Reklama

Reklama

Gintama

(seriál)
TV spot
Japonsko, (2006–2021), 148 h 28 min (Minutáž: 24–26 min)

Předloha:

Hideaki Sorači (komiks)

Hudba:

Audio Highs

Hrají:

Tomokazu Sugita, Daisuke Sakaguči, Rie Kugimija, Kazuja Nakai, Ken'iči Suzumura, Susumu Čiba, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Ajako Kawasumi, Bin Šimada (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(371)

Obsahy(1)

Samuraji už nie sú to čo bývali. Najmä potom, čo na našu planétu a hlavne do Japonska prišli mimozemšťania amanto a zakázali nosenie mečov. Jeden „odvážny samuraj“ však stále svoj meč nosí, je to Sakata Gintoki. Jeho spoločnosť tvoria Shimura Shinpachi a mimozemšťanka s ľudskou tvárou Kagura. Spolu tvoria skupinu, ktorá chce zarobiť peniaze. (Hees)

(více)

Recenze uživatele daGGos k tomuto seriálu (2)

Gintama (2006) 

Mé zdaleka nejoblíbenější Anime. Důvod? No, asi Sakata Gintoki, jeho přechody z režimu leklé ryby do režimu cool hláškujícího superhrdiny. Ne, to nebude ono, nejlepší je na tom kompletní sebranka Shinsengumi, sadista Okita s princem z planety Mayo Hijikatou a velitelem-stalkerem. Ne, to taky není ten důvod. Nejlepší je Katsura se svým mazlíčkem Elizabeth, nebo možná Madao, jehož příhodám se člověk směje, ale zároveň je mu ho líto. Ne, už vím, má obliba je kvůli dílům, ve kterých vystupuje Tama, protože je v nich vždy spoustu odkazů na Dragon Quest. Nebo mám možná Gintamu rád kvůli těm vážnějším dílům. Nebo možná kvůli tomu souboji o toaletní papír. Nebo možná proto, že i ty nejhorší díly by v jiných komediálních sériích patřily k těm nejlepším. Nebo snad kvůli tomu prvnímu openingu, který mi pořád zní v uších. Nebo, nebo, nebo ... ***** ()

Gintama' (2011) (S02) 

Z mého pohledu se anime dělí na čtyři skupiny - špatné, průměrné, dobré a Gintamu. Zaškatulkovat tenhle bláznivý mix akce a komedie jako dobrý by totiž bylo velmi hrubým podceněním. A pokračování v podstatě jen drží tento nastolený trend, což je také to nejlepší, co mohli tvůrci udělat. A tak největším záporem stále zůstává onen fakt, že na každý díl musí člověk čekat týden a někdy v budoucnosti (doufejme že hodně daleké) Gintama znovu skončí. ()

Reklama

Reklama