Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem tomuto seriálu odolávala, až jsem se na něj nakonec za podzim vrhla, všechny dosud vydané epizody zhltla během pár týdnů a asi 2 měsíce musela čekat na nové díly. Kdybych to udělala jako minulý rok s Gossip Girls, že bych si počkala, až to celé skončí a pak to teprve zkoukla, možná by to bylo lepší :). Nic to ale nemění na tom, že mě to vtáhlo. Přestože je to přitažené za vlasy a už trochu zdlouhavé, ani na chvilku mě to nepřestalo bavit. Jen teda nevím, jak budu zvládat vždycky ty půlroční přestávky .. :) ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Počkala som si s hodnotením do tretej série a jediné čo spravím, je že stiahnem jednu hviezdičku. Myslím, že 5 hviezd by nebolo oprávnených (občas predvídateľné zápletky a príliš nerealistické situácie), ale stále určite prevažujú pozitíva tohto seriálu nad negatívami. Je to veľmi napínavé, návykové a obsahuje charaktery, ktoré si ihneď obľúbite. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

První série mě (až na nepovedené finále) docela bavila, ale co předvádí v té druhé, mě přivádí k šílenství... Snižuji na dvě hvězdičky a přestávám seriál sledovat. Raději těch 40 minut na díl budu věnovat něčemu užitečnějšímu. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No a je to tady. Jedna z mých prvních seriálových crushes je u konce. No a díky bohu. Nechávám 3*. Některé díly byly top, některé by si zasloužily odpad. Ale přes to všechno mě ten seriál bavil. I s tím šíleným, za vlasy přitaženým finálem to tak nějak trefili. Jen ať už nedělají žádné spin offy a podobné věci. Nechte lhářky spát 3* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

My dva - já a tento seriál PLL si rozumět nebudeme. Viděla jsem pár dílů přiznám se nesourodě a vůbec bez nějaké návaznosti a řekla jsem si - v čem je asi tak zakopaný pes? Proč všichni tak žerou tento seriál? Tak jsem se odhodlala pustit si v originále tento seriál a přiznám se, že po prvním díle (skoro celém) jsem došla hned k několika závěrům. Seriál se snaží být přehnaně záludný, záhadný, zajímavý, napínavý a dramatický. Ale víte co? On není! Místo toho mi do ucha prala laciná hudba, mé oko drásalo hned několik 15tiletých slečen přesně takovým způsobem jak mě štvou jiné podobně nafintěné holčiny... A herečka Holly Marie Combs, kterou mám ráda už od dob Čarodějek si jen málokdy "škrtla". Jsem typ člověka co ho baví sledovat napínavé a opravdu hezky rozehrané vztahy mezi postavami(např. seriál Ringer, který mi předčasně ukončili je toho důkazem), ale tady je takový jakoby laciný přístup bez hlubší perspektivy. Jednoduše nic pro mě. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct, velké překvapení. Stylově je seriál něco mezi Zoufalkamy a Upířími deníky, oba zmíněné seriály ale převyšuje. Jednotlivé epizody jsou napínavé, bez velkých kvalitativních výkyvů, cliffhangery vás nutí pouštět si další a další. Velkou devízou jsou hlavní postavy. Spencer, Emily i Hanna jsou výborné, jedinný problém jsem měl s Ariou, na kterou jsem si nemohl dlouho zvyknout. Zatím 90% a mid-season finale bylo skutečně dechberoucí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že našroubovat poměrně propracovanou detektivně-mysteriózní linii do seriálu, ve kterém jsou čtyři hlavní postavy puberťačky (jejichž archetypy v dnešní době převážně řeší jen kluky, oblékání, líčení…), je zatraceně originální tah. Neříkám, že by se v minulosti nenašly seriálové počiny podobného ražení, ale co do celkové koncepce a vyznění jsou „Krásné malé lhářky“ opravdu neotřelou a neokoukanou záležitostí. Je třeba si odmyslet a povznést se nad skutečnost, že jsou všechny mužské postavy v tomto seriálu prezentovány v ryze negativním duchu (ať dříve či později). Na druhou stranu to může být pochopitelné minimálně z toho důvodu, že se jedná o spíše holčičí seriál, pokud bych chtěl zarytě škatulkovat. Za začátku mi některé epizody vadily, protože v nich bylo moc vaty a téměř žádná akce. Jak se ovšem postupně všechno začíná rozplétat, poodhalovat, ale také více zamotávat, dostane se seriál do fáze, kdy (světe, div se!) téměř vše souvisí se vším, milostné pletichy jsou najednou až na výjimky úzce propojeny s onou detektivní linií a o absenci napětí již nemůže být ani řeč. Finále první série pak řadím k jedněm z těch nejlepších, jaká jsem za posledních několik let na seriálovém poli viděl. Doufám, že koncept nastavený v první řadě se podaří úspěšně transformovat i do řad dalších, protože velmi pevně doufám, že je zde ještě spousta nevyužitého potenciálu. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

V malém městečku Rosewood je více homosexuálů než heterosexuálů. Je to divný..:D Herečky ujdou, Shay neumí hrát překvapenou nebo nasranou, Troian je skvělá, Lucy je moc obyčejná a Ashley je taky fajn. Ze začátku to bylo skvělý, pak to začínalo bejt větší a větší sračka. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožňuji s komentářem HollyW. Napřed ohromná zvědavost, jak se bude děj odvíjet, ovšem v druhé série už mám pocit, že jsem viděla vše, co jsem potřebovala, a můj zájem upadá.. Hrdinky jsou sympatické, krásné a dobře oblečené. Ovšem na jejich styl se můžu podívat během 2 minut na Google a neztrácet čas u seriálu. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Lhářky jsem si zamilovala ještě před první epizodou a je znát, že můj instinkt není úplně mimo. :) Četla jsem dokonce knihu a jo... v knize je samozřejmě mnoho věcí jinak, ale to neberu jako prohru nýbrž jako skvělý důvod proč číst knihy i sledovat seriál. Žádné velké spoilery se na úkor druhého nekonají. Konečně se také někde zase objevuje Holly Marie Combs. Doufám a pevně věřím v to, že si Pretty Little Liars udrží vysokou kvalitu ještě dlouho. Z postav mám nejraději Arii, hodně ráda mám i Spencer, protože Lucy Hale a Troian Bellisario jsou asi herecky nejsilnější. ()

julinkaa10 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár dílech jsem byla mile překvapená. PLL mě hodně bavilo, děsilo a hlavně napínalo. Je to ten typ seriálu, u kterého prostě hned musíte vidět další díl. Bohužel po nekonečném prodlužování objevení -A už to není co bývalo a holky se mi v některých situacích zdají krapet natvrdlé. Myslím si, že by 3.série měla být poslední, abychom se konečně dozvěděli to, na co od začátku čekáme. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál se slušnou atmosférou ala Tajemství loňského léta.po prvním díle příjemné překvapení a šanci ještě dostane...70% ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých seriálových guilty pleasures. Pretty Little Liars jsou velmi návykové jednoduše z toho důvodu, že jsou napínavé a já pořád ještě nemám nejmenší tušení, kdo sakra A je. Také trable s kluky nejsou nijak otravné, vztahy jsou normální a ústřední kvarteto je sympatické. Největší problém mi dělá Emily, nejraději mám Spencer. Ráda se taky podívám, co nového mají slečny na sobě. Jistě, nejedná se o nějakou superbombu, tohle je nenáročné guilty pleasure s malým bonusem v podobě napětí a záhad a je nutné k němu tak přistupovat. s2 Sice víme, kdo je A, ale vlastně nevíme nic. 2. série udržela nastavenou laťku a jsem zvědavá na season 3.s3 Třetí série pokračuje ve vyjetých kolejích, jen se o něco více vraždí. Opět se objeví víc otázek než odpovědí a začíná to být poněkud únavné. Navíc největší zlom v sérii tvůrci v závěru vezmou zpátky (nebo ne?). Další důkaz, že Spencer je nejsilnější malá lhářka, i když spadne na dno. Tak trochu doufám, že čtvrtá série bude poslední. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pretty Little Liars mi doporučila kamarádka v době (která stále pokračuje), kdy jsem čekal na 16. díl 3. série Vampire Diaries. Nečekal jsem od něj nic extra, ale pohodovou odreágovačku. Té se mě dostalo a ještě s pěkným hereckým obsazením, jemuž bezkonkurenčně vévodí nádherná Ashley Benson. PLL není v ničem převratná, ale pokud hledáte slušnou odreágovačku, která často i pobaví, je to rozhodně dobrá volba. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V roce 2012 jsem viděl prvních pět epizod první série a už tehdy mi připadalo, že to bude strašně natahovaná nuda o ničem, teda jo, s jednou záhadou, co se ale bude táhnout několika sériemi plné vaty. A evidentně to tak i dopadlo. Navíc mě ten seriál nikdy nechytl. Co se mi ale hodně líbí, tak je znělka, ta je skvělá. 2* ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Co dodat...nejsem holka, takže pro mě průměrný seriál. Navíc to tempo je doslova hlemýždí. Za prvních 7 dílů se skoro nic velkého nestalo. Samá omáčka kolem a pár zpráv a jedno nalezené tělo. Už mě to přestalo bavit a prostor dostanou radši starší díly Survivor :-) ()

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama