Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Ale je to hlavne o Donutilovi. Jeho herectvo a charakter hlaného hrdinu k sebe výborne pasujú, ale občas vidno, že by potreboval lepší scenár (lepšie napísané ostatné postavy). Ak tvorcovia nepopracujú na vzťahoch a dramatických situáciách (na úkor tých groteskných) je Martin rýchlo opozerateľná figúrka... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou epizodách starého nového seriálu s názvem Doktor Martin musím bohužel říct, že bych nakonec radši uvítal dokument pojednávající o našem bývalém olympijském kanoistovi, k čemuž by název mohl samozřejmě mírně svádět.. Britský originál neznám, tahle typicky česky upocená umorousaná licenční opisovačka mě však rozhodně k dohnání restu nepřemluví, zejména když ani standartně dobrý Miroslav Donutil či k mému - stále ještě - překvapení projekt od projektu lepší Vašek Kopta nový (kr)kavčí seriálek z těch zatuchlých domácích seriálových vod zrovna dvakrát nevytáhne.. A tak mě tenhle jednooký král jen znovu utvrzuje v teorii, že momentálně zkrátka trpíme fatálním nedostatkem kvalitních scénáristů v té naší české kotlině, když už i česká televize musí franšízou krást nápady jinde.. Zvlášť mě však zaráží skutečnost, že oba tyhle licencované patvary natočil jeden režisér, a to rozhodně žádný machr.. Prostě Kozel Zahradníkem !! Sorry, pane Zahrádko, ale tohle ne !! Tenhle nehorázně pomalým tempem odvyprávěný negradující ospalý bráška zoufalého Doktora z Hor a těch o něco málo zoufalejších z Počátků, kde se stejně znovu jen donekonečna řeší vztahy, jsem si skutečně nepřál.. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Není to nic světoborného, přesto jsem si každý díl s chutí užíval. Doktor nabízí pohled do života na vesnici v horách, originální figurky místních lidiček, sympatická Čvančarová, suché hlášky Donutila a objevení talentovaných nových herců (např. místní policajt) a další skvělý herci jako Gabriela Marcinková, legenda Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček. Přináší laskavý humor. Člověk se v každém dílu dočká momentů, kde se fakt zasměje. Díly na sebe nenavazují. Miroslav Donutil je prostě pan herec. Postava Ireny skvěle doplňuje doktorovu ordinaci. Postava doktora Elingera byla neskutečná a všechny příběhy kolem ní nebyly vůbec špatné. Beru tento seriál jako nenáročnou zábavu po perném dni. Seriál se povedl a rozhodně to není propadák. Spokojenost. ()

husokachna odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já si furt říkal, že je to jak kdyby někdo nakoukal zahraniční kvalitnější kolegy, snažil se jim přiblížit a moc mu to nešlo. Většinu viny dávám scénáristům, protože doktor Marťa šustí papírem, jak sběrný suroviny. Celkově nějak nechápu trend seriálové tvorby na ČT - Rudy, Martin, Kancl. To je jak kdyby si někdo uvědomil, že prostě naše originální tvorba stojí za hovno, tak vezmeme dobrou předlohu, zprasíme to po našem a výsledek musí být zákonitě průměr, takže něco, co už nestojí tak moc za hovno. Bohužel to ale nefunguje. EDIT: Klesající kvalita a stoupající demence mě donutily ne k smíchu, ale ke snížení hodnocení. DALŠÍ EDIT: jdu na odpad, protože to je odpad. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jednotlive epizody jsou strasne nevyrovnane. Nektere jsou trapne, jine prumerne ci dobre a zajimave. Epizoda s "diazepamem" je ovsem vynikajici. Zajimava postava je urcite policajt, potesil me, jako asi vzdy Norbert Lichy. Puvodni serial neznam, Donutil se vsak sve role ujal skvele a i kdyz me uz posledni roky zacal nudit, tady tahne cely serial. Kdyz uz se ma doktorovi do zivota plest zenska, meli tvurci zvolit jinou herecku, teto dvojici se moc verit neda. Tento serial neni zadne velke umeni, umi vsak pobavit a na dnesni tvorbu se vubec nejedna o spatny pocin. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama