Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

A není nějaká ta ovce březí? Česká Televize zase skóruje v dosti WTF seriálu. Doktor Martin (ne "obvoďák", ale doktor) přijíždí do Velkých Karlovic poblíž malého socialistického státu Slovensko (kde zjevně nikdo neumí s počítači až na syna instalatéra a hackera s akném). Jelikož jsem byl v dané vesnici už párkrát, mohu potvrdit, že seriál zde neukazuje skutečný život obyvatel, ale spíše venkov z pohledu typického pražského scénáristy. Když se mi narodil syn měl jsem vizi. Hořící kříž. Já, on - a oba jsme instalatéři. Dočkáte se všemožných nemocí (například "hnačka") a řešení stylu Dr. Chaus - jednou to diagnostikuju špatně, podruhé taky, ale na potřetí je to vždy správně. Je tu pár dobrých nápadů - jako rozhlas/rádio, které přes internet poslouchají všichni novináři z kraje (proč? nemají co dělat? jsou to hackeři s akné?). Herectví kulhá a občas se to trošku táhne. Vtipy někdy slušně fungují, jindy vůbec. 1,5*/5 Pořekadlo: *Pan Donutil mlčí se zamračeným výrazem* ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný, místy velmi zábavný, seriál o lidech, jak je poznáte, pokud s lidmi pracujete. Budu se opakovat, ale pokud chce člověk pracovat s lidmi, nejlepší je být patologem nebo katem. Jako lékař člověk lidi potkává v jejich každodenní všední blbosti, která je všude stejná. Tohle není o tuposti venkovských balíků a aroganci Pražáka. Tohle je o lidech, kteří na otázku na jméno odpovídají: "Kdo? Já?" Pro srovnání bych ráda viděla anglický originál. Nepochybuji, že tam se řada debilů vyskytuje taky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se snažím jít s dobou. Umírá mi tak méně pacientů." Elitní chirurg obvoďákem v horách? To zní tak originálně. A zábavně. A kupodivu to není ani jedno. Já jsem se rozhodl vyjmenovat všechny postavy, na který jsem nezískal alergii, ale na žádnou jsem nepřišel. Snad jen dokonale neempatickej doktor Elinger měl pár zábavnejch chvilek, debilita instalatéra Brázdy se mi asi třikrát jevila vtipnou a taneční kreace strážmistra Topinky ve mě rozproudila jihoamerickou krev, kterou nemám. Nicméně zbytkem obyvatel Protějova bych zatopil v kamnech a k žádný ztrátě by nedošlo. Já jsem prostě na žádný afektovaný hypochondry neměl náladu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou epizodách starého nového seriálu s názvem Doktor Martin musím bohužel říct, že bych nakonec radši uvítal dokument pojednávající o našem bývalém olympijském kanoistovi, k čemuž by název mohl samozřejmě mírně svádět.. Britský originál neznám, tahle typicky česky upocená umorousaná licenční opisovačka mě však rozhodně k dohnání restu nepřemluví, zejména když ani standartně dobrý Miroslav Donutil či k mému - stále ještě - překvapení projekt od projektu lepší Vašek Kopta nový (kr)kavčí seriálek z těch zatuchlých domácích seriálových vod zrovna dvakrát nevytáhne.. A tak mě tenhle jednooký král jen znovu utvrzuje v teorii, že momentálně zkrátka trpíme fatálním nedostatkem kvalitních scénáristů v té naší české kotlině, když už i česká televize musí franšízou krást nápady jinde.. Zvlášť mě však zaráží skutečnost, že oba tyhle licencované patvary natočil jeden režisér, a to rozhodně žádný machr.. Prostě Kozel Zahradníkem !! Sorry, pane Zahrádko, ale tohle ne !! Tenhle nehorázně pomalým tempem odvyprávěný negradující ospalý bráška zoufalého Doktora z Hor a těch o něco málo zoufalejších z Počátků, kde se stejně znovu jen donekonečna řeší vztahy, jsem si skutečně nepřál.. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama