Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

mardun 

všechny recenze uživatele

Adaptace: Notro Films produkce, Spanelska verze "Doctor Mateo" pro Antenu 3 Televisión. Vysilana v roce 2009 a byla natacena v Lastru, Rakousku, fiktivni vesnice s nazvem San Martín del Sella. Francouzska TV produkce: Ego Productions, ve spolupraci s TF1, produkovana Francouzska verze s Thierry Lhermittem jako Dr Martin Le Foll, ve fiktivnim meste Breton Port-Garrec. V Nemecku, Doktor Martin, adaptace originalni serie, vysilana na ZDF s Axelem Milbergem jako Doktor Martin Helling, operatera z Berlina. Zasazeno do Neuharlingersiel ve Vychodni Frisii. V Recku maji zase "Kliniki Periptosi" adaptace originalni serie, vysilano v listopadu 2011 na Mega Channel s Yannis Bezosem jako "Markos Staikos",operatera z New Yorku. V Holandsku "Dokter Tinus" na zaklade originalni serie vysilano na konci srpna 2012 na SBS6, v hlavnin roli s Thomem Hoffmanem. Serie natacena ve Woudrichemu. V roce 2014, Ceska Televize zacina natacet vlastni serii v hlavni roli s Miroslavem Donutilem, ktera je hodne inspirovana Britskou originalni serii. Vysilani serie od 4 zari 2015. Ceska verze se nataci v Beskydskych horach, Vychodoceskem Kraji, kde jako Portwenn, je take daleko od hlavniho mesta, Prahy, a zavisle na turistickem ruchu. V lednu 2016, je planovan Americky remake s Martou Kauffmanovou jako scenaristkou, spolutvurce uspesne TV show Pratele. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám přesně takového šéfa a ten se v Martinovi přímo vidí, akorát neléčíme nemocné lidi, nýbrž porouchaná auta. Tenhle seriál je nenáročný a odpočinkový. Herecké obsazení je povedené. Některé postavy jsou sympatické, jiné ne, tak jako všude. Příroda je krásná. Nic jiného jsem od seriálu ani neočekávala. O ten odpočinek mi šlo především. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem viděl z britského originálu jenom tento úvodní dvoudíl. Není to vůbec špatné a nijak mne to neuráželo. Možná je to až moc doslovná kopírka, ale vzhledem k tomu, že originál u nás nikdo nezná, to nemá ais smysl řešit. Atmosféra fajn, prostředí fajn, herci fajn. Milionkrát kvalitnější lidová zábava, než všechny Babovřesky apod. Donutil si myslím, že je lepší herec, než původní Doc. Martin, akorát je o 19 let starší, takže jiskření s Čvančarovou vypadá občas divně. Která navíc docela přibrala, ale to vůbec nevaDDí *:D* 6,5/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Opět jedna česká "kopírka" - naštěstí je to ze začátku docela vtipné, hlavně díky Donutilovi - přece jen patří mezi česká herecká esa - ne jako dnešní nová (de)generace, ale kdyby nechali Donutila alespoň trochu zasáhnout do scénáře, věřím, že je to mnohem lepší a dočkáme se více gagů a vtipných momentů. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama