Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech to vypadá na průměrně zábavný televizní seriál České televize především pro fandy Miroslava Donutila. Uvidíme dál, jak se to vyvine. První dojem nezklamal, opravdu jde o pohodový český seriál s poněkud nevrlým, ale pro oko diváka příjemným Donutilem. V každém díle se řeší menší příběh + celkově se samozřejmě vyvíjejí hlavní postavy. Já jsem spokojen. Na konci seriálu můžu mluvit snad o ještě větší spokojenosti než na začátku. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Tento seriál se rozhodně povedl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím je to slabé, takové utahané. Ale hlavně, jak to kopíruje britský seriál, a ne všechny reálie se dají nakopírovat na beskydskou kotlinu, vypadá to divně. Lidé z Beskyd jsou pojati jako nefachčenkové, lemplové, neumětelové, ale hlavně že mají to srdíčko na pravém místě. Nehledě na to, že skutečných Moraváků aby v seriálu jeden pohledal - kromě Donutila a Čvančarové je to právě samý Pražák nebo Slováci. Naštěstí tenhle seriál dělali profíci, takže kompozice záběrů, časování scén, a občas i mimika herců jsou na úrovni, jenže pak jsou zde zase zbytečně natahované scény a některé ne moc věrohodné scény, a někdy i vtip vyšumí do ztracena (pár scén na čarodějnicích). Po pravdě řečeno, občas byly věci poněkud přetažené - holka, co dělá chyby, jež mohou skutečně někoho stát život, si asi moc nezaslouží takovou podporu, a ten vyhazov se dal pochopit. No, zatím je to začátek, uvidíme. Po pravdě ale jsem nebyl ani moc nadšený z britské verze, přišla mi podobně utahaná a jen sem tam fór, a pouze krajina nemůže ty díry ve scénáři pořád zachraňovat. ()

Reklama

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já si furt říkal, že je to jak kdyby někdo nakoukal zahraniční kvalitnější kolegy, snažil se jim přiblížit a moc mu to nešlo. Většinu viny dávám scénáristům, protože doktor Marťa šustí papírem, jak sběrný suroviny. Celkově nějak nechápu trend seriálové tvorby na ČT - Rudy, Martin, Kancl. To je jak kdyby si někdo uvědomil, že prostě naše originální tvorba stojí za hovno, tak vezmeme dobrou předlohu, zprasíme to po našem a výsledek musí být zákonitě průměr, takže něco, co už nestojí tak moc za hovno. Bohužel to ale nefunguje. EDIT: Klesající kvalita a stoupající demence mě donutily ne k smíchu, ale ke snížení hodnocení. DALŠÍ EDIT: jdu na odpad, protože to je odpad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 2015 a 2016 natočil český režisér Petr Zahrádka rodinný seriál "Doktor Martin". Boli vyprodukované dve série, každá z nich obsahuje šestnásť epizód. Takže dohromady bolo natočených tridsaťdva častí. Dej je situovaný do malebnej obce v Beskydách, kde si otvorí súkromnú ordináciu doktor Martin Elinger, ktorý tam prišiel z Prahy. Je to svojrázny medik. Dosť arogantný, poriadne ironický. Na druhej strane je to však skúsený odborník, ktorého len tak niečo nezaskočí. Trvalo mi trocha dlhšie pokiaľ som si na tento seriál zvykol, ale po zhliadnutí niekoľkých epizód sa mi to celkom zapáčilo. Krásne prostredie moravskosleských Beskyd ma očarilo a Miroslav Donutil v titulnej úlohe mi zapasoval. *** ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní trapárna s absolutně trapným (už hodně dlouho) Donutilem,která vás nutí přemýšlet nad tím,proč bych si sakra,měl pouštět ubohou a trapnou kopii,když máme k dispozici skvělý originál. Fakt nechápu,proč??? CZ tv ´´tvorba´´ je opravdu a definitivně v hajzlu. A snaha,přenášet typicky britský feeling do toho našeho ´´skvělého´´ prostředí,je debilita vesmírných rozměrů. Zkuste udělat s Donutilem Červeného Trpaslíka,to by asi nedopadlo o nic méně debilněji. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama