Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem Pražák a nemyslím, že by Beskydy byly plné takových dementů jako v prvním díle. Ne že bych se nezasmál, ale po chvíli už si člověk klepe na čelo. Na některých scénách taky člověk vidí, jak do našich reálií nepasují (holt to opisování odjinud). Donutil je dobrý, ale nebude to za víc než za upachtěná tři slunce z hlavní posloupnosti. P. S. Čvančarová je čím dál kulatější a horší. Update 13.11.2015: Ne, tohle si tři nezaslouží. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je prostě pan herec. Pamatuju si ho z hlavních rolí jen v komediích a pak jako inspektora Klubíčka, ten mu ale moc nesedl. V těch komediálních rolích ale nikdy neměl takovou postavu, jako tady. Tichý, chladný a nekomunikativní doktor Elinger je v jeho podání skvělej, nedovedu si představit nikoho jinýho, kdo by ho zahrál s takovou noblesou a nadhledem jako právě Donutil. Seriál samotnej je jinak celkem cypovina, taková pohádka pro dospělý, ale díky Donutilovi se to dá v pohodě vydržet a jenom on drží tenhle seriál v těch číslech, v jakejch je. ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Přes velké množství přehrávání a občasného tlačení na pilu a stěží uvěřitelných situací je pan Donutil ve své sarkastické roli skvělý a zábavný. Seriál jsem po očku sledoval (a poslouchal) víceméně z donucení, sám bych si jej určitě nepustil, ale tímhle počinem si člověk mentální zdraví rozhodně neponičí a celkem rád se při sledování pousměje a občas i zasměje. V českých seriálových vodách nadprůměr. 55%. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry relativně nadprůměrný seriál, který není pouze komediální- i když na vtipech a gazích staví...Doktor Martin je takovou komickou figurkou, i když herecké ztvárnění Miroslavem Donutilem se okouká a po čase nepůsobí moc sympaticky. Co nechápu, jsou vzájemné naschvály obyvatel Protějova a Elingera navzájem, ale i tak...(originál jsem neviděl) ...60% ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za snahu a za to, že mohlo být mnohem hůř (viz Ordinace a další tucet podobných hrůz, pro které mám vyhrazeno hodnocení odpad!). Každopádně Doktora Martina sledovat nehodlám... P. S. To vážně nejsme schopni vymyslet originální scénář a musíme přebírat náměty ze zahraničí (a zpracovat je mnohem hůř)? Asi bych se měla smířit s tím, že od ČT bych poslední dobou raději neměla očekávat příliš. Trend kvality jeho tvorby je totiž dlouhodobě klesající a žádný důvod doufat v nějakou brzkou změnu bohužel neznám. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Na konci epizody Šťastně až do smrti (2016) se doktor Martin (Miroslav Donutil) loučí před svou ordinací s Lídou Klasnovou (Jitka Čvančarová) a poté k němu přichází sestřička Irena Bezáková (Gabriela Marcinková). Pak ze dveří ordinace vychází jeden z pacientů, který čeká na vyšetření, řekne nevhodnou poznámku, sestřička Irena na něj zakřičí a zažene ho zpět do ordinace, pak doktora Martina pohladí po rameni a také odejde zpět do ordinace. Na začátku epizody Staré lásky (2016) je tato situace opět odvysílána, ale pouze ve zkrácené podobě. Část, kdy přijde před ordinaci jeden z pacientů, zde zcela chybí. (David7)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama