Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

zette 

všechny recenze uživatele

Jednotlive epizody jsou strasne nevyrovnane. Nektere jsou trapne, jine prumerne ci dobre a zajimave. Epizoda s "diazepamem" je ovsem vynikajici. Zajimava postava je urcite policajt, potesil me, jako asi vzdy Norbert Lichy. Puvodni serial neznam, Donutil se vsak sve role ujal skvele a i kdyz me uz posledni roky zacal nudit, tady tahne cely serial. Kdyz uz se ma doktorovi do zivota plest zenska, meli tvurci zvolit jinou herecku, teto dvojici se moc verit neda. Tento serial neni zadne velke umeni, umi vsak pobavit a na dnesni tvorbu se vubec nejedna o spatny pocin. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou epizodách starého nového seriálu s názvem Doktor Martin musím bohužel říct, že bych nakonec radši uvítal dokument pojednávající o našem bývalém olympijském kanoistovi, k čemuž by název mohl samozřejmě mírně svádět.. Britský originál neznám, tahle typicky česky upocená umorousaná licenční opisovačka mě však rozhodně k dohnání restu nepřemluví, zejména když ani standartně dobrý Miroslav Donutil či k mému - stále ještě - překvapení projekt od projektu lepší Vašek Kopta nový (kr)kavčí seriálek z těch zatuchlých domácích seriálových vod zrovna dvakrát nevytáhne.. A tak mě tenhle jednooký král jen znovu utvrzuje v teorii, že momentálně zkrátka trpíme fatálním nedostatkem kvalitních scénáristů v té naší české kotlině, když už i česká televize musí franšízou krást nápady jinde.. Zvlášť mě však zaráží skutečnost, že oba tyhle licencované patvary natočil jeden režisér, a to rozhodně žádný machr.. Prostě Kozel Zahradníkem !! Sorry, pane Zahrádko, ale tohle ne !! Tenhle nehorázně pomalým tempem odvyprávěný negradující ospalý bráška zoufalého Doktora z Hor a těch o něco málo zoufalejších z Počátků, kde se stejně znovu jen donekonečna řeší vztahy, jsem si skutečně nepřál.. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že ČT potřebuje mít svého Donutila, tak jak jsou na něj diváci "jedničky" zvyklí. Myslím, že tenhle seriál určitě utáhne až dokonce. Má kolem sebe skvělé herce, zvlášť mě zaujala Gabriela Marcinková a Václav Helšus. Ovšem, myslím si, že by se takový seriál dokázal natočit trochu jinak, než 3+1, nebo Trapasy a podobné pořady. Je to rozhodně lepší průměr a i ve scénáři se najde spoustu zajímavých míst. Jen je mi líto, že Češi už neumí napsat žádnou původní a originální tvorbu. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

A není nějaká ta ovce březí? Česká Televize zase skóruje v dosti WTF seriálu. Doktor Martin (ne "obvoďák", ale doktor) přijíždí do Velkých Karlovic poblíž malého socialistického státu Slovensko (kde zjevně nikdo neumí s počítači až na syna instalatéra a hackera s akném). Jelikož jsem byl v dané vesnici už párkrát, mohu potvrdit, že seriál zde neukazuje skutečný život obyvatel, ale spíše venkov z pohledu typického pražského scénáristy. Když se mi narodil syn měl jsem vizi. Hořící kříž. Já, on - a oba jsme instalatéři. Dočkáte se všemožných nemocí (například "hnačka") a řešení stylu Dr. Chaus - jednou to diagnostikuju špatně, podruhé taky, ale na potřetí je to vždy správně. Je tu pár dobrých nápadů - jako rozhlas/rádio, které přes internet poslouchají všichni novináři z kraje (proč? nemají co dělat? jsou to hackeři s akné?). Herectví kulhá a občas se to trošku táhne. Vtipy někdy slušně fungují, jindy vůbec. 1,5*/5 Pořekadlo: *Pan Donutil mlčí se zamračeným výrazem* ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to jako mít rád třeba pivo, nebo limo, prostě pivo/limo a dostat toho plnej bazén. Úplně nejdřív to chlemtáte s určitou blažeností. Pak už to do sebe jen tak lejete. Mechanicky, bezmyšlenkovitě. Čím dál častěji se vám z toho navaluje. Chlastáte to, protože je vám líto od toho odejít v polovině/třech čtvrtinách. Je to pořád stejný, ale má to konec a tam se přece něco konečně stane. Přijde nějaká změna, konečně budete v prázdným bazénu. Budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete v prázdným bazénu, budete... Ano, konec znáte. Víc od toho nečekejte. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama