Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 6
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 049)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Co sa da cakat od takéhoto filmu? Digi zloduch, digi bordel, dve skvelé scény ( svätyňa amazoniek, prebudenie Clarka ) a par slušných vtipov ( Flash, Aquaman s lasom ). ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

K tomuto výtvoru ani regulérne hodnotenie nenapíšem, pretože je to zbytočné. Takto to dopadne, keď vám štúdio rýpe do roboty a nedovolí vám prezentovať svoju víziu. Potom vznikne takýto paškvil, ktorý pochová celé Snyderovo DCEU a odpíšu aj samotného Snydera. Napriek tomu, že to nie je vôbec až tak zlý tvorca. Aj keď jeho filmy nikdy neboli veľké terno. Preto sa vyjadrím skôr k jeho obriemu 4-hodinovému zostrihu, ktorý stojí za to. Je to oveľa lepšia verzia tohto nepodarku. Moje zhodnotenie nájdete tam. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ano Batman, Wonder Woman a další hrdinové jakoby vypadli z kuchařky pana Babici kde se smíchá vše co je po ruce a na talíři je hromada žrádla ale konzumovat to nejde, spláchnout do však vy víte kde 300 miliónu za film kde má člověk pocit že sleduje počítačovou hru je už trochu moc jen důkaz že současný film jde do háje ti super hrdinové jsou okoukaní jako zeď nářku, no ale pokavaď to vydělá a asi ano tak bude oko diváka drceno i nadále těmito digitálními koninami. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Fantastickej film s okamžitym rukopisem Zacka Snydera. Představte si to jako o něco lepší Batman vs Superman. Žádný zdlouhavý kecy, spousta akce, přitom děj dostatečně objasněný. Ano, nové postavy jsou tu opravdu krátce odprezentované, ale zas od čeho jsou jejich sólovky, to většina lidí jaksi nechápe :-) Pointa byla, stručně seznámit a hurá do akce. Film není zas tak komediální, jak se psalo, jenom zlehka a to jen díky Flashovi. Nechápal jsem, že celé kino odešlo po scéně uprostřed titulků, ta nejlepší a nejdůležitější byla přitom na samotném konci :-) Top scéna byla všichni versus Superman, doporučuju ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Presne to splnilo moje očakávania. Absolútne nezvládnutá DC chujovina bez jediného silného momentu, dobre natočenej akčnej scény, silne vykreslených postáv a cool momentov. Efekty na úrovni dnešných pc hier. O inteligentnom scenári asi ani nemusíme rozprávať, tomuto musí aj chápať 2-ročné dieťa ( o to v podstate aj koniec koncov ide). Je to asi najhoršia komiksovka, ktorú som kedy videl. Podkopáva to všetky zaužívané chodníčky ( ktoré sú aspoň zámerom pre uspokojivý priemerný film) a ľudský tón tu bohužiaľ nie je ani chvíľu cítiť. Všetky postavy, nehľadiac na ich schopnosti, minulosť a zápal pre vec sú neuveriteľne nevýrazné. So záporákom na čele. Ale čudujme sa svetu. Štúdio už iba ponúka pásovú výrobu s kvantitou, nie epické veľkolepé neoceniteľné filmové zážitky s Nolanom ako tomu bolo pred týmto bordelom. PS: Porovnávať to s BVS sa to dá. Ten bol aspoň miestami epický, a pôsobil kompaktnejšie a vyrovnanejšie so svojou témou. ()

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak Ligu spravedlnosti zhodnotit, tak začneme základním faktem (bez spoilerů). Liga spravedlnosti je rozhodně povedenější než Úsvit spravedlnosti. Dost tomu napomáhá i fakt, že film má pouhých 120 minut a divák se tak ani nezvládne nudit. Netrpí tedy problémem mnoha dnešních filmů, které se zbytečně natahují. Tady mi to přišlo spíš naopak. Liga se možná až zbytečně zkrátila. Zvlášť konec mi přišel příliš uspěchaný. Rozhodně ale musím uznat, že mi tahle partička celkem sedla... Kromě Batmana. U toho je to složitější hlavně potom, co jsme mohli vidět nepřekonatelnou Nolanovu verzi a je trošku i vidět, že DC pro něj postupně připravuje půdu pro odchod. Vizuál asi radši hodnotit nebudu. Je to kvalitní digibordel, ale tak co taky u komiksárny čekat. Takže celkově je to pohodový film, i když to hodnocení zde tomu moc neodpovídá. Zase tolik bych to nekritizoval. Pokud chcete relaxovat u filmu, co se nedá brát vážně (není zde vůbec pohled vládních představitelů a ani armády, takže fakt nedá), tak doporučuji. ()

TheKniGht 

všechny recenze uživatele

IMAX top !!! Uz to zacina konkurence Avengerum pomalu.jsem fanousek jak Dc tak Marvelu.Mam rad vsechny postavy z DC comics liga (75%) - i z Marvel avengers (90%) ale zatim to neni uplne top ten dc!Liga potrebuje lepsi zaporaky,a ...!Avengers zatim dost vede,maj lepsi i par detailu ale jinak super zacina Liga!za me 75%+ neni to spatny!imax doporucuji!ale snad se to zlepsi... Zatim dost vede Marvel ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

O drobet lepší než Batman v Superman, ale stále obrovský kus za filmy od Marvelu. Těžko říct, jak výslednou podobu snímku ovlivnila výměna režiséra a hromada přetáček, ale opět se jedná o pouhopouhý filmový průměr. Jakoby DC ty filmy s více hrdiny prostě nešli. Herecké výkony jsou celkem dobré, největší radost jsem měl z Aquamana a Flashe, což je paradoxní vzhledem k faktu, že tito dva spolu s Cyborgem svoji sólovku ještě neměli, takže se jednalo o jejich debut. Superman s tváří Henryho Cavilla mi zase lezl na nervy a to i přes skutečnost, že na plátně strávil zhruba 10 minut (btw, čeho se týkaly tak avizované dotáčky a problémy s Cavillovým knírem, když se ve filmu skoro neobjevil?). Opět musím "pohanit" CGI, které prostě vypadá divně. Pochválit naopak musím mírně komičtější nádech, což je na druhou stranu problematické, jelikož Man of Steel se snažil o temnou Nolanovskou atmosféru. Uvidíme, co vymyslí DC dále (pokud mu na to zbudou vůbec nějaké peníze), protože dle mého názoru stále silně tápe. Finální hodnocení: mírně lepší průměr. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

DC v jednej chvíli zavrelo Snydera do skrine. Vtedy sa ozvalo: "Potrebuje niekto zachrániť?" Nebol to Superman, ale Joss Whedon. On ale naozaj nie je Superman. Na filme je ale vidieť, ktoré veci dotočil on, ktoré nápady filmu vnukol. Bohužiaľ ale stále máme iba zlepenec nejakých scén, ktoré postradajú silnejšie prepojenie. Záblesky dobrých nápadov upadajú v Snyderovskej šedi podpriemerných DC filmov a jeden už ani neverí, že tento, kedysi nadpriemerný režisér ešte niekedy natočí niečo tak geniálne, ako boli Watchmen. Nakoniec, na rozdiel od Batman v Superman, kde som aspoň videl nejakú myšlienku, či snahu o čosi inovatívne, zapadnutú pod nánosom hnoja, sú Justice League iba plytkým dvojhodinovým výplachom, ktorý nenudí, neurazí, nepoteší a ani nezanechá žiadny dojem. "Hrdinovia" stoja proti tomu najobyčajnejšiemu záporákovi, aký sa dal vymyslieť, bez invencie a motivácie. Ansábel tentokrát nezachraňuje už ani Affleckov Batman, ani Gal Gadot, na ktorú sa síce dobre pozerá, ale to je asi tak všetko. Flash bol evidentne inšpirovaný Spidermanom z MCU, ale všetky dobré vtipy sú aj tak v traileri. Na záver mi vlastne celý film bol akosi ukradnutý počas pozerania a aj po jeho skončení. Jason Momoa je smiešny sráč. Thor dostal 3* a bol lepší ako toto. Takže za 2. ()

BadExHuman22 

všechny recenze uživatele

Dlouhé přemýšlení jaké dát hodnocení, opravdu dlouhé. Hned zprvu chci říct, že Batman v Superman se mi líbil víc a na sólovku Wonder Woman to nemělo. Ale i přesto to bylo dobré, rozhodně první polovina filmu, ta druhá už dost pokulhávala. Od chvíle kdy (!SPOILER!).... se Liga rozhodne vzkřísit Supermana a proběhne ten boj mezi nimi, jsem si říkal wtf?! A ne kvůli nápadu nebo tak, ale kvůli zpracování. Všudypřítomná CGI byla na úrovni televizního seriálu. Téměř celý film točen na zeleném pozadí, i scéna kdy Clark jen tak stojí v poli a vede konverzaci s Lois, totálně zbytečné točení s umělým pozadím. No, Batman se mi zase líbil, Wonder Woman opět skvělá, Aquaman byl boží, Cyborg ušel. Ale Flash, to byla hrůza. Barryho jakoby vytáhli ze střední, kde byl po škole za drzé chovaní k učiteli. Totální debil. A ty jeho vtipné scény mě ubíjeli, bohužel ne smíchy. Závěrečný fight kdesi v nějakém městečku, v největší prdeli Ukrajiny. Prostě shit-town s populací 10 lidí co tu jsou jenom proto, aby se neřeklo. Hlavní záporák nemastný neslaný (neznalci komiksu budou tápat ve tmě). Mohl bych psát dál a dál, ale rovnou řeknu, že se mi to i všech těch nedostatcích líbilo. Za mě 86%. ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Nebál bych se ani 5..a možná časem i dám. Ale. První díl lepší , ovšem pokračování dobré. Víc než dobré. Výborné. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Takovej sranec jeden jen tak nevidí. Milion zpomalovaček, WW se neustále tvářila jak na srazu idiotů, Batman byl fakt jako unavený týpek který to dělal jen proto že musel, Flash byl otravný jak vřed na prdeli, Aquamen byl sice jakž takž snesitelný ale nemám se u něj čeho chytit páč nemám tušení kdo to je, Cyborga bych milerád prozkoumal blíže ale nemáme čas takže šup ho na plac a diváku poser se, no a záporák byla tuna klišé a navíc furt mlel něco o matce o které namám ani náznak co je zač. Nefunguje to. A asi nikdy ani nebude, protože DC je parta intagrálů na entou. Nohy tomu podráží i hodně - ale hodně - špatné CGi které jde poznat na první pohled. 1 hvězda a to jen proto že jsem dneska v dobré náladě. ()

Maxa123 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podotknout, že jsem se na film koukal s vědomím, že tady dopadl s těmi 62%. Takže, čekal jsem to horší. To ovšem neznamená, že mě to nadchlo, to jako zase ne. Občas jsem si říkal, proč to vlastně sleduju. Celý film postavený na návratu Supermana. A vlastně to tak vypadalo. Tým naprosto marnejch existencí, který nejsou schopný jednoho idiota, kterýho porazili normál obyč lidi s pomocí Amazonek a Atlanťanů, jednoduše porazit a musej se jak pitomci pokoušet oživit Supermana, což se jim nakonec povede, dostanou od něj pořádně po tlamě, a on si pak společně s Lois někam odletí. Paradoxně mě tahle scéna nejvíc bavila. A bylo tam více zábavných momentů díky kterým jsem se nakonec rozhodl pro 4 hvězdy. Především Flash mě skutečně bavil. Také časté záběry na zadek Gal Gaot tento film pozvedly. Ale je to hodně o fous. Asi ten nejvíce rozhodující faktor byl konec, kdy Superman ukázal, že je přibližně tak 3x silnější, než zbytek týmu dohromady a našeho superpadoucha zmlátil během pár sekund a pak zachránil několik desítek lidí tím, že je odnesl společně i s jejich činžákem. Shrnutě, neříkám že doporučuji zhlédnout, ale když už tak provedete, tak byste se alespoň neměli nijak hrozitánsky nudit. Těsně 4 hvězdy. ()

Viny95501 

všechny recenze uživatele

Takže tak...Man of Steel sa vydaril len preto, že mal Snyder po ruke Nolana. Potom to išlo do kopru v podobe: Suicide Squad, B v. S, a nakoniec až zufala Justice League. Pokial bude u DC Snyder, pojde to len dole P.... Ešte že tu máme ten Marvel, že? XD. ()

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama