Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Life začíná pěkně ode dna. Věřím, že Sarah Shahi poslala do mdlob kvůli nedostatku krve v mozku nejednoho mládence, ale jako policistka je dost nepřesvědčivá a u většiny případů pouze opakuje očividné nebo má ruku na pistoli. To když se Charliemu podaří těmi svými Zen kecy dopálit i někoho jiného než vás. Charlie se ale narozdíl od ní zlepšuje a ony kecy postupně začínají být i vtipné. Nízký počet epizod mě motivoval první sezonu dokoukat i přesto, že epizodické zápletky byly obyčejné a povětšinou nudné a hlavní děj spočíval v neustálém opakování stejných známých faktů. Světe div se, ono se to vyplatilo. Ke konci se skutečně začalo něco dít a Life má jedno z nejlepších finále, které lze v amerických kriminálkách najít. Povzbuzen úspěchem jsem teda s ač s nedůvěrou zkusil i druhou serií a ta hlavně díky nahláškovanému kapitánovi, většimu prostoru Tedovi a příchodu "neteře" konečně dostává i nějakou dynamiku. Děj díky tomu více odsýpá a i ty vraždy mi přišly zajímavější. Když jsem se nakonec propracoval i k druhému (opět slušnému) finale, dokonce mě i mrzelo, že to stopli. // Nejoblíbenější postava: Captain Kevin Tidwell // 1.serie: 45% // 2.serie: 75% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, u kterých mně mrzí předčasné ukončení a dokonce by i nevadila zkrácená první série, u které byl konec dost na rychlo spíchnut. Celkově je pointa a námět výborná a závěr mně potěšil mnohonásobně, je jak už jsem zmínil mně mrzí rychlí skon. Damien Lewis je výborný, jeho postava je zajímavá a neobvyklá. Parťačka Sarah Shahi je neuvěřitelně sexy. A ostatní postavy také vůbec nejsou k zahození. Tenhle seriál je bomba. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Originální krimi seriál, který je u mě společně s Dexterem v současnosti nejlepší seriál. Damian Lewis je výborná volba a celý seriál prakticky táhne. Ovšem nelze říci, že by snad jinak seriál strádal. Každý díl se týká jednoho případu, který se svou kolegyní Charlie Crews řeší a na pozadí zatím obou sérií se zabývá svým vlastním případem. Paráda! 95% ()

Naovy 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály nejsou zrovna můj šálek čaje, takže můžete vzít jed na to, že tohle nebude tak úplně obvyklý krimi seriál. Není tomu tak především díky zenovým myšlenkám, které se promítají do seriálu přes hlavního hrdinu. Jeho nevšední přístup k životu a díky tomu i nevšední humor pro mne byly opravdu osvěžující. Osvěžující byla i jeho parťačka, která lahodila nejen mému oku, ale také se mi moc líbilo, jak to mezi nimi funguje. I další postavy byly vyvedené. Velkým plusem pro mě byla přítomnost hlavní dějové linie mimo jednotlivých příběhů. Vlastně to byl hlavní tahák. Škoda že první série byla poněkud uspěchaná a druhá zas naopak natažená. Ale skončilo to včas. První lítost z konce seriálu nakonec překonala upřímná radost z toho, že vše skončilo se ctí a víc než to, že jsem mohl vidět jeden z nepovedenějších seriálových závěrů, který mě opravdu unesl. Life pro mě tak zůstal krásnou nezkaženou vzpomínkou... "Objects are not deceiving - they are deception. What we see, what we hear - all that our senses present to us is fiction. No more real than a dream. We can only know that which we believe. That which we believe - that ... is all we have." ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Musím se smutným povzdechem potvrdit Rodinova slova: Damian Lewis je sympaťák, má dobrou roli, seriál se z jednoho spatřeného dílu nejevil vůbec špatně. Jenže: kdykoliv výše zmíněný herec otevře klapačku, moje orezlá rybička (zakoupena v roce 1987 za mých prasátkových 6,- Kčs) mi párá kapsu a píchá mě tupým hrotem do zadele. Tenhle Hádkův úchylácký dabing jsem prostě nerozdýchala, někdy seriál okouknu v původním znění - zatím nehodnotím. EDIT 2015: Tenhle seriál má šmrnc, to se musí nechat. Ale není to holt úplně standarní kriminálka, vyžaduje trochu přemýšlení a smyslu pro humor, tak nejspíš proto "Life" u émerického publika celkem pohořel. Já bych ráda viděla víc. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama