Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech to vypadá na průměrně zábavný televizní seriál České televize především pro fandy Miroslava Donutila. Uvidíme dál, jak se to vyvine. První dojem nezklamal, opravdu jde o pohodový český seriál s poněkud nevrlým, ale pro oko diváka příjemným Donutilem. V každém díle se řeší menší příběh + celkově se samozřejmě vyvíjejí hlavní postavy. Já jsem spokojen. Na konci seriálu můžu mluvit snad o ještě větší spokojenosti než na začátku. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Tento seriál se rozhodně povedl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost vtipné (i když Miroslav Donutil se svých hereckých manýr asi nezbaví, na druhou stranu, mnoho z nich je ještě stále zábavných), s dalšími díly ale přibývalo fádních a klasických, ale i překvapivých (rodiče) situací. Pohodový seriál, žádný extrémní průšvih. Uvidíme dál. Jo a ani s originálem tohoto seriálu, až na pár záběrů, obeznámen nejsem. ()

Reklama

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Jelikož originální Doc Martin nebyl zrovna nejlepší seriál, tak česká verze snad ani propadnout nemohla. První epizoda byla vcelku povedená. Donutil je skvělý, i když mám pocit, že ten sarkasmus á la House je někdy až zbytečný. Místy opravdu povedené fóry a malebná krajina dělá z Doktora Martina příjemné osvěžení oproti seriálům na komerčních stanicích. 70% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opět jedna česká "kopírka" - naštěstí je to ze začátku docela vtipné, hlavně díky Donutilovi - přece jen patří mezi česká herecká esa - ne jako dnešní nová (de)generace, ale kdyby nechali Donutila alespoň trochu zasáhnout do scénáře, věřím, že je to mnohem lepší a dočkáme se více gagů a vtipných momentů. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní trapárna s absolutně trapným (už hodně dlouho) Donutilem,která vás nutí přemýšlet nad tím,proč bych si sakra,měl pouštět ubohou a trapnou kopii,když máme k dispozici skvělý originál. Fakt nechápu,proč??? CZ tv ´´tvorba´´ je opravdu a definitivně v hajzlu. A snaha,přenášet typicky britský feeling do toho našeho ´´skvělého´´ prostředí,je debilita vesmírných rozměrů. Zkuste udělat s Donutilem Červeného Trpaslíka,to by asi nedopadlo o nic méně debilněji. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama