Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 1

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 237)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No já se bavil myslim, že to Gal zvládla celkem dobře, po hrozném Oddílu a průměrném BvS celkem příjemné zpestření s tím, že Chris jako druhá hlavní postava bavil někdy více než Diana. Jako bylo fajn vidět origin, její pohled na svět a názory, ale nebýt Pina, asi by to neutáhla....posledních 20 minut je typická DCEU Snyderovina, přeplácané digi ve tmě, ale na druhou stranu, co chcete od dvou bojujících bohů....já se bavil ale žádná pecka to nebyla, když to však porovnám s jinými filmy DCEU, bylo to dobré. Diana potěšila, řecko britský Ares neurazil, Pine tam seděl skvěle, humor nebyl laciný a efekty dobré....akorát Diana po každém proražení zdi, útoku a zásahu Arese byla pořád stejně krásně nalíčena, nepošramocená, nerozcuchaná a nebyl na ní sebemenší náznak zranění, ale to je takový detail, který spíše rozesměje než urazí. Pořád u mě vede MoS ale toto bylo dobré. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne sa to DC podarilo. Konečne sa im podarilo dať dokopy film, na ktorý môžu byť hrdí. Má to dobrý príbeh, zaujímavé postavy, veľmi dobre sa nám podarí Dianu spoznať, a do týchto rolí boli vybratí skutočne tí správni herci. Najmä čo sa týka Gal Gadot, Chris Pine, David Thewlis, Eleny Ayana a Dannyho Hustona. Všetci boli podľa mňa výborne zvolení do týchto rolí a vo všetkých ohľadoch im tie postavy verím. Vizuálne je film veľmi dobre spracovaný, no zase niektoré efekty sú trošku nedotiahnuté. Je to podľa mňa tam trošku mix. Ale to nie je podstatné. Príbeh je vtipne spracovaný a má aj svoje skutočne seriózne momentky. Nepôsobí to len naznačene, ale každá momentka je dotiahnutá do svojho maxima. Dianin príbeh je zaujímavý a pre mňa aj plný prekvapivých momentov. A čo podľa mňa film vyťahuje najviac je jeho záverečné finále, ktoré nie je len veľmi epícké a boj je vynikajúco stvárnený, no okrem toho to veľmi dobre hovorí o ľuďoch, ich vlastnostiach a veľkej dávke nenávisti, ktorú v sebe majú. Lenže nie sú čierno-bieli. Sme takí akí sme. A buď to budeme akceptovať, alebo budeme bojovať a likvidovať všetko okolo. Lebo v tom sme skutočne najlepší. A tento film to vystihuje absolútne brilantne. Kde trošku zlyháva sú pre mňa efekty a prídu aj momentky, ktoré sú trošku odhadnuteľné a neprinášajú moc nové nápady. Odhadol som správne kto bude zloduchom filmu, máme tu momentku, kde Diana je naštvaná na všetko, len aby potom prišla na to, že to tak reálne nie je a podobné momentky, ktoré z toho nerobia absolútne dokonalý film. Nemení to ale nič na tom, že je to film, ktorý odporúčam a z prvej štvorice DC filmov, ktoré prišli po Nolanovej sérii, ktorý reálne stojí za to vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jako by nestačilo, čím vším si židé museli projít, nejdřív jeden z nich nechal přibít na kříž prvního hipstera, vymanili se z otroctví a prošli pouští. Pak se objevil Hitler, který z nich měl komplexy a zavedl první EEJ - Elektronická evidence židů. A následně, o svoji zemi museli v šesti dnech urputně bojovat, takže by jeden řekl že už by to stačilo. Ale pak se objeví nějaký Psychor, a chce židovské dívce řezat prsa, jo tak tomu já řikám bonmot roku. Teď už ale k filmu, akční stránka je výborná, u mně vede bitva o vesnici a ta závěrečná řežba, taky potěší že všechno je přehledné a sou voleny zajímavé úhly kamery, jednou ze shora, pak z boku a bitva o vesnice vlastně jede ve zběsilém tempu. Dialogy, sou tedy vybroušené jako diamant té největší kvality, mezi Dianou a Trevorem to od začátku jiskří a každý jejich rozhovor, je důmyslně propracovaný, ať už je to hádka, poznávání toho druhé a nebo nešikovné dvoření tomu druhému. První světová válka je zde velice dobře ztvárněné a na ni velice silně tlačen důraz, jaké hrůzy, byli během ní napáchány. Soundtrack až na ten song z BvS https://www.youtube.com/watch?v=Gw_o7XUX3fg je průměrný a žádná skladba, z něho neni tak dobrá, aby jste se ji doma dokola pouštěli. Ale to by se ještě dalo zkousnout, kdyby na nás režisérka nevybalila hned čtyři dojemné scény, které mají přivodit nějakou tu slzičku, tu poslední lze chápat, ale zbylé tři no nevim, jestli to bylo nutné. A dalším a asi největším problém je hlavní záporák Arés, zatímco Ludendorff a Dr. Maru sou dobře zahraní a představují hrozbu, byť sou to převážně sadističtí nepřátelé, tak u Arése je snad všechno špatně. Jeho hledání a odhalení je sice super, ale samotný herec, se do té role nehodil. Neměl Áresovu sílu, zlost a hněv, takže je škoda že to s Arnoldem nevyšlo, ten jak by nastoupil na scénu, tak by to z něho vyzařovalo. Ale odkaz na Arnoldovu roli, tady však je, je to sice úsměvné, ale počítá se to. Však takhle slabší čtyři, ale zase na druhou stranu, hodně slušně na někoho kdo dlouho nerežíroval a scénáristu, který prvně napsal scénář k filmu, jen je nejvíc škoda toho Arése. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám rad historické vojnové filmy a mám rád aj komiksové sci-fi filmy, ale tento mix dvoch chutí mi nesadol. Je to proste proti srsti miešať vážnu vojnovú históriu v zákopoch a bohov známych z povestí, ktorý sú prikrášlený komiksovo akčnou ceruzkou. Krása a šarm mladej Gadoti v celku funguje dobre ale k dokonalosti by to musel byť iný film. Najväčším sklamaním sa stalo stvárnenie boha vojny Aresa , ktorého obsadil pán s fúzmi v staršom veku. Moja predstava o takom bohovi je teda úplne iná. Napriek nedokonalom deji, mi urobilo radosť obsadenie Ch. Pina, ktorý bol mojím hrdinom v tomto filme.50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Genderově vyvážené a zářivé hentai porno s načančanou Amazonkou bez upálené...prsu, padouchem z výprodeje a Chrisem Pinem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ono to už bude asi tak ... ja na tieto komiksové filmy skrátka nie som stvorená, špeciálne na ženských superhrdinov. Lietajúcej Gal to síce veľmi pristalo, ale z tých jej sexi tajomných pohľadov mi bolo do smiechu ... neodvážim sa tvrdiť, že nevie hrať, lebo v ničom inom som ju nevidela. Príbeh ma tiež extra nenadchol ... dievka ide medzi ľudí, mama jej neprezradí kto je, čo je, čo dokáže .. však nech si sama na to príde, a konkrétne v rozhodujúcej bitke s bohom vojny. A ten koniec tiež nič moc, bohovia sa tam bavia silovými cvičeniami a obyčajný človek s modrými očami musí zachraňovať situáciu. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Po (hooooodně) dlouhém čekání tu máme DC film, jenž stojí i za druhé shlédnutí. Patty, Gal, smekám (detailnější komentář se připravuje). (Preview Screening at the Regal Cinemas Lake Zurich, IL) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jo tak už to mám zasebou, sice se mi dotoho moc nechtělo, ale tak když už je to tu JL, tak jsem si tu vandr kočku musel pustit. Gal Gadot je fakt pěkná, ale jako herečka.. eeh..nevim něco mi na ní nesedí, i když tady je celkem sweet. Amazonky a jejich storky mě nejak nebrali, Chris Pine aka obrácenej kapitán amerika v thorovim světě.. záporáci ujdou, hudba trochu výraznější než v man of steel či batman v superman, ale furt taková..bez ničeho. Film byl přesně jak jsem se bál OPĚT a ZBYTEČNĚ NATAŽENEJ (uplně zbytečně ještě ke všemu, jelikož žádná z postav mi k srdci nepřirostla), přitom by klidně stačila krásná hodina dvacet. Wonder woman je přijatelná komiksová podíváná, s pěkným vizuálem, pěknou Gadot a celkem přijatelnou akcí..pro mě rozhodně a definitivně jen na jedno shlédnutí, už jen kvuli tý stopáži. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi nápad zaimponovania gréckej mytológie do takmer súčasnosti celkom pozdával. A i prvá polhodina bola pútavá, vzbudzovala aspoň spomienky na Herkula s Kevinom Sorbom. Nakoniec to bol len ďalší marvelovský prepadák. Dejová línia úplne nezaujímavá. Hlavná hrdinka fádna, taký slabší odvar Natalie Oreiro po vizuálnej stránke, herecky na úrovni Paris Hilton. Už som si zvykol, že som pri hodnotení podobných filmov menšine, ale tu by som sa hanbil ísť so stádom. Prínos rovnajúci sa nule, zábava len miestami. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

DC má na filmové zpracování svých komiksových postav docela smůlu. Wonder Woman je po všech stránkách typický DC komiks po vzoru Sebevražedného oddílu nebo Batman vs Superman. Tzn. zbytečně dlouhé, nepříliš zajímavé postavy (na Gadot se hezky kouká, ale to je tak vše), jedna dobrá akční scéna (v tomto případě bitva ve městě, někde v druhé půli filmu) a závěrečný digibordel (závěrečná akce je víc přemrštěná než tomu bylo v Batman vs. Superman). Není to špatné, ale pořád to prostě není ono. Snad se jednou poučí, ale co jsem koukal na trailery Ligy spravedlnosti, asi ne. ()

classic 

všechny recenze uživatele

MADE IN Zack Snyder Company. Čo vlastne mám očakávať od človeka, ktorý je scenáristicky i producentsky podpísaný pod filmom, čo obsahuje typické znaky, keď sám osobne režíruje ? Možno nabádať zmenu na režisérskej stoličke, kde sedí žena, zodpovedná za vychvaľované Monštrum, pričom sa vracia k filmovej réžii pre širšiu distribúciu kín, až po štrnástich rokoch, a to sa mi zdá, ako veľmi dlhá doba, však ? Našťastie mám veľkú kompenzáciu v podobe „izraelskej a-m-a-z-o-n-k-y” GAL GADOT, ktorá je hriešne nádherná, že najmä kvôli nej som prehltol ostatné nezmysly, ktorými je tento film náramne presýtený, vlastne prirovnal by som ho k „Silvestrovskému očku” , čo je všeobecne známy pojem, a takto na mňa pôsobia všetky filmy z tejto dielne, ktoré obyčajnému jedincovi nikdy nič nedajú, iba nesúrodý počet rôznych deštrukcií, výbuchov a explózií. Amazonské i-n-t-r-o trvá príliš dlho, alebo v zákopoch budem príliš krátko, čiže : „niečo medzi tým” . Masívna, továrenská výroba takýchto filmov, je de - facto PRD platná, keď si zakaždým z nich, absolútne nič neodnesiem, maximálne tak so 100 % istotou - dokonalý a geniálny výplach m-o-z-g-u, ktorý raz za čas potrebujem, a preto sa občas venujem pozeraniu týchto šialených scenáristických vízii. Ale s vedomím toho, že nie je dobré preceniť svoje zmysly, pretože nepotrebujem klesnúť na takú úroveň, na akú spadli mnohí hlúpi, väčšinou mladí, nadšení diváci, ktorí sú skazení z vedenia krčmového a sociálneho ( sociálne siete ) života, a potom už ani nerozlišujú, na aké filmové dno padli ? Ja na ňom nie som, lebo mám výnimočný odstup od súčasného Hollywoodu, ktorý spravil z ľudí to, čím sú ! A lepšie to už nebude, jestvujú výnimky, ktoré sú na míle vzdialené týmto tzv. komiksom. Ďakujem, stačilo mi bohato, ako jedna milá, dobrá jednohubka. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mě to nijak nepohoršilo. Dobrá zábava, navíc Gal se mi líbí. U tohoto žánru nemá příliš velký význam hledat mouchy, buď člověku sedne nebo ne. WW byl příjemný biják. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 20.06.2017) Vedle Muže z oceli prozatím nejlepší kousek z DC vesmíru, který nabízí vesměs sympatické charaktery a pořádnou dávku akce gigantických rozměrů, na kterou se pěkně dívá. Divák má možnost vidět zrod a vývin hlavní hrdinky, která se se svými nepřáteli rozhodně nemazlí a určitě bych si nepřál ji naštvat. Zkrátka viditelný kvalitový posun od předešlých filmů z DC produkce, takže teď jen doufat, že se i další snímky ponesou na podobné vlně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už je to stále o tom istom... je tu nejaká fantasy postavička ( v tomto prípade ozaj pohľadná ), ktorá ide zachrániť svet... Všetko odeté v clipovitom tempe, s heroizmom ako vyšitým, bez štipky snahy o vyššie ambície. Wonder Woman sa však snaží, úporne zhadzuje comicsové klišé, aby posunul myšlienku dopredu a aj sa mu darí. Síce sa nevyhne moralizovaniu ( pre menej chápavých divákov ), čo si mohol ozaj odpustiť. Kombinácia sveta Amazoniek s drsnou vojnovou realitou dáva prísľub aj do budúcnosti, otázkou je, či mi bude stačiť len zrecyklovaná jednotka. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Chris Pine musí mať fakt slušné vybavenie, keď bohyňa-Amazonka začne po stretnutí s ním tvrdiť, že len láska môže spasiť svet. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bombový film, nejlepší z dílny DC od roku 2012 (Nolanova batmanovská trilogie). Už od začátku mě zaujal ten mytologický příběh. Ve filmu je navíc epická hudba a Gal Gadot je naprosto fantastická v roli Wonder Woman. Výborný výkon předvedl také Chris Pine. A závěr filmu byl pro mě překvapující, nečekal jsem to a bylo to výborné vyvrcholení. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman mě z větší části potěšila. Především se nebojte toho, že by šlo o film "pro holky" - romantická linka tu není to hlavní (se vší úctou k výkonu Chrise Pinea) a akce stejně jako v kterémkoliv jiném komiksovém filmu. Sympatické i pojetí hlavní postavy, která snadno mohla skončit jako klišé nebo mramorový hrdinský pomník, ale je to mladá milá ženská, která se rychle učí. Film ztrácí body tam, kde je u mě ztrácí většina komiksovek - slabý záporák. Je tu sice předepsaný závěrečný souboj, ale není k němu v průběhu filmu žádný hmatatelný "build-up", jenom odkazy, takže rychle vyšumí. Ráda se ale na Wonder Woman v televizi podívám znova. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Wonder woman je velkorysá, majestátní a v úvodu i lehce vtipná podívaná. Hodně dobré jsou akční scény, na kterých film do značné míry staví, které střídají různé rychlosti boje i typy zbraní a jsou nápadité. Útok starověkých lukostřelkyň proti puškami ozbrojeným vojákům první světové války patří k památným momentům. Stejně jako odhodlaná Wonder Women, která se probíjí zemí nikoho a kulky z kulometů odráží svým štítem. ____ Výborný nápad byl příběh situovat do první světové, protože to v komixech není tak časté datové zařazení. Natočit dnes jednoznačně protiválečný film, který není inspirován realitou, chce odvahu a nápaditost, pokud z toho nemá vyjít jen naivní propaganda. A snímek z tohoto úskalí vybruslil se ctí. ____ Co naopak sráží celkový dojem, je finále, které je legračně přeheroizované, hrdinové po sobě hážou prázdné, zdánlivě monumentální, hlášky a hlavní krasavec se odhodlá ke gestu, které je vrcholně obětavé, ale taky neskutečně hloupé, protože zbytečné a dokonce možná i nebezpečné. /22. 8. 17./ ()

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama