Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ghatos k tomuto seriálu (17)

Série 1 (2016) (S01) 

I přes některé průměrnější díly Rapl obstál. Bukowski byl lepší, ale opět se potvrdilo, že Pachl umí postupně zlepšovat kvalitu série (včetně podařených závěrů). Nějaké drobnosti by se dali vytknout. Tady bych si uměl představit charizmatičtějšího záporáka. Celkově by to chtělo najít soka pro Kuneše, který ho totálně odrovná/zlomí/vyždímá...72%. ()

Nástřel (2016) (S01E01) 

Slušný nástřel nového seriálu. Jan Pachl pokračuje v severské inspiraci. Chladná blata v pohraničí a v nich pražský major budou vsázet na pocity/náladu. 68%. ()

Křížová cesta (2016) (S01E02) 

Depresivnější díl, už v tak svírajícím venkovském prostředí. Taky jsem zvědavý, s čím vyleze Majer na Čermáka. To může seriálu hodně pomoci. 67%. ()

Smrt na lovu (2016) (S01E03) 

Bude taky záležet, jak velkou roli budou hrát vedlejší postavy. Smrt na lovu byla normální epizoda, kde se dokumentoval bídný stav místních mezilidských vztahů. 63%. ()

Bludný kořen (2016) (S01E04) 

Tady to bylo od začátku jasné. Nevadil by, ani tak jednodušší děj spíše jako to, že tam bylo dost odfláknutých věcí v procesu vyšetřování. 64%. ()

Zatmění (2016) (S01E05) 

Když se více stáčí Rapl směrem dovnitř policejního oddělení získává více plusových bodů. Tento díl byl zatím nejlepší - takový menší vrchol (snad ne poslední). Povedl se casting pasáka. 75%. ()

Oheň (2016) (S01E06) 

Pěkné lokace, dobře napsaný příběh, povedený casting vedlejších rolí. Snad ta dívka to mohla zahrát lépe...73%. ()

Krvavý revír (2016) (S01E07) 

Hodně průměrný díl. Vrah byl jasný...nebylo tam co řešit. Potěšil Kunešův lidský přístup na konci. 60%. ()

Agent (2016) (S01E08) 

Česká chobotnice má dlouhá chapadla. Prolínací, významný díl zvyšující nejistotu a paranoiu na oddělení. 72%. ()

Amok (2016) (S01E09) 

Do bahna v pohraničí se stále všichni více boří včetně Kuneše. 73%. ()

Black Jack (2016) (S01E10) 

Klasický kriminální námět z kasína. V seriálu je hodně nezodpovězených otázek...70%. ()

Tichá voda (2016) (S01E11) 

Břehy mele. Mezi bratry bude asi problém...71%. ()

Zdař Bůh! (2016) (S01E12) 

Na české poměry velkolepé (skoro)finále. Mělo to dost atraktivních lokalit..smysl to dávalo. 74%. ()

Zimmer frei (2016) (S01E13) 

Vyhrotilo se to řádně. Velké peníze, osobní záležitosti. Pachl to pojal spektakulárně v rámci české kriminálky. Kladný závěr, pár věcí naivních...budiž. 73%. ()

Exekuce (2019) (S02E01) 

Takový úvodní boční případ, ovšem vše stojí na Monte Negro. Tam je to nejzajímavější, jinak to bohužel bylo vše takové lehce béčkově-amaterské. 66%. ()

Operace Ofsajd (2019) (S02E02) 

No tak to byla teda zábava :) . Tohle byla taková ještě tvrdší variace na rané devadesátky alá Nahota na prodej. Zatím co v 94 roce opravdu náckové měli nějaký takový dress code a svůj hůrá styl, tak dnes je to úplně někde jinde. Celé ztvárnění nazi scény bylo opravdu někde na úrovni parodie. Do toho propletení s hooligans Spartaku Ústí nad Labem (odkazuje se na reálný klub 1. FK Příbram, i když se to fiktivně odehrává v Ústí nad Labem a Příbram samozřejmě nikdy tvrdé jádro neměla). Navíc režisér by si měl nastudovat základní pojmy fotbalové subkultury. Ultras opravdu nemusí být chuligáni. Celkově je to sranda, jak to všechno přehrocené. Třeba fotbalista Šlapko chlastá tvrdé přímo na lavičce při zápase...no prostě bizár :) . Navíc, když vidíte ve scénáři kličku, jak se pořídil záznam ze skinheadské rvačky (ne fakt, to chuligánský fight nebyl), tak jen doslova hledíte :) . No a Duchoslav byla taková třešnička na dortu, ale dres Schalke byl teda fakt parádní ;) . Bavil jsem se, ale tím, čím jsem se bavit původně nechtěl...56%. PS: Předsedo, já jen doufám, že budeš mít podobný inspirativně-motivační projev jako Antonín Duchoslav ;) . ()

Echt gold (2019) (S02E03) 

Kauza Spartaku Ústí nad Labem definitivně prokázala, že Rapl spadl do 2. ligy. 54%. PS: Ukončuji sledování. ()

Reklama

Reklama