Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

matmanX 

všechny recenze uživatele

Heuréka měla neuvěřitelný potenciál a šanci stát se kultem, ale to by ji nesměl už po několika epizodách dojít dech. Snad by prospěla výměna scénáristů, protože aby seriál spadl tak rychle do neustálých klišé, ohraných a repetitivních nápadů, na které se nehrabou ani poslední série Star Gate, to se jen tak nevidí. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem se dusevne vyrovnal s tim, ze pres casto kataklizmaticke katastrofy, ktere se v show bezne deji, se prakticky nikdy nikomu nic nestane, vsichni se tam maji radi a jsou plni optimismu. Takova trochu temnejsi linie tam vlastne jen tak nekolikrat nesmele probleskne, jako by se autori bali i jen naznacovat. A prestoze jindy by presne tohle byl duvod, proc bych se nedival, tady me ta chemie postav nakonec donutila vydrzet az do posledni sezony, kdy mi bylo i lito, ze je konec... Rozhodne jedna z tech lepsich veci, co kdy SyFy vyrobila. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí 1. série musím konstatovat, že myšlenka je originální a zábavná. Z prvních pár dílů jsem byl nadšen, ale časem mi to přišlo pořád dokola...něco se pokazí, šerif svým osobitým přístupem to společně s bandou intelektuálů spraví a jede se na další díl.... Jinak herci mi sedí a jejich výkony jsou fajn. Uvidíme v druhé sérii.... Druhá série...začalo to podobně a díly šly ve stopách svých předchůdců z první série...ke konci, ale začal seriál nabírat atmosféru jaká se mi nelíbí...začal se brát moc vážně a hodně se ubralo na humoru. Šanci tomu ještě dám a uvidíme dál... Třetí sérii určitě chyběl N. Stark a to dost...na druhou stranu jsem byl velice potěšen rolí Tess, která mi vyloženě sedla a moc se mi líbila. Díly byly slabší i lepší...heurekovská klasika a těším se, že to dokoukám do konce. 4. série - už se ždímá miliónkrát vyždímané a seriál jde pomalu ale jistě do kopru....první dvě série byla sranda a teď už si to hraje pomalu na špionážní seriál...nebaví, ale dokoukám i poslední sérii. Poslední série už byla vážně navíc...ztratil se humor, který byl tak osvěžující na začátku a seriál si začal hrát na něco, co není...některé díly byly až ´strašidelné´...do toho navíc nesympatická postava Holly a na průšvih je zaděláno.... Suma sumárum...škoda, že nezůstalo u maximálně tří sérií...postupně šla kvalita seriálu dolů, ale i tak jsem rád, že jsem seriál viděl...po postavách JoJo, Zanea nebo Henryho se mi bude stýskat.... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si za úkol, že musím dojet alespoň první sérii, ale po osmi dílech jsem to vzdal, protože TO JE PROSTĚ KRAVINA. Jo, ten šerif je celkem správnej, jeho dcera je taky fajn, ten mluvící bejvák by se mi taky líbil a ta šerifova zástupkyně je fakt kočka, to zase jo, ale to je asi tak všechno. Zbytek postav je tak škrobený, umělý a neuvěřitelný, že se to prostě nehodí. Hlavně teda ten všeznalý automechanik Henry, co je odborník úplně na všechny vědecké obory, od biochemie až po astrofyziku. Scénář je pak takový, že se někde něco pos…, pětatřicet minut všichni krouží kolem nevědouce co dělat, aby si to nakonec přihasil Henry se spásným řešením typu „co kdybychom to zkusili vypnout“. Eureka by podle všeho mělo být nejsofistikovanější místo na Zemi, nicméně jejich „vědecké“ experimenty vypadají tak, že i moje laboratorní cvičení z fyziky na gymplu vypadala vědečtěji. :-) No prostě děs. To vysoké hodnocení tady je úplně mimo mísu, sorry. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)

Reklama

Reklama