Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Recenze uživatele Laxik k tomuto seriálu (3)

Marvel's Luke Cage (2016) 

Seriál o třetím Defenderovi pokračuje v tradici temných, stylových, nadmíru zábavných marveláckých adaptací, které se nebojí načnout závažnější témata. Proto jdu s hodnocením tak vysoko nehledě na několik zásadních problémů, které s Lukem Cagem mám. Třeba ten, že jsou evidentně všechny postavy v seriálu naprostí idioti, co nedokážou přemýšlet ani v rámci vlastního žánru (natož uvažovat jako lidi). Vždyť co je první věc, kterou udělá každý rozumný antagonista, když mu po čtvrti pobíhá neprůstřelný hromotluk se jménem Luke Cage? Přece se zaměří na jeho nejbližší! Ale ne, to tu místní gangsterskou sebranku ani nenapadne. Stejně tak do propasti zapomnění vyšumí jakoby mimochodem nadhozená idea toho nepřůstřelného mstitele utopit, otrávit, ... a místo toho se všichni ženou za superkulkou, co tu jeho hroší kůži provrtá. Cottonmouth, ač pitomec, je ale aspoň zajímavou postavou, dalším z řady vyvedených netflixáckých záporáků, a jeho sestřenka Maria je docela povedená mrcha. Tradice svělých záporáků tak umírá až s Diamondbackem, retardovaným králem podsvětí, co z něj sice jde docela strach, ale po většinu času je to jen ufňukanej zhrzenej blbeček. Ve skutečnosti bych pro tyhle a další blbečky a blbosti Lukeovi srazil vaz podobně jako nedávno Doctoru Strangeovi, ale tady celý seriál (nehledě na to, jak idiotský celý poslední díl byl) vytahují vedlejší charaktery - nejprve Pop, později a o to víc Shades a Claire, které jsem si možná až příliš oblíbil. ()

Znáš můj styl (2016) (S01E13) 

Celý seriál je více méně super, ač maličko natvrdlej. Ale to finále, to byl fakt festival blbosti od začátku do konce. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Man, dem Jamaican niggas ar somethin else. Dem spik inglish worsa den mi and dem du vudu dat makes dem stronga den mi bullitpruf brotha Luka Cage... Druhá série je lepší než první. Má dobrého záporáka, zajímavou vedlejší linku s Misty a působí to tak nějak kompaktně. Nejvíc ale válí Mariah a Shades. Škoda, že tomu Netflix vystavil stopku. Ale snad se toho ujme někdo jiný, protože poslední 3 epizody jsou fakt luxusní a ten cliffhanger na konci, za ten bych vraždil. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama