Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Ploché postavy, vtipy, které nejsou vtipné, odfláknutý scénář (zachráníme raději celý svět, nebo těch pár civilistů kousek odsud?) a několik divno-scén s podivně se culící Wonder Woman. Ale pořád lepší jak Batman v Superman. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

snad jeste horsi pakarna nez "avangers: velky mix - dil 1." a to uz u komixaren neco znamena. nemelo to hlavu ani patu, postavy veskrze nudne a bez spetky charakteru. zaporak ubohy a nezajimavy trouba s oidipovskym komplexem. nejvetsim a nejzajimavejsim zvratem filmu bylo asi v 1/3 zjisteni, ze ty divne sustivo - chrastive zvuky nevydava ten polorobot, ale dela je nekdo v kine pri pozirani popcornu na mizernem kinoripovem ozvuceni. v tu chvili film nabral nevidane komicke obratky, kdyz jsme si zacali uvedomovat, ze ty obcasne kychance a polohlase komentare na pozadi do filmu vubec nepatri. 2 hvezdicky za vesele ozvuceni. bez nej by to melo o hvezdicku mene ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Doufal jsem, že mne Justice league příjemně překvapí (jako např. Suicide squad), ale ne. Jako já odpouštím DC hodně, ale když už je film založen na digitálním bordelu, tak by aspoň ten bordel neměl vypadat jako deset let stará videohra. Mám DC i jeho hrdiny rád, o moc radši než Marvel, ale je potřeba zabrat. Kdyby jejich hrané filmy byly z půlky tak dobré jako animáky tak to mají v kapse. 50% ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Celé je to špatně. Vadí mi, že se jde vtipnou cestou a úplně se vykašlali na temnotu a dospělé problémy. Bohužel nakonec jsou ty vtípky nejsvětlejšími chvilkami, protože nic jiného nestálo za řeč. Vlastně je docela smutné, že nejlepší je Flash, kterému zdatně sekunduje Aquaman a Wonder Woman, až kdesi na konci se trmácí Batman se Supermanem. PS: Superman opět strašně overpower. ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Studio Warner Bros. uvádí patosy průměrného superhrdinství, přesto jej nejpovedenější týmové obsazení svými schopnostmi přivádí k nadprůměrným sekvencím. Chaběji epická obdoba Avengers prosperuje znatelně odvážnějším dějem a různorodějším prostředím, kterými vynahrazuje překvapivě slabší efekty doprovázející žalostně nalíčené herce. Liga Spravedlnosti patří ke zdařilým adaptacím komiksových týmů, bohužel jsme se jí však i jako velmi zábavné dočkali namísto filmu, který stoupal kvalitou neskonale výš. #ReleaseTheSnyderCut ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem fanouškem Marvelu, ale musím přiznat, že většina jejich naklonovaných avangeřích spektáklů se dá shlédnout ve vší důstojnosti. DC se, jak se zdá, vydal opačnou cestou. Vznikl tak notně churavý kočkopes dvou režisérů, jehož digitální orgie dosáhly sodomistických rozměrů. Neexistuje snad záběr, kde by se neodehrál CGI hegeš, leckdy vypadající, že ho vytvořili šikulové z Asylum. Další kapitolou jsou samotní členové ligy. Flash je jen imbecilnější derivát Spidermana, Kyborg, Aquamen a Superman jsou neskutečný cringe a Gadotka, ač umí zahrát jen 3 xichty to zachraňuje aspoň svou genetickou výhrou v loterii. Batman v podání Afflecka ok. A záporák? Základní premisou komixáren je zlý padouch, který musí být vypiplán do posledního zlodušského detailu, že? Avangeři mají Thanose a Liga má nějakou obskurní bafometí píčovinu, jejíž charisma strčí do kapsy i čertík z Princezny ze mlejna. Nepřeháním! Tohle byla dozajista jedna z nejhnusnějších digitálních mizérií, co jsem kdy viděl, a která postrádá jakoukoliv intenci. O do očí bijící bezradnosti tvůrců, kteří nevěděli, jak to ukočírovat ani nemluvě. Skoro odpad! ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Ano, je to DC. Ano, má to nudný a jednoduchý příběh. Ano, má to velice nezáživného padoucha - ale přes to všechno si nemohu pomoci, já se v kině prostě bavil. Digibordelu se Whedon už nezbavil, ale jeho cit je ve filmu znatelný oproti WW či BvS. Paradoxně nejsilnějším faktorem filmu jsou vedlejší postavy aka Lois Lane a Flesh. Amy Adams umí hrát a Ezra Miller zase hláškuje o sto šest. Konečně někomu došlo, že se seriózním obličejem to dál nešlo. Za mě 65%. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Moje celá recenze je na http://bit.ly/JLrecenze ... Verdikt: Borci z Justice League si odbyli svou vytouženou premiéru v kinech a rozhodně se nemají za co stydět. I přes všechny problémy s Warnery se dočkáme silných i ikonických momentů, nicméně někdo povolejte Deathstrokea na jejich šéfy, protože příště už by to nemuselo dopadnout dobře a věřím, že spoustě lidí verze, která jde právě do kin, nebude sedět a chápu proč. To ale neznamená, že se u ní (navzdory všem očekáváním) nedá naprosto parádně bavit. Uvidíme se za rok na Aquamanovi! ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu úplně hejtovat... Ty herci jsou mi zkrátka sympatičtí (kromě Ezry Millera) a já pořád doufám, že se tohle už brzo kvalitativně zlomí. Justice League rozhodně není takový průšvih jako Batman v Superman. Více tady: https://youtu.be/ByQu3RHCTdM ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Tam kde Thor Ragnarok fungoval, tam JL naprosto selhava, cili ve vsem. Hrdinove spolu nefunguji, nelogika deje je az do oci bijici a upravy scenare, spolecne pres rezii dvou odlisnych reziseru je hrozne znat, myslim si ze bych poznal kdo co tocil. Timhle si DC neskutecne podrezalo vetev pod sebou, coz (diky bohu) bude znamenat opetovne prekopavani strategie DC. Jako kdyby se zhledli v (ne)uspechu spidermama. Tahle rychlokvaska proste nefunguje, coz je u tymoveho filmu likvidacni a kdyz se vam chce po sezrani 3litroveho sladkeho popcornu a vypiti 1litru fanty stale u filmu spat tak je proste neco hrozne zle. Casting-spatnej, zde se ukazuje jak (ne)herci v cele s nabobtnalym Batfleckem sami nevedi co vlastne v jake poloze maji hrat a skutecni herci maji sidekickove role a minimalni moznosti se predvest. Potitulkova scena je prvni prumer a druha jedno velke WTF!!! Uz ted lituju ze jsem na tom byl. Mohl jsem misto toho mit 3x maslo. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamaný, ale ani překvapený ten to film je jeden z tech lepších od Zacka Snydera. Dal jsem sice tři hvězdy, ale kdyby to šlo tak dám tři a půl. Co filmu musím pochválit, tak je akce některé postavy např: Batman, Wonder Women, Aquaman a Alfred a to je z hlavních postav vše jinak Flash je debil a Cyborg sice o trochu menší, ale taky žádný zázrak a hlavní záporak pane bože to DC ty záporáky nějak neumí v Muži z oceli byl generál Zod v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti byl Lex Luthor a Doomsday taky nic moc. No nebudu dál pokračovat, kde jsou ty časy, kdy záporáka hrál Danny DeVito, Jack Nicholson a nebo Heath Ledger. Všichni co jsem vyjmenoval své role zahrály fantasticky, ale teď DC dělá záporaky digitálně a to nemá to kouzlo toho živého herce. Ať film jen nekritizuji, tak akce je dobrá trocha toho humoru a někteří herci. Mě osobně nejvíce překvapil Jason Momoa, který hrál Aquamana 65%. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Ten jehož jméno si nepamatuji je moc digitální. Černý savec vyloženě trapný. Ryba unylá. Bleskosvod bez charakteru. Plechovka divná. Zase to celé táhne WW. Aspoň tam bylo spousta akce. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších reakcí jsem od filmu mnoho neočekával a to lépe se to pak sleduje. Nedosahuje to kvalit DC animáků Justice League, ale určitě je to lepší než Úsvit spravedlnosti. Nenudil jsem se takže stopáž dvě hodiny je akorát, a každá postava má svůj prostor, ale asi bez nějaké přípravy ať už animáků či odněkud jinud se neobejdete. Flash je až moc velké ucho (ale třeba je zde ponechán prostor pro jeho vývoj), Cyborg je povedený a Aquaman baví. Wonder Woman a Superman tu sem tam nahrazují Flashe, což mí vadí, stejně jako to, že Batman nemá pojistky proti jednotlivým členům Justice League (tak jak bylo v animáku), tady je stanoucí Batman trošku méně temný a více přátelský, přesto má něco do sebe. Zaporák je zde dost silný, ale přesto je to jen předvoj Darkseida, což možná díky (ne)výdělku filmu uvidíme ze dlouho dobu nebo vůbec. Digibordel je zde samozřejmě také, tak jak je u podobných filmů zvykem. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Totální podtržení toho, že Warneři nemají narozdíl od konkurence pro svět DC Comics potřebnou vizi. Pro mě je to velké zklamání, protože Justice League má v sobě obrovský potenciál. Vydat ho ale v tomto univerzu tak brzy je prostě sebevražda. Doufejme, že budoucí režiséři dostanou větší svobodu a volnost v rozhodování. Zde je jasně patrné, že Zack Snyder byl záměrně osekán na maximum a k tomu ještě upraven úplně jinými představami od Josse Whedona. Nelogická přeměna charakteru Batmana, rádoby vtipné hlášky á la Marvel, trivální příběh s ještě primitivnějším záporákem, špatně rozpracovaná psychologie postav nebo až nesmyslně odlišná hudba Dannyho Elfmana ve srovnání s předchozími tituly to vše jenom potvrzují. ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

No ještě šílenější chujovina než Batman vs. Superman nebo Sebevražedný oddíl. Nedivil bych se, kdyby za rok oznamovali restart DC Universe. ()

nippa 

všechny recenze uživatele

Ach. Digipeklo s jednou peknou prdelou, ktorá jediná nie je CGI. DC filmy vážne trpia na záporákov. Myslel som že horšie ako v SS to byť nemôže, mýlil som sa. Rohatý dement z Dooma 2 to zabil... Hmyzia verzia stormtroopers sú už úplne k hovnu a vôbec by nevadilo keby tam ani neboli. Aspoň by v tom bol menší bordel. Pasáže s Aquamanom pod vodou mi prišli ako JazzJackrabbit a pritom na súši vyzeral celkom cool guy. (SPOILER) Prečo !@#$%^& je ešte aj scéna s Lois v digitálnej kukurici a na zelenom plátne? Nemajú boha pri sebe už ozaj... 3* len preto že som DC fanboy. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Smutný pohled na projekt, který působí jako kdyby scénář napsal počítač podle instrukcí producentů. Fungují přibližně dvě scény a jedna postava (Wonder Woman). Zbytek je ubíjející. Postavy buď nesympatické nebo necharismatické, humor otravný, akční scény nudné a dialogy stupidní. Líbil se mi Batman v Superman, protože šel svojí cestou a působil jako autorský film. Ale tohle je pravý opak. Warner trefil cíl s Wonder Woman, která fungovala stejně jako marvelovky, ale tohle je pokus, který zatraceně minul. Už to nikdy nechci vidět a doufám, že celý tenhle vesmír začne od začátku. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pocitově dlouhé asi hodinu. Je tu vidět posun od BvS. Ale nedá se říct, že k lepšímu. BvS byl špatný v tom, jak řešil naprosté pí*oviny a z klasických hrdinů udělal podivné karikatury na Shakespearovské postavy. Jejich chování postrádalo logiku a celé to bylo zabito digitálním hnusem. Tady jsou postavy tak povrchní, svět tak prázdný a všechno tak jednoduše nalinkované, že ani nemá cenu přemýšlet co a proč se to tam děje. Prostě to tak je a basta. Navíc to opět vypadá hnusně, reálnější světy jsou i v 10 let starých videohrách. Jinak podobně jako Sucide Squad návod jak udělat super tým nejlepších přátel z úplně cizích lidí během jednoho dne. Že záporak bude tuctový se dalo čekat, ale že bude tak slaboučký, SPOILER že v reálu by ho nejspíš zlikvidovalo pár Migů 21 (nevím kde celý film byli?) KONEC SPOILERu bych nečekal. Celkově nebylo ve filmu nic zapomavatelného (možná jen sexy pozadí a popředí Gal Gadot, ale to bylo i ve Wonder Woman :) - Tuctová komiksová jednohubka- 50% ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama