Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Totální vědecký analfabet, ale jinak praktický, schopný a "selsky" chytrý šerif (kterého si Colin Ferguson neskutečně dává) se přistěhuje do utajovaného městečka Eureka, jež zabydlují nejgeniálnější vědci celé Ameriky, svobodně i pro vládu bádající nad neuvěřitelnými vynálezy. Perfektně vymyšlená premisa dala prostor pro množství (značně "cheesy") sci-fi zápletek, špičkujících se postav a báječně pohodové, odpočinkové nálady. Trošku skřípat to začalo až ve 4. sérii, která do cestováním časem pozměněné reality přinesla výraznější důraz na všelijaké milostné pletky a spárování (to, jak necitlivě se scénáristé zbavili mé oblíbené Tess, jsem jim dlouho promíjel). 5. série pak - přes mile emotivní rozloučení - dávala poznat, že svůj potenciál už Eureka pomalu vyčerpala. S1-S3 ****, S4+S5 *** ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno