Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který vám zvedne náladu, kdykoliv to jen potřebujete. Jack Carter je prostě těžký sympaťák každým coulem. Pohodová atmosféra a skřípající logika paranomálních jevů, fyziky a tak podobně k tomu prostě patří. Mám tenhle seriál ráda, i když se přiznávám, že bych na něj nikdy nemohla koukat v kuse, více dílů za sebou bych asi nezvládla, každý příběh má extrémně podobnou osu vyprávění, což je trošku na závadu. Ale kouknout se jednou za měsíc, jednou za týden, tak to vám náladu rozhodně zvedne. :-) 80% P.S. Jedn z nejlepších seriálových konců, ve stylu kruh se uzavřel. :-) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál asi nejlépe vystihuje výraz pohodová scifi s detektivní zápletkou, pohodová ve smyslu klidná, příjemná, nejsou tu žádné vypjaté situace a krvavé konflikty, řeší se tu případy se scifi pozadím a celé je to hodně odlehčené, herci sympatičtí, zatím jsem hodně spokojen. Začínám druhou řadu a zvedám na hodnocení. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)

Reklama

Reklama