Reklama

Reklama

Muž z oceli

  • USA Man of Steel (více)
Trailer 12
USA / Kanada / Velká Británie, 2013, 143 min

Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři. Zod přísahá, že Jor-Elova syna jednoho dne najde a pomstí se. Na Zemi se Kala ujmou manželé Kentovi, kteří mu dají jméno Clark. Už jako malý chlapec si Clark připadal jiný. Jeho zvláštní schopnosti ho děsily, nerozuměl jim a snažil se je před svým okolím skrývat. Když se od svých rodičů dozví, že pochází z jiné planety, jeho život mu konečně začne dávat smysl. Planeta Země mu poskytla domov, nyní je tedy na něm, aby Zemi a její obyvatele ochránil. Clark pozmění svůj vzhled a vydává se do Metropolisu, kde jako Clark Kent nastupuje do redakce Daily Planet a mění se v anonymního zachránce lidských životů. Jediný, kdo pozná Clarkovo tajemství, je jeho láska Lois. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 386)

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Vysoce originální a zcela nově vyprávěný příběh, který jede v tempu 20 min akce - 10 min patetické rozhovory - 20 min akce - 10 min patetické rozhovory - 20 min katastrofického filmu - 10 min patetické rozhovory - 1 min romantika - 20 min akce. Henry Cavill je nejroztomilejším Supermanem v historii, zato Amy Adams, kterou mám jinak moc ráda, mi do role Lois moc nezapadla, ostrá a silná je dost, ale přišlo mi, že jí to tam prostě nesluší. Charismatem jí naprosto předběhla německá hvězdička Antje Traue jako hlavní záporačka. ()

0lie 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybudovaná nová mytologie kolem Supermana filmu úžasně prospěla, ale některé věci byli až MOC přepálené. Jinak Cavill byl parádním Supermanem.. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komixový snímek hned po Nolanových Batmanech. Nejlepší blockbuster i kino zážitek (vůbec) 2013 a dnešního data nejefektivnější snímek, který jsem viděl. ()

kamiljanda 

všechny recenze uživatele

I přes několik chyb (teleportující se Lois na konci ...) musím dát plný počet. Úžasné a překvapivě přehledné akční scény, nelineární vyprávění ... takto by měl vypadat správný komixový film. Baví mě to o hodně více než dětinské pohádky od Marvelu. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej nářez! Možná to nemuselo být tak destruktivní, ale určitě nejlepší a nejkomplexnější pohled na Supermana vůbec. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Musím ohodnotit film poměrně negativně. Vím, že Zack Snyder si ujíždí na audio vizualizaci, ostatně znám jeho filmy, nicméně i přesto nejsem nasycený přesně tak jak bych chtěl. Možná je to i tím, že Superman není pro mě osobně až tolik sympatická postava. Vždyť ho na Zemi nemá moc kdo porazit - je nesmrtelnej, má super sílu, umí lítat. Potřebuju hrdinu z masa a kostí, anebo kdyby měl těch schopností méně. Jeden hrdina rovná se jedna schopnost je podle mne ideální stav. V samotném příběhu mě nesedla postava Russela Crowa, který se vždy náhle objevil když bylo třeba vařit z vody. Vždyť tam být přece už nemusel! A proč tam Costner hraje otce blbečka, který jen tak udělá harakiri? Nevím, příběhem je to podle mě spleť hloupostí. Akce mě až příliš připomínala mainstreamové Avengers u kterých jsem usínal nudou. Z hudby Hanse Zimmera si tentokrát nevybavím žádné úryvky. Celkově je to pěkné pouze vizuálně, vidět podruhé už bych to bohužel nemusel. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Snyder prostě komiksovky umí, po Sucker Punch a Watchmenech další prvnotřídní záležitost. Avangers jsou jen lehce nadprůměrní, Iron Man 2 a 3 průměrní oproti Man of Steel. Nejlepší superman co byl kdy zfilmován. Od obsazení až po efekty vše na jedničku (teda až na to obsazení Lois, škaredší herečku už vybrat nemohli, tragédie). Tenhle film je prostě bomba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

(Digitální) megalomanie na druhou! Dokonalá hudba, luxusní obsazení a skvělé triky (přestože pohazování lidskými těly a rytí obličejem v asfaltu stále nevypadá přirozeně) byly očekávanou samozřejmostí, ale že u pátého padajícího mrakodrapu lehce zívnu, to jsem tedy nečekal. Chybí jakékoliv odlehčení, postavy nežijí, ale vznostně / rozpolceně deklamují / mentorují, z čehož Superman vychází jako chladná, odosobněná IKONA, ke které se může vzhlížet, ale nedá se s ní ztotožnit, procítit ji nebo jí fandit (zvlášť, když v jím demolovaných budovách a ulicích musely zákonitě zařvat tisíce civilistů). ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder zrodil Super-Supermana. Nevzpomínám si, kdy by mě nějaký film rozsekal svojí extremitou destrukčních sil a ničivostí zemských povrchů hnaných směrem k ubohému divákovi. Tohle dokáží jen Kryptoňané! A já jsem tomu rád, že Superman dokázal, že je tím nejsilnějším superhrdinou ve světě komiksu prostřednictvím této nejnovější filmové adaptace. A jsem hlavně rád, že stejně jako Batman se stal dospělejším, mužnějším a přemýšlivějším. Zároveň si však ponechal svůj potenciál komiksového nadčlověka konajícího dobro bez hendikepů. Divák se totiž těší na všechny ty sto megatunové údery při souboji Dobra se Zlem, nelidské průlety lidských projektilů skrz mrakodrapy, či snahu zastavit nezastavitelnou sílu něčím tak triviálním jako jsou stíhačky, tanky a policejní pouta. Kovářští mistři Snyder, Goyer, Nolan a Zimmer ukovali Muže z oceli do nekompromisní pevnoty, jakosti a lesku. Výběr hlavního hrdiny do podoby Henryho Cavilla je dokonalý a stejně jako například v bondovkách se výběrem představitele kultovní postavy nedá zavděčit všem, tak myslím, že Cavill si nemusí nechat vycpávat kostým a ani dělat operaci brady. Že Supermanovi ubyly dráždivé plavky a neposedný pramínek vlasů na čele, jistě přežijí 4 procenta nespokojených diváků. Příběh možná není zcela dostáván po lžičkách a neznalý divák by se moh zakuckat, ale další díly jistotně poodhalí charakteristiku postav a dalších peripetií supermanského univerza. Nový kabátec filmu laděný do tmavších, chladnějších struktůr jde ruku v ruce s dobou a posunem k vážnějšímu stylu. Byl tu Batman let devadesátých, stejně tak Superman s Christopherem Reevem z let osmdesátých s pohádkovitým pozlátkem, teď je zas čas na "vážnější komiksovou realitu". Man of Steel je zřejmě doposud nejmocnějším blockbusterem 21. století, který posouvá hranice filmových destrukcí na samý vrchol diváckého vyvrcholení. Trůn filmových superhrdinů tak obsadil Ocelový Superman, aby dal na prdel všem nesmělým kouskům marvelácké party. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelné prošustrování Supermanovského potenciálu. První hodina k uzoufání nudná, akční zápletka primitivně jednoduchá a koneckonců i ne zrovna poutavě podaná (jen se pořád bourají nějaké baráky) a závěrečné scénáristické perličky ("Po prvním polibku to jde už jen z kopce." a "Myslím, že je dost sexy.") nikoho nenechají na pochybách o kvalitách tohoto veledíla. Trapný, trapný, trapný. A nudný. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá a fenomenální smršť skvělých digitálních efektů a naprosto úžasné, hodící se a strhující hudby. Nemám slova, abych popsal tento skvost, který vyrobili Snyderovci a hudební mág Hans z tak plytké předlohy a jakou zde vystavěli famózní mytologii kolem "S" a Kryptonu. Henry Cavill hraje trochu toporně, ale možná je to tím jak je z něho cítít vzrušení z role, kterou měl tu čest si zahrát. lepší taťka už ani jeden z herců být nemohl. Skoro bych je viděl rád i spolu ve filmu dokonalý táta nebo tak něco. Maminky nezaostávají a také jedou na plný plyn. Úchvatná kamera a střih. Hvězdička dolů za "přiblblé točení se, když Mr. S snáší z oblohy AA". Jak poznamenala má drahá polovička "museli tam dát to debilní točení" a opravdu se to nehodilo. Stejně tak závěr filmu je lehce uspěchaný a takový nemastný neslaný. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zas až tak skvělý film to není. Ano, triky jsou velmi efektní, ale právě kvůli nim chybí děj - značnou část filmu řešíme, proč a jak se Superman dostal na Zemi, takže na vlastní děj moc nedojde, odbude se tak nějak rychle a mimochodem. Také smrt Russella Crowa je podivná - pokud má jeho "syn" schopnosti supermana, proč ho nechá jít pro psa a prostě nejde místo něj? Zlatý původní Superman.... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Velký Supermanův restart. Pro někoho zklamání, pro někoho... to ušlo. Opět, stejný problém jak u Lone Rangera - Superman je super dlouhý. Zbytečně. Amy Adams je príma Lojza Lejnová, Cavill jako super/Kent taky ujde a dá se na tom dál stavět. Shannon jako Zed mě vyloženě potěšil, tahle role mu sedla a baví mě už od Boardwalk Empire. Muž z oceli rozhodně mohl být lepíš - méně blockbusterový, propracovanější a ne tak přeplácaný CGI. 2/3 filmu jsem nebyl jistý, zda to Snyder nepůjčil na tajňačku Bayovi... Muž z oceli je skvělý blockbuster, bohužel hodně sterilní, uniformní a nanormalizovaný do tak ohraných šablon, že i přes celkem sympatický filmový zážitek, zanechá pachuť leda zklamání nad tím, že to mohlo být lepší a vzpomínek, které se vytratí rychleji, než Clark Kent z Daily Planet, když zaslechne řítící se letadlo... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Scény s demoláciou New Yorku mi dosť pokazili celý film, ktorý má podľa mňa dobrý nápad a v podstate aj realizáciu. Veľmi silno som zvažoval aj nižšie hodnotenie, ale na druhej strane je pravda, že som sa nenudil a to, čo sa mi nepáčilo, tak som sa nad tým iba pousmial a nenechal som si tým pokaziť sledovanie akčného blockbustru o vzniku Supermana. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že dám nějakému superhrdinskému komiksáku (a už vůbec ne nejtrapnějšímu hrdinovi v červených trenkách) dnešní doby (dělané jen na efekt) čtyři stáry, ale podařilo se a snad to není tím, že by se u mě začínála projevovat senilní demence. Tento Superman se opravdu podařil, měl hlavu a patu a u mě převyšuje i Nolanového Batmana, kterého narozdíl od Muže z oceli, ubíjí přehršel klišé (pokud má jedno kliše velikost kuličky o průměru jednoho centimetru), což bych mu i odpustil, ale když on se snažil být tak reálný a vážný... Určitě by to ale tady chtělo Nolanův tým přes kostými, mohli být o chlup lepší, ale jinak samozřejmě mnohonásobně nad úrovní teplákovek těch předchozích a aspoň měli rozum a nedali Supermanovi červené trencle se žlutým opaskem. A jelikož jsem tomuto filmu před projekcí moc pozornosti nevěnoval, tak jsem si až teď všiml (spíš připomněl, zřejmě jsem si toho byl ještě v době natáčení vědom, protože jsem na to chtěl zajít do kina, ale vzpomínka na Sucker Punch byla asi ještě moc čerstvá na to, abych si to zapamatoval) kdo to natočil a už je mi jasné, proč mě tento komiksák tak překvapil. A tak si říkám, jestli ve scéně, kdy prvně letí mezi skalami v Utahu, nebo kde to bylo, nechtěl Snyder vzdát hold starému Supermanovi nebo přímo Ch. Reeveovi, protože šlo děsně moc vidět zelené plátno, a to celé nahodilo až moc velký retro pocit a nostalgii, jako bych to už viděl jako maličký klouček. Velkou zásluhu na kvalitě filmu má jistojistě i velmi slušný cast, který si poradí s vážnějšími scénami, a protože to není nějak extra "sluníčkové" podání, tak je zdatné herectvo nepostradatelné. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybělo něco podstatného - a to je to, že to měl být film o Supermanovi. Chyběla mi ta typičnost příběhu o zachránci ve městě, boji se zločinem apod. Udělat z toho mega mezigalatické drama o zachování civilizace je pro mě až příliš známé z Doctora Who, a tam je tedy rozhodně lépe provedené. Film měl vtipy, které nebyly vtipné, bitky, které byly zbytečné (proč se látají dva nesmrtelní týpci??) a příběh, který asi v Nolanově stylu měl být "jakože reálný", ale ve skutečnosti byl pěkně nudný (ale možná proto to Nolan produkoval). Celou dobu jsem měla pocit, že se dívám na hudební videoklip, protože tam byla spousta opravdu zbytečných záběrů (kyblík s vodou a kolíčky), navíc byly střihy zmatené a krátké. Žádná postava nedostala pořádně prostor proto, se rozvíjet, tudíž šlo o jen velice stroze vyprávěnou pohádku o chlapíkovi de facto napájeném solárními paney... 20% za Zimmerovu typickou, předvídatelnou hudbu. Výborný komentář: DaViD´82 ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Snyder vyráža dych, Trailer napovedal( aj Nolan v titulkoch) že to bude také temné a nolanvské, ale NIE!!!! je to Snyderovskééééééé:) Je tu dosť citových chvíľ, ktoré Vás presvedčia že Clark je ČLOVEK!!!!!.Všimli ste si že ľudia ktorý tento film videli v kine tak dávali 4 alebo 5, ale tí ktorý ho videli až doma tak dali 2 a horšie. Nahoda?????????????????????:D ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Najlepšejšie spracovanie Supermana vôbec. A aj keď by sa nejaké nedostatky mohli nájsť, tak sú prekryté epickosťou tohto filmu. Perfektný cast, perfektná hudba aj vizuálne efekty, a ani scenáristicky nemám moc čo vytknúť. A konečne platia i fyzikálne zákony (neponímajúc Supermana a jeho sortu). ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama