Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 4
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

3 ročny boj bol vybojovany je to doma neuveritlne z malého hnutia do ktorého som sa pripojil hned na zaciatku vznikla naprosta masa ludi ktory bojovali ako draci a tu je visledok fucking epiccccccccccccc 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya, Ratemus, Darren98

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

P.s. k té první větě....nezapomínej, že šlo v př. new52 o totální restart se vším všudy, tedy i s oním ´´popíráním´´.  Nevím, zda jsme se o tom bavili, ale já raději 10 new52, než 1 rebirth. Následná 2.fáze tzv DCU, je na tom už o něco lépe. Ale celá éra rebirthu je pro mě fakt úlet. No, nedivil bych se, pokud bych v tomto byl opět...v menšině.;-)

na příspěvěk reagoval Ratemus

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Ratemus

Trochu jinak. Já nevím, jak moc toho víš o filmování, ale tady se seběhlo strašně moc špatnejch okolností.

Studio se rozhodovalo po MoS, co bude dál. Goyer nechtěl jít do něčeho komplexního, ten chtěl spíš sólovky. Jenže studio zatlačilo, že nechce jít cestou Marvelu a že chce udělat tónem dost odlišný filmy. To bylo vše na popud studia. Rozhodlo se, že se udělá BvS. Snyderovi se to líbilo, protože ho napadlo to volně spojit s Temnym rytířem (komiks). Do toho zlomenýho Batmana si představil Afflecka, ten přivedl Terria a Terrio přišel se zajímavými nápady. Nakonec ho to nechali celý napsat. V rámci produkce Wb koukalo na denní práce a byli spokojeni. Mluvíme tu stále o době, kdy chtěli jít opačnou cestou, než Marvel. Když Snyder ukázal kompletní BvS, tak několik lidí ze studia tleskalo. Všem se to převážně líbilo, protože to je opravdu kvalitní práce po formální stránce. Bohužel tu bylo pár problémů - rating (hlavně scéna ve vězení) a stopáž. Tak se rozhodli vydat kinoverzi a pak (to bylo plánované) Ultimate cut. A pak přišla negace z internetu a z médií obecně. Lidé, kterým se to líbilo, neměli potřebu to ventillovat, ale lidé, kteří si to představovali jinak:), to museli ventilovat:)

Jenže v té době už se pracovalo na Justice League bylo toho hodně rozpracováno. Nemohli jen tak přijít a celý to předělat. Respektive to nechtěli dělat. A ve filmové branži je známo (hodně se tím kasá Danny Boyle), že film se dělá až ve střižně, a je to pravda. Tam můžeš změnit kontext a vše, co k tomu patří.

Whedon se objevil v době, kdy řešili změny a hrubej sestřih ukazovali pár lidem, včetně jeho. 

On navrhl pár změn v tónu a oni mu odklepli dodělat zbytek. Navíc se jim to moc líbilo jako forma PR (jak jeho jméno rezonuje s geekama).

Objevil se první zádrhel s Paramountem a knírkem. Štábu se to nelíbilo. Whedon nechutně seřval Gadot. Bylo to celý hodně vypjatý a nepříjemný. Amy Adams se odmítala účastnit reklamy atd.

WB se rozhodlo komplet změnit tón a směr vyznění filmu, který byl dávno v produkci. Tudíž prošel pre-produkcí a samotnou produkcí ... proto měl tolik materiálu. Samotný natáčení nebylo tak dlouhý.

na příspěvěk reagoval Ratemus, woodsman, CarnTheNunya, Darren98

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Cyborg v JL byl pro mě zpočátku též divný, ale časem jsem si zvykl. Tak já jsem asi špatný fanoušek, páč mě to naopak přišlo konečně po těch 100 letech (haha) jako zajímavý nápad (ten jeho věčný vztah s Lois mě už začal lézti na nervy, v comicsech, nikoli v jiných médiích, věř tomu nebo ne) a dokonce jsem kupoval a mám tu komletní sérii S/WW. Která je sice z dnešního pohledu poněkud bizar (opět, jak pro koho), ale prvních 7,8 čísel se Zodem a Faorou (vzhled jako přesně v MofS, bomba!) je pořád, paráda. Tož tak. 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

hlavně Kal v New 52 popíral hodně předešlé verze, ale to je jedno, ted je mrtvej a DC se to zoufale skrze Rebirth snažilo zahladit a vrátit...taky jsem nepochopil co dělá jako Cyborg v Lize když má být v Titánech....no a to mně je jedno, ale fanoušky to brutálně nasralo, že najednou po desítkách let, si Superman začal s Dianou a ne s Lois...

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak jasně, chlápek, to víme, ale tady, potažmo ve SC, to bude zřejmě jinak. Stejně jsem (jako ty) nikdá nepochopil, proč nebyl hrán hercem z masa a kostí, to jo.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak, to už je věc názoru. Já, jak víš, new52 dost beru (a i když jsem možná v menšině, tak co?), takže mi to tak nepřipadá. Je ovšem fakt, že období před new52, bylo (z mého pohledu) , je a bude, naprosto klasické a navíc s bonusem...návrat po 19 letech, jisté postavy do DCU, takže tak.;-) A navíc, new52 Kal jest dead, takže můžeš býti v klidu,hehe.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

franzkfk

ten Pixelwolf mi pořád vrtá hlavou, vždyt má vypadat jako člověk, ne žádná CGI příšera....kdyby ho udělali jako Malekitha nebo Ronana z MCU, čili maska a Makeup, udělali by mnohem lépe, vždyt Ciarán Hinds je tak charismatickej sympaták až běda...

na příspěvěk reagoval franzkfk, franzkfk, franzkfk

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

No, ono to tak bylo často v daleké minulosti. Pak začal býti méně všemocný (jak víš) a řekněme, posl. 25 let je to tak, jak to známe. Byť samoz., každý tvůrce k němu přistupuje jinak. Někdy lépe, někdy hůře. Nic nového. ;-) 

na příspěvěk reagoval Ratemus

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

JInak ... tady je pre-viz s původní verzí Steppenwolfa a zároveň vystřiženou scénou. Změna jeho designu přišla až v pozdější fázi produkce, ale za dohledu Snydera (což musel být bolestivej kompromis)

https://www.youtube.com/watch?v=A4pb42pSxTs

Snyder se sám vyjádřil, že původně chtěl Steppenwolfa mít jako v BvS.

Pro připomenutí:

PNG-Promo-Z6.png

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

franzkfk

Sam Benjamin mi teda absolutně na Lanterna nesedí, snad neměl hrát Hala Jordana...dokázal bych si ho představit jako možná Kyla, ani na Guye mi nesedí

na příspěvěk reagoval franzkfk

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

já jen doufám, že ta demence se Supermanem v Lize nebude i v SC, kdy se vrátí Superman a vlastně to tam seřeže s úsměvem a ladností bez jediného škrábnutí....prostě Zod nasadil latku a doufám, že i Superman se zapotí...v Lize ukázal že vlastně celý Liga je totál k hovnu protože přijde Superman a Liga si může dát doutníček a nohy na stůl

na příspěvěk reagoval PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

franzkfk

Podle toho co píšeš, tak byli ve Warneru silně nekompetentní lidé...jak může režisér si dělat co chce přes nátlak studia a producenta? to on si jako natočí tolik materiálu i když Warner a producent jasně řekne, takhle teda ne? to nebyl nějak průběžný dohled na Snyderovu práci aby jej típly dříve? druhá věc, on si v pohodě natočí tolik materiálu, udělá z toho 214 minut a pak až teprve je testovací projekce která jasně řekne že je to nekoukatelné...to ho fakt nechali natočit tolik? to mi je divný....jak si vůbec někdo může myslet, že pro ně v rámci univerza ještě něco natočí, když si očividně dělá co chce....chtěl bys takového zaměstnance?

Hele to víš, BvS ještě nemělo ani pořádně tržby a už Snyder dělal na Lize...pak přišly tržby a BvS nedopadlo dobře, ve stejný rok Civil war od ,,konkurence,, slavila úspěch a najednou Warner zjistil, že Liga je temná a ještě temnější, tedy v tom Snyderstylu, a nařídili přetáčky a to už měl teda Snyder tolik materiálu? .....no, to je teda super...

na příspěvěk reagoval franzkfk, franzkfk

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak to souhlas. Oba dva DC titáni v prvních 2 filmech, jo. V JL je každý z nich, poněkud (hl. Batman) dosti weird, abych použil to nečeské slůvko. Byť Superman v JL na mě přesto působí méně podělaně, než dark kolega, který zde není samoz. vůbec dark.

na příspěvěk reagoval Ratemus

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Lacike

214 minut - ofiko původní Snyderova verze. Spíš bych tipoval delší, pokud to bude minisérie.

na příspěvěk reagoval PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

rozhodně není....v MoS a Bvs...v Lize byl divnej a hlavně příšerně napsanej, a to samé Batman byl najednou divnej....jak byl v BvS super , tak v Lize nic moc teda....

na příspěvěk reagoval PKD

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Vy jste nesledovali jeho Vero účet?

No, nakonec to bylo tak, že assembly cut, což je sestřih, kterej je předběžnej, měl 5 hodin. Ten Snyder stáhl na 214 minut. Většina JL byla hotová, protože VFX se dělají už na začátku produkce a ne až v post-produkci (čas). WB chtěli předělat Snyderovu a Terriovu verzi už od počátku pre-produkce. Původně byla ještě temnější, kde byli vidět kokony s těma lítajícíma potvorama. Paradémoni?

Každopádně ... WB měli problém s tónem. Scény zůstaly, ale přetáčely se. Stálo to pár peněz, ale mysleli si, že se jim to vyplatí, protože chtěli jít  víc family friendly cestou. V zásadě se spousta věcí vystřihla a co zůstalo, tak se přetočilo.

Je pravda, že Snyderův sestřih neměl některé CGI sekvence dodělané, ale to byla otázka pulírování, nikoliv kompletní VFX od podlahy. Jinak vše hotovo - soundtrack, color grading atd.

Těch 30 jde taky i na nový/aktualizovaný smlouvy. Sam Benjamin jako Green Lantern atp. 

A taky se musí dotočit jedna sekvence. Nechci spoilerovat, kdo neví, ale .... Harry Lennix musí dotočit jednu scénu, která se nestihla ... a tam bude potřeba udělat komplet VFX.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama