Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší a zajímavější než skvělý první díl. Více nebezpeční protivníci, zajímavější příběh, slušně natočené a zahrané. Christopher Reeve je nejlepší superman a už by se mohla najít náhrada za Gene Hackman, který trochu začíná ztrácet na své síle. PS: všimněte si, že Bílý dům bez vlajky má stojaté fontány:)) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to už viac komické (nie komixovejšie), ako prvá časť, ale už len z tej nostalgie, keď som film prvý krát videl ako dvanásťročný, mu nedám objektívnejších 60%. Čítal som niečo o hádkach s Donnerom a výmene režiséra, takže je obdivuhodné, že tento film ešte takto solídne dopadol. Týmto mal Superman filmové plátno nadobro opustiť, je to už nemoderná postava, ktorá podľa mňa zomrela spolu s Christopherom Reeveom. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmového praotce DC univerza přišlo o 2 roky a jak už tu někdo předtím poznamenal, jedná se v podstatě o totéž s prá vtipnými okamžiky. Co dodat. Je sranda se na to i dneska podívat, protože Clark Kent je nadpozemskej slušňák a celkově se film nebere moc vážně. A pak je tu samozřejmě ta absurdnost Clarka s brejlema a bez...70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Klon, který nemá jiskru, šarm ani roztomilost pilotního filmu. Zůstala "jen" naivní pohádka v maličko omšelých kulisách, která nezměnila svůj černobílý pohled na svět a vzbuzuje mírný úsměv i v okamžicích, kdy to nemá v úmyslu. Nad průměr ji kromě všudypřítomné nostalgie povyšuje velké osobní drama muže, kterému není souzený obyčejný život obyčejného smrtelníka s milovanou ženou po boku. P.S.: Milý Supermane - co to mělo znamenat ? Chtěl ses vzdát své výjimečnosti ... kvůli ŽENSKÉ ?!? Jen tak mimochodem - ztratil bys právě to, co na Tobě miluje ... ale to už Ti asi došlo. Jistě - má ráda i Tvoji duši. Jenomže jak sám dobře víš, duše ji neochrání. Ji ani nikoho jiného. Kdepak, hochu, Ty ses nenarodil proto, aby sis pěkně nazul bačkory, usadil ses před bednu a otevřel sis pivko. Myslím, že by se Ti za čas po tvém supermanském životě zastesklo - a bylo by po idylce. Ženy jsou sice pohledné a přitažlivé, ale taky marnivé, pošetilé - a především majetnické bytosti ... asi bude lepší, když si je budeš držet pěkně od těla. A mezi námi - ta Tvoje kráska je někdy vážně na zabití ... vlastně skoro pořád. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišla podle očekávání také změna kvality. Bohužel k horšímu. Druhý Superman se bere až příliš vážně a zcela mu chybí nádech komična, zastoupený v jedničce nezapomenutelným padouchem Luxem Lethorem v podání Genea Hackmana. Ten tentokrát dostal pouze „brandovský“ štěk. A ostatní herci jakoby ztratili pevnou půdu pod nohama – působí nejistě, rozpačitě a nepřesvědčivě. Největším zádrhelem tohoto filmu však je stupidní scénář (koho by kdy napadlo, že se na něm podílel Mario "Kmotr" Puzo). Jeho míra – u komiksových adaptací nezbytné – naivity dosahuje obludných rozměrů, přičemž jednotlivé scénky na témata typu: Superman ztratí své schopnosti a zákonitě musí hned dostat na budku, jsou dokonalým příkladem scénáristovy bezradnosti a zároveň zoufalé neoriginality celého příběhu. Hořkosladce dojemné jsou dvě patriotické scény: americký prezident sděluje svému lidu, že předal vládu nad celým (!!) světem jakémusi pošukovi z kosmu; Superman letí s americkou vlajkou v ruce vstříc zítřkům bez kryptonitu. 60% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Indy ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)
  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama