Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

Mlle 

všechny recenze uživatele

K čemu jsou autorská práva, když současný stav umožňuje (byť i se zpoplatněním) původní, svým způsobem povedený kus, postavený na svérázu a výjimečnosti hlavního charakteru a šarmu britských venkovských postaviček, skartovat v hromadu pilin, z nichž pak může kdokoli půlku vysypat a poslepovat v ten nejhnusnější kus provinčního tyátru skupinky protivných, pošahaných lidí, kteří si jen vzájemně závidějí, a to vše navíc bez špetky fantazie? V tematických odlišnostech, které jsou ovšem řádu drobností, se projevuje rozdíl mezi českou a britskou povahou: kde je v Británii místo pro hrdost, je v Česku místo pro nabubřelost, kde v Británii narazíme na nemilosrdnou sounáležitost, najdeme v Čechách závist a pomluvy, kde si Britové jeden druhého s nadsázkou dobírají, v Čechách se vzájemně urážejí a ponižují – tyto rozdíly ilustruje český scénář výmluvně, stejně tak jako produkce setrvalou absenci stylu v české kotlině. Víc než pár dílů pro představu je těžké vydržet. Ani komicky potěmkinovskou snahu vykreslit typickou moravskou ves coby útulné, idylické seskupení několika pečlivě udržovaných roubenek, nemohu ocenit. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako já Miruse můžu a uznávám ho jako sviňa. Až tady ten chlapík nebude, jsem zvědavej, kolik herců nám ho v jeho kvalitě nahradí!?! Tak teď za doktorem... Je to šíleně pohodovej, nenáročnej seriál, kterej člověka přenese z hektické doby velkoměšťáka, mezi vesničany do městečka, za klídkem a snesitelným, sem tam zdravotním problémem a šrámem. A to mi stačí! 70% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech to vypadá na průměrně zábavný televizní seriál České televize především pro fandy Miroslava Donutila. Uvidíme dál, jak se to vyvine. První dojem nezklamal, opravdu jde o pohodový český seriál s poněkud nevrlým, ale pro oko diváka příjemným Donutilem. V každém díle se řeší menší příběh + celkově se samozřejmě vyvíjejí hlavní postavy. Já jsem spokojen. Na konci seriálu můžu mluvit snad o ještě větší spokojenosti než na začátku. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Tento seriál se rozhodně povedl. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl z původního anglickýho Doc Martina asi tři díly. Z české verze zhruba dvě třetiny první série (na přeskáčku). Kdybych to měl nějak zjednodušit, v český verzi jsou věci, který jsou vtipný a fungují. A jsou to přesně ty, které se zkopírovaly z originálu. Doktorova asociálnost na hranici autismu, kombinovaná s profesní erudicí. Spory s vesničany, hodně zvlkáštní vztah s ředitelkou místní školy. Protivná sestřička. Kdyby to stálo na tomhle - což tak prvních pár dílů i bylo - tak by to mohl být docela fajn seriál na 3-4 hvězdičky. Jenže tady se bohužel někdo rozhodl, že to není ta správná řachanda. Takže se místní postavy zkarikují na úroveň polodementních figurek a to by bylo, aby se lidi nesmáli. Takže takhle: NE. NESMÁLI. JÁ JSEM SE TEDA NESMÁL. Všichni ti Měcháčci, Liší, Koptové, a hromada dalších, co je neznám jménem tenhle seriál zničili. Nefunguje to. A je to škoda, protože Donutilovi takhle role sedí, hraje ji výborně a kdyby ten seriál byl aspoň ze 70 % o něm, možná by to pro Čecha i bylo zábavnější než originál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nehorázný děj i postavy. 1) V seriálu se vyskytují pouze dva typy postav: neskutečně stupidní a skutečně stupidní. Připomíná mi to Cimrmanova debila a blbečka z Vyšetřování ztráty třídní knihy. Koncept chvílemi působí směšně, ale většinou jen trapně. 2) Ale je tu 64letý Miroslav Donutil a krásné prostředí Velkých Karlovic, no tak jo, no... ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama