Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 4
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

higuain

Já nejsem film, ve kterém nefungují ani zcela základní věci, schopný označit za "při nejhorším průměrný", když je to dílo, který chce nabídnout ty naprosté základy (a nic dalšího). Napsat, že Liga spravedlnosti je horší než ty nejnenáviděnější komiksovky (Superman IV, Batman a Robin), asi vyvolává pohoršení, ale já na těch dvou nacházím víc kvalit než v Lize spravedlnosti. Jak jsem psal, Superman IV má aspoň určité významové ambice, Batman a Robin je fajn camp otevřený různým interpretacím. Liga spravedlnosti nefunguje ani v těch základech, a to je na ní nejhorší. Respektive nejhorší je, že selhává, aniž by za tím byla zjevná významová a vypravěčská ambice, která je funkční až v delším sestřihu (BvS), či svou výlučností pozoruhodný střet dvou nekompatibilních přístupů (Sebevražedný oddíl). Jasně, našly by se horší komiksovky (ze studiových - nákladnějších - selhání jménem Blade III či Catwoman, na VHS/DVD odklizená Elektra), ale v Lize spravedlnosti nespatřuji žádnou vykupující kvalitu.

na příspěvěk reagoval higuain

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Tak jsem si pustil BvS (UE). Abych mohl říct, že jsem dneska viděl alespoň jeden film Zacka Snydera. To bezprostřední srovnání je pro JL fakt smutný.

PhilTesi

PhilTesi (hodnocení, recenze)

Nikdy jsem nebyl nějak extra kritický k filmům a nikdy asi ani nebudu. Za mě spokojenost, trochu mě zklamalo to jak pojali Supermanův návrat a tu jeho "zlou verzi" a začátek byl dost uspěchaný, připomínalo mi to Rogue One, kde se taky skákalo ze scény na scénu, půl hodina navíc by tomu prospěla. Záporák slabší s tím souhlasím. Nedovedu si představit co by dělali, kdyby Superman v BvS neumřel, to by Supermana museli brutálně oslabit, jinak by byl konec po 5 minutách. Efekty nebyly o nic horší než měl Thor. Čekal jsem, že pod vodou toho uvidíme víc, Green Lantern potěšil, potitulkový scény taktéž. Údajně měla mít cameo i Black Canary, ale nějak jsem ji tam nepostřehnul, viděl ji tam někdo ?

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Bluntman

WW je víc funkční asi hlavně proto, že v její postprodukci nepadaly hlavy a film se zbytečně nepředělával. Od JL odešel (či byl odejit, my se můžeme jen domnívat, jak to bylo ve skutečnosti) Snyder a ve filmu očividně nezůstal kámen na kameni. Já neříkám, že to dobrý blockbuster, ale přinejmenším průměrný ano. U spousty Marvelovek jsem se strašně nudil, což se tady říct nedá, i když to má nemalý chyby jinde. A srovnávat to s tebou zmíněnýma filmama - jako sorry, ale zas tak špatný by to fakt nebylo, i kdybych na tom chtěl hejtovat každej detail.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Divím se kolik lidí bere minimálně efekty za něco pěkného. Nejhorší na tom Je, že JL bude mít nakonec lepší hodnocení než WW...

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Musí mi vychladnout hlava ale zatím to vidím na výborné dvě nebo horší tři hvězdy...musím si to pořádně ujasnit...za vteřinu konci titulky

 (hodnocení, recenze)

Na základě prvních recenzí jsem na to šel s dost velými obavami, ale zbytečně. Královsky jsem se bavil. Má to i své mouchy, ale nepamatuji se, který film z poslední doby by je neměl. Na WW je radost se dívat. Mňam. :))

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

5 hviezd moj clovek ja idem este 2 krat je to pecka ta 2 podtitulkova naraza na nieco velmi velke :D 

 (hodnocení, recenze)

Super DC komiksovka. Po WW jsem čekal, že to bude zase něco jiného a taky bylo. Na ty potitulkovky se vyplatí si počkat.

na příspěvěk reagoval woodsman

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Ja som bola teda nemilo prekvapený. Prvýkrát som sa zasmial keď Flash zaľahol WW, a druhý a poslednýkrát keď mal Aquaman úprimnú chvíľku. V mojich očiach horší film ako BvS (kinoverzia), takže za 1*. Čo Snyder vytvoril, to zničil. V celom filme nefiguruje žiaden WOW moment, žiadne epická scéna. A ako tu niekto podotkol - ak chcete 10-15min filmu navyše, pozrite si všetky trailery a klipy, pretože obsahujú to, čo bolo z filmu vystrihnuté. Potešil Green Lantern počas bitky armád a Deathstroke s Lexom na konci.

Doťahovanie Flasha a Supermana pri záchrane civilistov = Thor a Hulk v Avengers. Batmanov sebekajúcna chvíľka ako chce ochrániť svet so znovuzrodením Supermana = Tony Stark a jeho záchrana sveta pri zrodení Ultrona/Visiona.

Drticooll

Drticooll (hodnocení, recenze)

Konečně film od Marvelu pardon DC (když těch podobností je tam tolik), který si dle mého zaslouží plný počet. Bitva bohů byla super, jen mohla být delší. Potitulkovky super a humor tam byl dle mého skromného názoru také perfektní.

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

kaastrofální počin.

A to jsem se na tenhle film po WW tak těšil...:-(

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

woodsman

Nebyla, ale je dost možné, že origin Deathstrokea spojí právě s GA, jak to bylo třeba i v seriálu.

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Nevka

SPOILER  jjj j j   a nevola sa ta liga ktoru chcu zalozit Legion of Doom kde by bol aj bizaro a to by bol dobry protivnik supermana 

RKBoy

RKBoy (hodnocení, recenze)

BackPa

časom sa stane rýchlejším, v určitej fáze komiksu bol už tak rýchli že v okolí Central City a meste samotnom nebol žiadny zločin ,kedže každý behom pár stotín zastavil...nehovoriac o skokoch v čase.. Zem taktiež dokáže obehnut behom chvílky ,čo Superman ani zdaleka nie. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

higuain

Nemyslím, že je to průměrný blockbuster, protože to by v prvé řadě muselo být funkční. Ono to asi chce být na rozdíl od předchozích DCEU (MoS, BvS) divácké, a tedy vypuštěný vztahování se k našemu světu a společenských komentářů, přímočarost vyprávění na místo experimentování s ním, "oddtemnění" (pryč jsou tmavé filtry) apod. Nic proti tomu, studio se rozhodlo pro popinu. Průser je, že ta popina není ani dobře vystavěná (body obratu - vždy nějaká atrakce), ani dobře odvyprávěná (první akt je sledem na sebe skoro nenavazujících izolovaných bloků, ne?), ani nemá jednotnou náladu (tonálně se skáče od odlehčené scény ke snaze o dojemnou apod.)... Přitom WW byla příkladem toho, že DC/WB popiny umí, když chce.

na příspěvěk reagoval higuain

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Nevka

SPOILER DFFDGDFGDFGF Ale ten jeho výraz při jedné postavě, jak drží ostatní postavy, mě hodně pobavil :D 

 

JJ, jasně že později. Myslel jsem to tak, že nakonec je Flash rychlejší.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Spoiler: Jinak mě naštvalo nakonci jak se to Cyborgovi změní na hrudi z toho jeho tvaru co měl celý film na to kulaté světlo (Iron man) :D :X

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

BackPa

No, Flash schopnosti nemá dlouho, takže možná ještě ne. Jinak si nejsem úplně jistý, ale v pozdějších fázích by měl. Díky tomu skáče i časem.

na příspěvěk reagoval BackPa

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Kincl

SPOILER - On Luthora dostal ven asi Deathstroke a plánují založit Injustice. Každopádně doufám, že toho Green Arrowa v podání dostaneme. To je jediné, co by mohlo DCEU v mých očích pozvednout. - Konec SPOILERU

na příspěvěk reagoval woodsman, woodsman

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak jsem doma :) 
jako myslím si, že si to minimálně 70% - 74% zaslouží ale prostě Marvel je jinde, Asi je to i tím, že jsou daleko vepředu. 
Spoiler: Nejlepší scéna jak seděl Aquaman na tom lasu :D 
Jinak nechápu jak se tak lehce dostal Luthor z vězení a ten Deadstroke je v jakém týmu jak se jmenují_? Protože si neumím představit že budou mít člena co se postaví Supermanovi nebo komu :D

na příspěvěk reagoval Nevka

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Nevka

V porovnání se SS těžko říct, mě totiž napoprvé v kině ten film docela bavil (možná i proto, že jsem viděl méně trailerů), jenže napodruhé doma to byla strašná bída. Uvidíme, jak to bude u JL, ale momentálně bych tyhle dva filmy viděl kvalitou dost podobně, včetně humoru.

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama