejných fórech (kyberšikana). Čili použité za účelem trestné činnosti. Čímž pádem mu vzniká nárok na podání žaloby. Halíř by pak byl nucen sjednat nápravu. Např. fotografie stáhnout, omluvit se mu (Ať už pouze na fóru nebo veřejně, záleží na soudu či přestupkové komisi), a zaplatit finanční odškodnění.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, tomas.malo, Prometheus69

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

dragon94

opravdu seš si jist že ze všech retardů, co po světě pobíhají, se budeš zastávat zrovna prometheuse ? seš si opravdu jist ? 

na příspěvěk reagoval dragon94

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

dragon94

Aha, tak to potom všetky printové média porušujú zákon. Takmer každé bulvárne printové/internetové médium čerpá fotky z rôznych FB, Instagram... profilov známych osobností, bez ohľadu na ich schválenie a za účelom vlastného obohatenia vo forme zvýšenia predajnosti alebo návštevnosti. Takže tento argument je opäť mimo.

Za úvahu skôr stojí, na čo má niekto potrebu si v 25-30 rokoch dávať na FB fotky keď mu bolo 15 :-D Ale logiku u dotyčného nehľadajme...

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

PhilTesi

Já jsem, ale nikdy neřekl, že si myslím, že je Prometheus naprosto sociálně zdravý. A co se zbytku příspěvku týče odkážu tě na můj předchozí příspěvek psaný 23:06.

PhilTesi

PhilTesi (hodnocení, recenze)

dragon94

Mně zas nepřipadá moc zdravé to, co někdy třeba předvádí prometheus a to že tady Halíř zveřejnil nějaký fotky a trochu si u toho rýpnul, to mi teda horší přijde, že tu někdo vyhrožuje kolikrát smrtí nebo zbitím, případně tvrdí, že člověk nemá právo hodnotit nebo se vyjadřovat k nějakým filmům jen na základě toho, že dal 5 hvězd filmu, který ten druhý ohodnotil odpadem a to je tady denně tyhle debaty. Halíř vždycky přijde dotyčného případně teda zveřejní a zase odejde, ani mi nepřijde, že by stál o nějakou slávu. Kdyby tady fugoval nějaky systém striků a pak následného banu, asi by se tu Halíř vůbec neobjevil. 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus


V tomto případě asi nic. Holt některé lidi nezmění, ani tady samozvaný doktor. I v tomhle případě bych neschvaloval co dělá, ale neměl bych potřebu se k tomu ohradit. Tady jsem se ovšem musel zastat Promethea, protože ho znám ze zdejších diskuzí celkem hodně a dle mého tu nedělá nic tak hrozného. Ano jeho příspěvky se dají považovat za spam, ale všechno je to pořád v rámci nějakých mezí. A byl jsem svědkem toho jak se třeba snažil psát všechny odpovědi do jednoho příspěvku a né do 5ti.. A musím říct, že něco tak nepřehledného už jsem dlouho neviděl. Nakonec mu na to všichni na diskuzi napsali, aŤ to radši píše tak jak mu to vyhovuje, že je to pak o dost přehlednější. Jen holt poněkud roztahanější.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

no vidíš, on prostě vždy přijde, posere diskuzi a zase odejde....a pak ti píše do zpráv: ,,jasně ty jebkko, proto máš furt potřebu na mě reagovat, ty vyjebaná gumo :DDD píčo blbá, koho lakuješ? :DDDD
zkřivená píčo tak si mě dej do blokace a jdi si fňukat co jsem to ale za zmrda, že jsem si dovolil spoilerovat, hehe he třiceti lidí jsem posral zážitek z filmu, ještě teď se bavím nad jejich chorobnýma vzkazkama :DDDD Jebky :DDD Užívejte si tu propagandistickou sračku pro debili tvého ražení a přízemní inteligence a pak si dej komixovou sračku od marwella ty podčlověku,,

 

tak vidíš, co chceš po takovém děcku

na příspěvěk reagoval dragon94, Sweat55

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Konvicce neznám. Zajímavé, že jsem na něj ještě nenarazil. a to jsem tu kdysi vedl "válku" s dneš už legendárním pravdovravným. :D

na příspěvěk reagoval Ratemus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

PhilTesi

Ano, máš pravdu existují weby kde je tohle napsáno. Takto se fotky používají neustále a není to nic proti ničemu. Pokud se neohradí majitel fotografií. V takovém případě jsou weby nuceny stáhnout inkriminované fotografie.

Co se sociální poruchy týče. Existuje jich nepřeberné množství a každý člověk má v průměru dvě. Liší se příznaky, spouštěči a hlavně jejich rozsahem. Vyhledávat si informace o cizích lidech a následně je zesměšňovat na fórech za použití jejich "nejtrapnějších" fotografií z mládí, mi moc zdravé nepřipadá. Tobě ano?

Žalovatelný je to určitě. Na vazbu to jistě není. Jestli je to na soud záleží už na šiřitely fotografií zdali je ochotný sjednat nápravu dobrovolně nebo ne.

na příspěvěk reagoval PhilTesi

PhilTesi

PhilTesi (hodnocení, recenze)

dragon94

trestné by možná tak bylo, kdyby zveřejňoval intimní fotky, ale tohle určitě trestný není. když už zmiňuješ FB se podívej, co tam je za lidi tam na to jsou i přímo skupiny kde se sdílí všelijaký fotky a zesměšňující photoshopy a rozhodně se tím policie nijak nezabývá, to by pak asi ani nedělala nic jinýho. Jak jsem psal před chvíli, takhle bych hned z fleku napočítal 10 lidí co prováděli "kyberšikanu" jak ty říkáš.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

budmě za to rádi, ted vedu debatu s tím zoufalcem Konvicce pořád mi píše a pořád nadává a vymýšlí rádoby cool drsné a co možná nejvíc sprosté urážky jen aby mi dokázal jakej je to kašpar...myslim že tihle idioti si to zaslouží a není to nic špatného....

na příspěvěk reagoval dragon94

PhilTesi

PhilTesi (hodnocení, recenze)

dragon94

Nechci se ho zastávat, ale nikde nebylo řečeno, že ty fotky jsou přímo z FB a nejsem si jistý, ale taky už jsem se setkal s weby, kde je opravdu uvedeno, že fotky nejsou autora. Dál nechápu proč by to hned měla být nějaká sociální porucha, zatím poukázal pouze na místní trolly a teď jednou udělal vyjímku a zaměřil na prometheuse na kterého si opravdu stěžovalo dost lidí.. A jestli tohle je kyberšikana, pak se jí tady dopouští většina uživatelů, stačí se podívat na jiný diskuze. Řekl bych, že docela přeháníš, žalovatelný to možná je težko říct. Rozhodně to není na nějakou vazbu nebo soud, to bych taky mohl jít udávat na policii desítky lidí z for a diskuzi nejen tady za rádoby kyberšikanu :D  

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Ovšem pokud fotky zveřejníte nebo rozšíříte za účelem vlastního obohacení nebo za účelem trestné činnosti (tento případ) porušujete tím listinu základních práv a svobod, která je zakotvená v Ústava České republiky. A na tu se nějaké všeobecné podmínky facebooku opravdu nechytají.

na příspěvěk reagoval Ratemus, PhilTesi, tomas.malo, Prometheus69

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

dragon94

Sklamem Ťa:

Ak zverejníte obsah alebo informácie s nastavením „verejné", znamená to, že k týmto informáciám majú prístup všetci, vrátane ľudí mimo lokality Facebook, a môžu ich používať a spájať s vašou osobou (napr. vaše meno či profilovú fotografiu).

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel PhilTesi smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Dr.Halir

Vyhledávat na fb a ponižovat lidi na csfd umí každý. Já s Prometheem žádný problém nemám. Ano, umí být poněkud spamovačný, ale to Vás neopravňuje k tomuto způsobu zesměšňování.

A abych Vás poupravil. Fotky jsou stále jeho majetkem a bez jeho souhlasu nemůžou být rozšiřovány jinam, aniž by to nebylo právně napadnutelné. Tento souhlas udělil facebooku v momentě kdy zaškrtl, že souhlasí s obchodními podmínkami. Pakliže tedy nejste zaměstnanec facebooku nebo obchodní partner facebooku nemáte povolení tyto fotografie jakkoliv rozšiřovat. Obzvláště pokud se tyto fotky chystáte použít k další trestné činnosti. Jakou je kyberšikana, které se zcela bez debat dopouštíte. Navíc se zde dopouštíte i trestného činu poškozování cizích práv, ale to Vám při Vaší inteligenci nemusím jistě říkat.

Musí to být zajímavá sociální porucha. Založit si profil na csfd jen, abych mohl zesměšňovat ostatní uživatele a zvyšovat si na nich své ego. Můžete argumentovat, že to tak není, ale už jsem měl parkrát s Vámi tu čest a tohle jsou jediné příspěvky, které jsem od Vás kdy viděl.

Ano na csfd jsou různá individua, ale to Vás neopravňuje k jednání a chování jaké zde předvádíte.

A pokud si myslíte, že když máte založený profil na falešné jméno, že na Vás nelze podat žalobu, tak mě nechte vyvést Vás z omylu. Neb IP adresa, pod kterou jste se registroval je pro policii bez problému dohladatelná a na csfd dokonce uložená. Můžete namítat, že jste se registroval na veřejném místě. V tom případě není nikterak složité zjistit si z jaké IP adresy se přihlašujete. Potom už se dohledá pouze majitel příslušného zařízení a u soudu nedokážete, že jste to nebyl vy. Takže Vám teď dám dobrou radu. Přestaňte s tím dokud ještě nejste trestně stíhán. Neb každý uživatel nemusí být natolik tolerantní, jako Prometheus, k individu s mentální a sociální poruchou jakou máte Vy. Přeji hezký zbytek večera.

na příspěvěk reagoval PhilTesi, tomas.malo, PhilTesi, Yoshitsune, Prometheus69

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Dr.Halir

Len 4 slová - Ďakujem za tvoje služby!

A len tak ďalej. Túto pliagu, ktorá si myslí že sú na fóre maximálne anonymní, a vďaka tomu môžu užívateľom znepríjemnovať takmer každú jednu diskusiu, treba proste vyhubiť! Vytrollovať ich s ich vlastnými zbraňami.

Good Job!

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama