Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pilot mě moc nenadchnul, moc toho totiž nevysvětloval a navíc byl natočen v daleko temnějším hávu, než díly nadcházející. Ale postupem času jsem tomuto seriálu přivykl. Pozorovat městečko-skladiště velkých mozků, jak se vyrovnává s denním životem a hlavně s problémy, které způsobuje jejich výzkum, je docela zábavné a místy i poučné. Kapitánem týmu Eureka je jednoznačně Colin Ferguson, jehož šerif je neuvěřitelně osobitý a jehož hlášky vás zaručeně budou dostávat na kolena. Seriál je to spíše oddychový - trochu (ale opravdu trochu) něco na způsob "My name is Earl". Je až s podivem, kolik kvalitních seriálů najednou vzniká......To to nikoho nenapadlo předtím, natočit zajímavý seriál? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá pohodovka. Pilotný film trpí klasickým syndrómom "seriálovítvorcoviachcúnatočiťfilm" ale samotné epizódy sú fajn. Osobne mám radšej seriály, ktorých časti priamo nadväzujú, ale tento ma aj napriek jednohubkám výbornú atmosféru a skvelo vykreslené postavičky. Po veľmi dlhej dobe sa na obrazovku vrátil nevtieravý fireflyovský humor... ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)

Reklama

Reklama