Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl se mi líbil o něco více než Cirkus Bukowsky a to hlavně díky první sérii. Vhodně zvolené prostředí bylo ochucené o docela slušnou atmosféru, hromadu vražd, dobrou partu kriminalistů, které si Kuneš následně „vypiloval k obrazu svému“ a solidní scénář většiny případů. Některé díly byli slabší, tu a tam vykoukla nějaká ta nelogičnost, ale jako celek to fungovalo. S druhou sérií však přišel pád celkové kvality a výrazně se zhoršila i charakteristika většiny postav? – nebyl tomu ušetřen ani sám Kuneš. Jak je to sakra možné, když za vším stojí jeden a ten samý chlap? Jan Pachl si z diváků udělal vyloženě prdel (dle svých slov se snažil točit o aktuálních problémech), ale absolutně se vykašlal na většinu tohoto dobrého, co lidi měli rádi v předešlé sérii. Stupidita a trapnost se zvyšovala každým dalším dílem, postava Rohana se mi totálně zhnusila, nechápu - proč se celý tým přesunul do Ústí a odešli ze svých slušných domovů a pěkných baráků do špinavé a plesnivé ubytovny. Navíc ani hlavní dějová linka o mafii nebyla moc dobrá a právě ona obsahovala nejvíc nelogických kopanců – dost často byla otravná a nudná. Abych však jen nekřivdil – i v druhé sérii jsem našel několik pozitivních věcí, asi dva – tři díly byli opravdu povedené, zbytek šedý průměr až podprůměr. Takže Rapla nakonec jako celek musím hodnotit jen jako opravdu průměrný počin, který výborně začal, ale následně dostal tvrdý direkt přes hubu, který ho srazil na kolena. A popravdě doufám, že třetí série už nebude… ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že v průběhu seriálu má divák pocit neumdlévající rutinnosti. Dejme tomu. Ale porovnám-li tento seriál s některými českými „krimi“ seriály jako např. „Kriminálka Anděl“ nebo „Policie Modrava“ apod. apod., rozdíl ve zpracování celkového žánru krimi je patrný. Zatímco u dvou výše jmenovaných jde o populární zábavu pro široké spektrum jednodušších a nudících se diváků, kdy vše je čisté, pěkně v barvách, policisté vypadají spíš jako v maškarních převlecích, dialogy jsou precizně neutrální a korektní. Máme zde seriál, kde detektivové působí naprosto skutečným dojmem. Jsou to také jen lidé, i když policejní. Takže tady máme policisty, kteří porušují zákon, máme tady policisty, kteří se na oslavě ožerou jak prasata, máme tady policisty, kteří působí jednoznačně velice skutečně a věrohodně. Vizualizace samotná navozuje potemnělou atmosféru. Celkově na mě seriál působí do jisté míry atmosféricky. Všichni hrají, co mají a Hynek Čermák dokáže být poměrně charismatický. Nemluvě o šéfovi oddělení Rohanovi, který je fakt dost skutečný. Proto ty čtyři hvězdy. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Uf co napsat? Chtěl jsem dát o hvězdu navíc ale nakonec néé. Seriál mě bavil o tom žádná. Kuneš si z Cirkuse Bukowsky přinesl vše co ho zdobilo, prostě polda od rány co má koule ale taky srdíčko. Opět super exteriéry, letecké záběry a surovost přírody ,,na konci,, světa. Malinko mě zklamaly některé příběhy, policejní taktika a postup kriminalistů. Škoda taky přehnaného konce kde to vypadalo jako v americkém akčňáku. Palec hore za sympaťáka Pyška. Třešinkou na dortu byla nestárnoucí J.Ježková a moje sexy bohyně J.Kolesárová:-)) Těším se na pokračování :-) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

no bezva :-( včera jsem se dívala na pro mě první díl i když je už v pořadí asi desátý.!Jsem zklamaná a to hodně že jsem neviděla ty předešlé! ztratil se u mě v záplavě seriálů které česká tvorba chrlí jak na běžícím pásu.A znovu se utvrzuji v tom že obsazovaní stále ti samí herci ještě neznamená že dílko bude aspoň jakž takž kvalitní! Rapl naprosto vybočuje Nesklouzává do klišé které se stalo z rádoby humoru a prostoty v jiných českých kriminálkách.A hlavně něco natočit vždyť na peníze se koukat nemusí.Zajímalo by mě kdo vybírá scénáře podle kterých se filmy financují ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvrdí chlapi dělají zachmuřeně svou práci, bez úsměvu bojují s ponurými bezohlednými zločinci, zrádci ve vlastních řadách i s podezřívavou inspekcí. 1) Po každé epizodě zůstane na místě loužička chlapáctví._____ 2) Herecké typy odpovídají autorskému záměru a i milý 31letý Lukáš Příkazký (Kunešův - Raplův parťák Lupínek) je tu za tvrďáka. Přitažlivý 38letý Jan Dolanský (policista Gregor) to pak jistí._____ 3) 7.5.2019 - 2. řada. Snaha o atraktivní akční "světovou" podívanou je chvályhodná, ale režisér i scénárista, 42letý (2019) Jan Pachl to nezvládl. Děj je chaotický, chvílemi nesmyslný, což se stupňuje a v posledním díle dosahuje vrcholu._____ 4) Rovněž závěrečná pointa se mi hrubě nelíbí. Ve snaze vylíčit Rapla jako poctivého chlapa, co hraje podle pravidel, z něho na konci tvůrci udělali prostého hlupáka bez špetky pragmatismu - takový policajt očividně daleko nedojde._____ 5) Ten, kdo volil písničky, totálně ignoroval dobové konotace. Jakoby dvacetiletý chlapec vybíral podle toho, jak se mu songy líbí bez znalosti dobových souvislostí. Působilo to jako pěst na oko. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Skutečným majitelem Kunešovy (Hynek Čermák) chalupy byl v době natáčení Petr Zacharda, který zde provozoval Horský statek Abertamy. Krok po kroku vybudoval hospodářství založené na respektu k místní přírodě i k chovaným zvířatům, fungující v režimu tzv. ekologického zemědělství. (sator)
  • V seriálu jsou na vozidlech aktérů použity registrační značky s číselnými sériemi, které v době vzniku nebyly v Karlovarském kraji vydávány (např. 4K8). (.se)
  • Ubytovna, kde bydlí celé osazenstvo kriminálky, se nachází Na Schodech 4 v Ústí nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama