Reklama

Reklama

Kung Fu: Legenda pokračuje

(seriál)
  • USA Kung Fu: The Legend Continues (více)
USA / Kanada, (1993–1997), 62 h 41 min (Minutáž: 42–89 min)

Tvůrci:

Ed Spielman

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

David Carradine, Chris Potter, Scott Wentworth, Kim Chan, Richard Anderson, Robert Lansing, David Hewlett, Kate Trotter, John Bourgeois, Soon-Tek Oh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Hlavními postavami lehce mystického seriálu jsou šaolinský mnich Kwai Chang Caine (David Carradine) a jeho syn Peter Caine (Chris Potter), který je detektivem. Setkávají se znovu po 15 letech od doby útoku na klášter. V sérii se často vracíme do Peterova dětsví, do kláštera, kde mu otec připomíná zásady šaolinů. (MsWampir)

Recenze (132)

Jarsey 

všechny recenze uživatele

2 hvězdičky - to je spíše z nostalgie. Vidět ten seriál dnes, dostane odpad jako nic! Objektivně vzato... Je to seriál založený spíše na duchovní bázi, v podsttatě pokračování příběhu Kwai Cheng Caina ze sedmdesátých let v podání též Davida Carradina. Jenže zde už je klišé samo o sobě - syn, který pracuje u policie a otec mu občas pomůže, přitom se snaží nalézt duchovní podstatu a vnitřní klid. Je však hezké sledovat, jak se syn Peter proměňuje během čtyř sérií a nakonec je z něj skoro stejně duchovně založený člověk jako je jeho otec. Vše doplňuje příjemná orientální hudba, která dodává atmosféru. To je klad pro seriál. Tento seriál si nekladl za cíl být nejlepším krimi seriálem všech dob, ale řadí se někam mezi klasické krimi a sci-fi seriály. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Ano nejedná se o žádné veledílo. Ale ten feeling 90.letech, zákoutí a dvory amerického velkoměsta doby kdy byl svět ještě tak černobílý že za něj stálo bojovat. Do toho se zrodil váš přátelský soused Spide...erm...Kwai Chang Caine aby chránil čínskou čtvrť. Navíc co si budeme povídat, většina z nás skončila s východní filosofií na úrovni tohoto seriálu. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, tak nemůžu moc hodnotit, jestli je to už jen slabý odvar, nebo ne. Tohle jsem ale občas jako malý sledoval ještě v televizi a bavilo mě to. David Carradine měl správné charisma a snaha o propojení našeho světa a šaolinského způsobu myšlení se mi líbila. Kdo by v mládí nechtěl být aspoň nějakou chvíli šaolinským mnichem? :-) Je pravda, že dílů bylo poměrně hodně, opakovalo se to a přestalo mě to postupně bavit. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to není nic moc, ale tři hvězdy dávám z nostalgie. Tenhle seriál jsem měl strašně rád jako kluk. Kwai Chang Caine byl můj vzor. Moudrý, skromný ochránce proti bezpráví :-) Navíc tam byla tu a tam špetka východní filosofie, což je podle mého gusta. A také jsem pro sebe objevil Davida Carradineho. Proto mám rád toho šmejda Billa! Ať žije Tarantino! ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako u mnoha dalších seriálů hodnotím spíše z nostalgických vzpomínek na rané dětství než z čerstvé zkušenosti se seriálem. Jako maličký špunt jsem u toho vydržel sedě jako zařezaný, obzvlášť proto, že to není seriál právě pro malé kluky a tudíž, když to bylo "za odměnu", užil jsem si zakázaného ovoce daleko více, než kdybych měl epizody premiérově sledovat nyní. Průměrná zábava pro průměrná odpoledne25% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama