Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 7
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi parádních, realistických mušketýrů, což byla velká úleva oproti vyšperkovaným mušketýrům z dřívějška. Takhle to pro mě bylo mnohem víc přijatelný. Česká Republika, kde se to točilo byla vidět a cítit všude a to bylo další obrovský plus. I tohle má svoje mouchy, ale rozhodně ty klady jsou mnohem silnější, než negativa. Já jsem moc spokojenej. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

Allein4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nebaví. Už moc ohrané téma. Když už, tak to chtělo nějak inovovat. Nelíbí, ani přes jinak pěkné zpracování a zajímavou hereckou sestavu... ()

Apofis28 

všechny recenze uživatele

Šedý průměr, jednoduché zápletky, nic dramatického, a spousta faktických chyb, (jak je jednoduché najít mrtvolu v lese...) ale jinak na druhé straně zábavné a v celku dobře utíkající. ()

Tishe 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout se mi to moc nechtělo, zvlášť po těch debilních upoutávkách na Primě, ale zkusit se má všechno v rámci možností. Dopadlo to jako jedno z nejlepších ztvárnění Tří mušketýrů, co jsem kdy viděla a navíc je to skoro celé natáčeno v Česku, ale stejně, jako seriál nic moc. Velká poklona pro Petera Capaldiho, jako kardinál sice před Christophem Waltzem neobstojí, ale na druhou stranu tahle verze je lepší na rozdíl od té neuvěřitelné hovadiny spáchané v roce 2011. Závěr 2. série příliš nenadchnul, na můj názor na seriál to žádný vážnější dopad nemá. ()

framil odpad!

všechny recenze uživatele

To nejsou Tři mušketýři,ale Tři vagabundi nejhoršího kalibru.Nemusí to být nutně přesně podle Dumase,ale královští mušketýři byli někdo.Měli mušketýrské stejnokroje.Tyhle špinaví a z dálky smrdící somráci v kůži,kteří si hrajou na Sherlocka Holmese je nejhorší zpracování.Ovšem samozřejmě každému se líbí něco jiného a proto je to čistě můj subjektivní názor.Ale každému doporučuji buď si přečíst předlohu nebo zhlédnout nějaké jiné z mnoha filmových ztvárnění. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Za mě paráda. Začala jsem koukat na Primě, ale s dabingem to prostě není ono. Ze začátku mě seriál moc nebral, abych byla upřímná, sledovala jsem ho jen proto, že prázdniny jsou prostě pro seriály okurková sezóna a od chvíle kdy končí Hra o trůny do prvních podzimních vlaštovek se nic neděje. Ale zvykla jsem si na něj a tak nějak mi přirostl k srdci. Těší mě, že se točí v čr, hlavní hrdiny jsem si všechny oblíbila (líbí se mi, že to je skutečně one for all, all for one a nikdo není "jeden nejdůležitější") díl od dílu je to lepší a lepší. Baví mě každý díl nová zápletka, nejvíc mě uchvátil šestý díl druhé série, u toho jsem skutečně ani nedutala a viděla ho dokonce dvakrát. Konec druhé série byl velmi svižný a akční, opravdu se nemůžu dočkat série třetí. Jo a myslím, že má svůj důvod, proč originální název není "The Three Musketeers" ale jenom "The Musketeers", ale... že jsem si ještě nezvykla :))) ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Začátek byl zvláštní... nebyl to ten Dumas jak ho všichni známe, ale špatné to nebylo. Jako historický seriál fajn a Aramis má můj obdiv. ()

enoemis13 

všechny recenze uživatele

Hodnotené po 3. sériách: Podľa mňa zbytočný názov traja mušketieri a takisto mená Athosa a ostatných sa nemuseli používať ... viem si predstaviť ako to môže odradiť ... v podstate taká rannonovoveká kriminálka ... 2. séria už slabšia ale stále to má nejaký ten humor a veľmi rýchly spád vďaka čomu sa to dobre sleduje ... po 3. sérii už idem z hodnotením dole ... kvalita klesla ... natočené stále dobre ... len ten scénár ... 60% ()

nezdula 

všechny recenze uživatele

za mě spokojenost...jsem nenáročný divák a spokojím se s málem. Doufám,že to bude už jen lepší a lepší.... ()

Milouch 

všechny recenze uživatele

Po 5ti dílech dávám maximální možné hodnocení. Nikdy sem neměl rád žádné filmy nebo seriály z toho historického období ale Mušketýři mě vážně zaujaly. Poslední dobou se mi víc a víc potvrzuje, že BBC prostě umí. Herci jsou my sympatičtí a zvykl sem si na ně vážně rychle. Peter Capaldi je jako kardinál naprosto dokonalý a Luke Pasqualino mě opravdu překvapil. Jen s Tomem Burkem sem měl na začátku trošku potíže :) Po shlédnutí první série bych hodnocení nejraději ještě zvednul kdyby to bylo možné :) ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první 4 díly a do těch dalších se už musím nutit. U jiných seriálů se nemohu dočkat. Takže za mě zatím ne, ale nechám to otevřené, kdybych se ještě k pár dílům později vrátil. ()

Pblashshs 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že D'artahgnan aka snědej fešák s košilí rozeplou k pupku mě poměrně ser., nicméně to je nejspíš jediná výhrada, kterou mám. Pohodová oddechovka, kostýmy a rekvizity luxusní, často česká krajinka. Ostatní herci se mi zamlouvají. Dobré to je. ()

Porthos 

všechny recenze uživatele

Co mám povídat- srdeční záležitost. S obsazení jsem trochu rozpačitý - Athos s rozštěpem, Porthos je skoro černoch, DArtagnan španěl???? Ale Aramis se povedl! Tahle partička je pro mě jak jsem řekl srdeční záležitost a tak jsem tvůrcům ochoten odpouštět- jenže ono to opravdu není špatný! Výprava a kostýmy jsou opravdu jak mají být a kameraman určitě znal staré rytinové ilustrace jednoho z prvních vydání tohoto slavného díla, protože scenérie města i vesnic jsou tomu hodně blízko a jsou prostě skvělé. A musím pochválit i herce. Celé to působí kompaktně a uceleně, udrží vás to v pozornosti a zápletky nejsou marné. I když se tvůrci příběhů rozhodně nedali knižní předlohou příliš svazovat - vymysleli zkrátka to, čím asi mušketýři opravdu trávili jak civilní tak vojenský život. Nejvíc však na tom kvituji s radostí, že je to zase jeden "romantický" seriál, který oživí krásnou klasiku a navíc to činí důstojně, chytře a se ctí. Dal bych i pět - ale to obsazení, které jsem zmínil mi brání. ()

kamic 

všechny recenze uživatele

Z Dumasovy předlohy si vzal seriál jen jména a jinak si jde svou cestou - nabídnou divákovi dobrodružné příběhy z Francie první poloviny 17. století. Kdyby se postavy jmenovaly jinak, ani by to divákovi nepřišlo divné. Ale proč ne, dívat se na to dá, akce, šermu, střelby, krásných žen a odvážných mužů je tam dost. Jen kdyby to nebylo tak epizodické. V každé epizodě na začátku nějaký zločin a padouch, na konci vyřešený případ a mrtvý padouch. Přál bych si souvislejší děj, ne řadu historek spojených partou s kordy. Ale třeba se to časem zlepší. Zatím za 50%. ()

Prokop23 

všechny recenze uživatele

Britíci, přesněji řečeno BBC, se rozhodli, že je třeba si zase trochu rýpnout do svých žabožroutských sousedů za Kanálem. A to takovým způsobem, že zprzní Dumasův román. To myslím pouze s nadsázkou. Tři mušketýři zažili už tolik filmových, televizních a seriálových zpracování, že už je to asi úplně jedno. Porthos je černéj jako bota (!šlechtic!), jako úlitba multi-kulti Evropě...asi. Jinak co se týče předlohy té se seriál příliš nedrží a servíruje jedno „dobrodružství v podobě záchrany Francie na poslední chvíli“ za druhým. Jako plusové body chápu množství akce a to, že !mušketýři! Na rozdíl od všech předchozích zpracování, kde se jenom máchalo kordíkama, občas vystřelí z oné trubky zvané mušketa. Neurazí, ani nijak extra nepotěší. ()

Imyourmather 

všechny recenze uživatele

pro mě nejlepší filmová produkce mušketýrů, kterou jsem zatím viděl, a nemysím si že názor změním. na tomhle seriálu je fajn, už kromě toho že je točený u nás, se mi líbí hlavně to, že se drží takového toho správňáckého mušketýřství, sympatická parta, u které je jasné, že vyřeší úplně všechno. A to mám rád, to mi nevadí :) ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě překvapilo, že mě bude bavit nějaký pseudohistorický seriál, který si navíc dovolí zahrávat se jménem slavného Dumasova románu, ale tohle mě prostě baví. Musím tedy říct, že především perfektní kostýmy, zbraně a souboje jsou parádní. Nicméně to je asi jediná chvála. Z mého pohledu seriál trpí několika hlavními neduhy. Prvním je casting, kdy se modlím, aby toho pakistánského D´Artagnana v příštím díle zabili, aby Constance narostly prsa a zhesčela (není normální, že se mi líbí víc Aramis než Constance) a hlavně aby už konečně někdo oddělal toho přehrávajícího krále Francie. Nicméně vzhledem k ostatním třem mušketýrům by se to dalo odpustit. Odpustit se dá i ahistoričnost, kdy každý chodí k francouzskému králi, jak se mu zlíbí, on nemá žádné milenky a dvůr, jen pořád někde sedí se svojí oduševnělou ženou (v moderním seriálu totiž musí být žena pokroková feministka, která ale tajně touží po Aramisovi, kterej by jí objel jak kombajn pole), která navíc ruší zasedání církevního soudu a další spousty blbostí. No a v důsledku se dá odpustit i epizodičnost jednotlivých dílů - nakonec jsem vyrůstal v 90. letech a Nick Slaughter taky nikdy nepotřeboval celou řadu na to, aby zmydlil pár padouchů a ošustil všechno, co má aspoň dvě nohy. Co nemohu odpustit, je přenášení rádoby aktuálních morálních témat do tak hezkých raně novověkých kulis. Nechápu, proč do takové hezké kriminálky musí tahat chujoviny typu lidských práv otroků či emancipace žen. Mně tohle prostě vadí a naopak si v tomto směru vážím např. Hry o trůny. Máte tam taky spousty kladných postav, které prostě musíte mít rádi, ale to neznamená, že se tam Jon Snow začne bít za práva Bílých chodců nebo že Tyrion začne místo chození do bordelů zakládat dívčí spolky Minerva po celých sedmi královstvích. Pokud chtěli udělat slušnou kriminálku či soap operu z raného novověku, měli tam nechat alespoň nějaké atributy té doby a ne to všechno vycucnout a vklínit tam Mirky Dušíny klonované se sufražetkami. No a za to ty tři. ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama