Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 5
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (561)

kulyk 

všechny recenze uživatele

V mých dřívějších dnech, tedy dnech nevědomosti, jsem bláhově litoval všechny zrakově postižené, obzvláště ty, co pro samé oči nevidí, pravidelně přispíval Světlušce a převáděl slepce přes chodníky až na silnici. Nyní však již vím, že mi lhali! Jsou to čichoví vlčáci, křížení s netopýry a americkou odposlechovou družicí. Prachy však budu raději sypat i nadále, jinak to ze mě ti kungfušaolini beztak vymlátí. Jasná mafie, frajerské brejličky, švihácká hůlka, drsné způsoby, protože když se jim neklidíte z cesty, tak vám tou stylovou valaškou během chvilky přinejmenším omlátí kotníky, v horším případě vypíchnou oko. Eh - tyhle komickové omalovánky mě vážně umí rozhodit. Každý z nás ví, že kdyby se náhle nedejbože transformoval do krtka, sotva se dokáže bez nehody byť jen posadit do tureckého sedu, ale tohle Amíky vážně netrápí. Nadělali sjůprhýrou z kdejaké absurdní figurky, jako je nerdík hryznutý pokoutníkem nebo mimino spadlé z Kryplonu, proč tedy ne z oslepeného chlapce. Ok, ser to pes. Samotný seriál je v oboru podobných pitomostí hvězdou. Až na jednu - dvě epizody, které se vlekly jako noha mrtvičkáře, jde o solidně nabušenou jízdu. A nejhezčí na tom je, že ústřední záporák svým otylým šarmem přebije celou tu grupu Dušínů. Za Fiska vyndavám na čtverku. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působí zavedeným schématem. Hrdina za spravedlnost žijící dvojím životem vykonává pořádek v nočních ulicích špinavé městské čtvrti, má nějaké to trauma a k tomu zachrání ženu v nesnázích... může to být jak Batman, tak třeba Spiderman. Seriál Daredevil je protkán všemi díly napínavým a kvalitně zpracovaným souvislým příběhem, který nutí k dalšímu pokračování. Atmosféra každým dílem o něco dramatičněji houstne a i hudební motiv mi velmi připomíná Temného rytíře. Po celé sérii (13 dílů) zvyšuji na plný počet! 90% (dal bych i víc, ale sedmý díl mi přišel nějaký nedořešený, s neobjasněnými motivy) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii,jsem musel uznat,že tohle se opravdu povedlo.Atmosféra je naprosto dokonalá,obsazení se mi velice líbí,ale nejvíc musím vyzvednout postavu Wilsona Fiska v podání Vincenta D´Onofria.Jeho hlavní "záporák" zastiňuje všechny ostatní postavy a krade si seriál tak trochu pro sebe.Navíc nejsou akční scény zběsile přemrštěné,postavy procházejí zajímavým vývojem a celý seriál působí kupodivu příjemně civilně,přestože se točí podle komiksové předlohy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký opravdu snesitelný superhrdinský seriál, který ve svém balancování mezi nadsazenou komiksovostí a realistickým přístupem kvalitou dalece překonává i filmové Batmany. I když je celá série nepříjemně utahaná a nemá vůbec žádný závěr, a i když postava samotného superhrdiny je pro seriál a smysluplnost jeho světa pořád jejich největší problém. Naštěstí je jen vedlejší postavou oproti mnohem zajímavějším rolím civilistů, a hlavně vynikajícího záporáka... takže těžko se ubránit pocitu, že seriál by se bez svého erbovního "hrdiny" vlastně i bez problémů obešel. A nebo by mohl vyprávět o jeho pádu a prohození stran s antagonistou, který je ostatně mnohem lidštější a sympatičtější, ale na to autoři už koule mít nebudou... je to pořád Marvel. //// Druhá řada - v sérii jako celku citelně chybí silná záporná postava, zdaleka nejlepším příběhem je tu linka s Punisherem, překonávající ostatní komiksové adaptace rozdílem několika tříd, ale po jejím odsunutí na vedlejší kolej už jde Daredevil trochu dolů. Ne do úplného DC/Marvel universe pekla, ale zkrátka poskakování v ninji a mistrem Třískou už tu nemá ten pravý inteligentní potenciál, s jakým série začne. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes vzniká tolik televizních seriálů a z toho stále slušná část na motivy komiksu. Daredevil už ve svém starém filmovém podání ukázal, že není zrovna jednoduchá látka na zpracování pro film/televizi. Netflixu se však povedlo využít temnotu látky, Daredevilův charakter i semknutost postav v Hell's Kitchen. Díky tomu se Daredevil stal překvapením sezony. V první sezoně se postavy teprve ukazují, Daredevil se hledá, obléká a poznává své nepřátele včetně toho největšího. Chvílemi je Daredevil až podivně nesmrtelný, protože dostává opravdu velkou nakládačku (ale zranění jsou na něm současně vidět). V druhé sezoně jsou postavy skvěle využity a rozšířeny o fantastickou dvojici Elektra-Punisher. Tihle dva prohloubí nejen hlavní postavu, ale také svět, v kterém se tu pohybujeme. Tohle není přebarevněný a vtipný a univerzální svět Marveláckých Avengerů. Tohle je Hell's Kitchen. Temný, nebezpečný a obávaný svět pouličních bitek a špinavosti. Když pominu krásu a nebezpečnost Elektry a její příběh, je zásadním kamenem druhé sezony Punisher, který je perfektní. Od jeho psychického stavu až po jeho brutalitu ve věznici. Působivé. Co mě občas mrzí je, že některé scénáristické kličky jsou vyřešeny "najednou se objeví jedna postava, co tam pět dílů nebyla a všechno zachrání". Někdy to bohužel nefunguje ideálně (Stick hadr). Přesto, tenhle směr je správný, velice silný a Daredevil kvete do krásy. Jsem zvědav na třetí sezonu. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Velký plešatý motorkář, který bojuje s Daredevilem na konci epizody, je dobře známý MMA bojovník Dan Miragliotta. (Epistemolog)
  • Keď Vanessa (Ayelet Zurer) hovorí Wilsonovi Fiskovi (Vincent D'Onofrio), že kedysi chodila s mužom, čo nosil biely oblek, nenápadne tým odkazuje na komiksovú predlohu, kde pôvodne Wilson Fisk chodieval oblečený v bielom obleku. (canucks333)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama