Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Dharter 

všechny recenze uživatele

„Vědět málo je nebezpečné, vědět příliš taky.“ -- přesně v téhle atmosféře se nese tenhle seriál. Postavy si brzy oblíbíte, a během druhé série se kvalita zvyšuje. Třetí série je vynikající (viz Jackův test), a čtvrtá série je o cestování v čase, což tvůrci bylo zakomponováno jako reakce na pátou sérii seriálu Lost, kde taky cestování v čase je užito. _ _ _ Zoe má IQ 153 podle seriálu, ale je to pouze fabulace scénáristy, že. Herečce, která ji hraje, tipuju těch standardních 110. _ _ _ Našel jsem provázanost se seriálem Warehouse 13. V první sérii takový ten tlustý vědec mající strach z bakterií vleze do artefaktu, a já vím, kam ho to přenese. Ano, do Skladiště č. 13. Herec Saul Rubinek, který tuto postavu vědce hrál, hraje právě stejnou postavu vědce v seriálu Warehouse 13 (a oba seriály produkuje a vysílá televize SyFy). _ _ _ Jaká je moje nejoblíbenější postava? Zoe, ikdyž ve čtvrté sérii se z ní cosi vytrácí. _ _ _ Můj nález s vědcem, byl potvrzen v epizodě s02e05, seriálu Warehouse 13, a následně v epizodě s04e05, seriálu Eureka. ✔ ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Heuréka, vykřikne každý lidský jedinec, když učinil objev, poznání, které mu do té doby scházelo. A náhle vykřikne Heuréka, jakože to a ono pochopil. Všude na světě se tak v civilizovaném světě jedinci ozývají, když dosahují objevů. A právě proto je v tomhle filmu hodně režisérů, hodně krátkých stories, aby tvůrci prostřednictvím herců učinili různé objevy na poli mezilidských vztahů. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba v USA zažívá v posledních letech revoluci. Jeden kvalitní seriál střídá druhý ještě kvalitnější a člověk si pomalu nemůže vybrat. V této záplavě vítězí originalita, díky které uspěly seriály jako Ztraceni, Prison Break či Heroes a právě originalita je to, co Eurece nechybí. Na první pohled obyčejná americká vesnička, kde se každý zná s každým, všichni jsou na sebe většinou milí... Při detailním prozkoumání však zjistíte, že tu něco nehraje. Eureka je totiž vesnice, kam americká vláda posílá své nejlepší vědce, vynálezce, strážce zákona... Eureka narozdíl od svých konkurentů nenabízí slavné tváře (ale přeci jen některé odněkud znáte, např. Mike Dyson z T2 :) a každý díl je zaměřen spíše na vyprávění kvalitního příběhu, sem tam okořeněného velice vkusnými vtípky. Šerif Carter si mě získal a zařadil se mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (spolu s Lockem ze Ztracených a Sucrem z Prison Breaku). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

před treti serií hodně na rozhraní, ale zatim si 3* zaslouží..a kde to vázne?..-v dějový linii, v hereckým obsazení, na který si ale začínám zvykat a v jednotlivých příbězích, který jsou někdy vážně absurdní..btw kdyby se tam děly věci, co se tam dějí, tak myslim, že by to město vypadalo úplně jinak..dost nereálný na tak reálný město..jinak by mi ta absurdita vůbec nevadila, ale pořád se na to velice rád dívám :) EDIT/: v půlce třetí série nakonec dávám 4*..tohle už se průměrů moc nedotýká.. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama