Reklama

Reklama

Kurýr

(seriál)
  • Francie Le Transporteur - la série (více)
Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke
Kanada / Francie / USA / Německo, (2012–2014), 19 h 2 min (Minutáž: 45–52 min)

Hrají:

Chris Vance, François Berléand, Delphine Chanéac, Andrea Osvárt, Andrew Martin-Smith, Eric Canuel, Rachel Skarsten, Joseph Kell, Julian Richings (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Frank Martin pracuje jako kurýr. Doručuje a nikdy se na nic neptá. Přijede na smluvené místo, vyzvedne zásilku, ať už je to věc nebo člověk, a bezpečně ji doručí, kam má. Zakládá si na pověsti profesionála... (TV Prima)

Videa (1)

Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke

Recenze (81)

Bouřka 

všechny recenze uživatele

Něco takového jsem už dlouho neviděla - záporná postava dostane dvakrát za sebou brutální nakládačku, do toho honička v autě, potom další nakládačka, potom ho srazí plnou rychlostí auto a potom se znovu vrhne na kladnou postavu (kurýr), aby dostal nejbrutálnější nakládačku a jediná možnost, jak se ho zbavit, je hodit ho do řeky, jinak by se tam řezali asi ještě dneska. Do toho kurýr, který nejenže výborně řídí, ale také ho zřejmě cvičila elitní jednotka v boji na blízko, protože on zbraň opravdu nepotřebuje. No, jestli to bylo myšleno jako parodie, tak dobrý :-) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ponúkla všetko , čo sme mali možnosť vidieť vo filmovej sérií. Takže vlastne nepriniesla nič nové. Je však dobré, že serial si netýči svoju vlastnú cestu, ale pridržuje sa už zaužívaného. Nove prvky ako operátorka, mechanik sú vítané a dovolím si povedať, že vedľajšie postavy pribudnú. Chris Vance dobrý, aj biť sa vie ( ale nemá ani Stathamovú postavu ani ten úškrn v boji ) aj sympaťák. Frank Martin v jeho podaní dostal trochu iný rozmer, ale základ ostal. Som zvedavý, ako sa serial bude vyvíjať. Ale oplatí sa to pozerať, už len pre tie ženy a autá. Zatial 3 z 5 ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zase tak brutálně špatné, jak se tady někteří uživatelé snaží naznačit, to není. Je to parádní oddechovka, kde na kecy neberete ohled a hrajete třeba Hledání min, ale jakmile se tu rozjede A8 nebo Frank začne někoho mlátit, tak se na to s chutí podíváte. Nic objevného, ale ani nic brutálně špatného. Jo a pokud byste náhodou nevěděli, tak padouši jezdí ZÁSADNĚ v černých last last gen ML ... všichni do jednoho ! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Veľmi predpokladateľné až hlúpe, ale to by mi ani tak nevadilo. Chris Vance hoc je to celkom charizmatický týpek sa nevie biť čo sa režisér a strihač snažia kamuflovať - to mi už vadí. Naháňačky sú tiež dosť slabé. Čo sa mi páči je Frankovo Audi A8. Potešila a zároveň i prekvapila ma dosť výrazna miera erotiky oproti filmovej sérii, len ženy mohli vybrať krajšie :) 20 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně rychle, maximálně spolehlivě a akčně doručená zásilka. Nehledal bych až takovou spojitost se známou akční trilogií s Jasonem Stathamem, ze které se především přebrala postava "doručovatele" Franka Martina, i když se tomu pochopitelně nedá vyhnout. Staronovou postavu nově ztvárnil rovněž Brit Chris Vance a bude hodně diváků, kteří budou mít potíž ho přijmout. Charisma svého filmového předchůdce značně pozbývá a musí si ho tudíž vykopat, vymlátit a vystřílet. O tom tenhle seriál je především a pak teprve to ostatní. Martin je opět čestný muž a k ženám "džentlas", jak se patří. V jeho blízkosti se každá cítí v bezpečí a on jejich důvěry nezneužívá. Hojně se v tomto seriálu využívá motorových prostředků. Přeprava autem z místa na místo je tady více než častá, postavy jsou na ní do jisté míry závislé a luxusní vozy se dají brát za spojovatele mezi jednotlivými akčními scénami, které si plní poctivý televizní průměr, s občasnou inklinací budit dojem lepších, než ve skutečnosti jsou. Hlavní hrdina jde do bitek ve drahém ohozu a nějak jsem ho neviděl výrazně zdevastovaného, možná to teprve přijde. Choreografie bitek je efektní, ale ruchaři neodvedli zrovna dobrou práci. Kopy nebo údery zní moc nerealisticky a přehnaně a dá se to srovnat se zvukovou odezvou bitek z filmů s Terencem Hillem & Budem Spencerem, což není zrovna lichotivé přirovnání, má-li se brát seriál alespoň trochu vážně a novodobě. Hrdina navíc po každé bitce nahodí stále stejný výraz, což působí po určité době idiotsky. Jednoznačně se dalo zapracovat na vizuálu, barevné rozlišení nemělo odpovídající kontrast a při zběžné analýze navodilo dojem fádnosti. Nečekat zázraky a třeba balíček od kurýra překvapí příznivce akčních seriálů potěšitelnou zásilkou. Některé díly měly slušné grády i solidní akční odezvu. 60% ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se převážně v kanadském Torontu, ale štáb natáčel i v takových městech jako je Nice, Paříž nebo Berlín. (Terva)
  • V 1. epizodě 1. série s názvem "Trojský kůň pod kapotou", poté co Frank (Chris Vance) dobojuje v hotelu a vrací se k Trině, lze na okamžik zahlédnout v pravém rohu mikrofon. (JackBurda)
  • Do hlavnej úlohy bol pôvodne zvažovaný Cyril Raffaelli, kvôli slabej znalosti angličtiny však rolu nedostal. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama