Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 5
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 5

Recenze (501)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Myslim že v rámci českejch seriálů / filmů se to řadí k nadprůměru. Pěkmá kamera, sympatičtí herci (spíš ale ti dva co nejvíc jezděj do akce, Stropnickej sice hraje dobře ale vypadá hrozně zkrachovale) a celkem to odsejpá. Uvidíme, jestli si další díly udrží úroveň toho prvního. Sympatická šedesátka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po módní vlně seriálů z nemocničního prostředí se po vzoru zahraničních seriálů CSI, LAPD atd.. u Kriminálky Anděl setkáváme s českým týmem kriminalistů. Neváhám se to nazvat další sérií Malého pitavala, ovšem točenou v moderních kulisách dneška....Šílené pletené svetry vystřídaly moderní obleky, žluto-bílé žigulíky nahradily oktávie ve stříbrném nátěru s reflexnímy pruhy a rohlík s vlašákem v papíru tvůrci naštěstí nenahrazovali ničím .... Schéma hlavních postav je naprosto shodné se seriálovou konkurencí ať už se jedná o Kobru 11 či jiná oddělení... Máme zde většinou přísného a rozmrzelého šéfa oddělení Mejzlíka, šéfa kriminalistů Stropnického, vyšetřovatele Taclíka a Švehlíka ml. přičemž tato dvojce se snaží dělat humor, počítačového experta a znalce veškerých systémů Novotného a bloďatou kočičku vyšetřovatelku Helenu Dvořákovou. A abych nezapomněl, je tu i starý kozák soudní lékař a patolog Frej. To je tým, který s veškerými možnostmi jaké nabízí dnešní forenzní vědy stíhá lupiče a vrahy napříč celou Prahou. Kupodivu scénáře nejsou tak tupé jako u kolegů v bílých pláštích a na seriál se dá docela dobře dívat když není nic lepšího v TV. Celkem je to na dvě hvězdy, tu třetí dávám za fakt, že seriál u veřejnosti propaguje v pozitivním světle dnešní policii jako složku na kterou je možno se spolehnout a která se podle hesla Pomáhat a chránit chová. Tři majáčky. * * * ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Švehlík a Taclík a jejich vzájemná chemie a fórky, démonická hudba, v menších rolích se tu mihnou (ne)známí herci (Hruška, Prachař, Hoffman, Dyk) -některé případy jsou dost zamotané a jejich rozuzlení není efektní, chybý tomu emoce, ostatní kriminalisté jsou jak šedé myšky (Novotný, Dvořáková), efekty s obrazem (první tři části originální, později rušivé)/// Tak na českou Kriminálku jsem byl zvědavej. Krimi jako žánr moc nevyhledávám, ale tuhle českou partičku jsem si nechtěl nechat ujít. A pratička je to veskrze typizovaná, tak jak to bývá všude. A pak jde o to jestli překonají své konkurenty. Taclíkovi a Švehlíkovi se to povedlo. Dlouho jsem neviděl tak sehranou dvojici. S něma jsem se vždy bavil. S ostatníma už to bylo horší. Co víc Michal Novotný si to u mě trošičku rozházel, protože neměl ani moc prostoru a ani nebyl nijak výrazný. Důležité na tomto žánru jsou samotné příběhy. Dost mi začalo vadit, že je zde vidět jasná inspirace na reálných případech a přišlo mi, že tvůrci nedokáží přijít s něčím vlastním. Přesto seriál není špatný, náhodou mě docela bavil a nejvíc jsem se zajímal o hlavní postavy. Dokonce jsem uvažoval o 4*. Důvod proč to nedám je ten, že žádná část nevybočila z vod mírného nadprůměru a žádná na sebe nestrhla veškerou pozornost. Prostě to chce ještě větší tempo a přidal bych i na akci, pak to bude hodně slušný./// Celkem 69%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, uznávám, že snaha se cení, přeci jenom se jedná o lepší český filmový počin než některé české, nesnesitelné, novodobé filmy. Seriál má dobré herce, zajímavé případy. Ze začátku vypadal seriál obstojně, lehce nadprůměrně, ale pak se z toho pomalu stávala natahovačka, která byla plná zbytečných a nudných scén. Takže to kleslo na slabší průměr. Já to celkově vidím tak na 44% = ** ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Detektiv:„Kde jste byl včera večer?“ Vyšetřovaný:„V hospodě na fotbale, klidně se zeptejte, byli tam všichni!“ Detektiv na detektivku: „Tak ten je z toho venku.“ Myslíte, že se šli někoho zeptat? Asi ne, ale ono je to vlastně docela realistický, když mě jednou zastavili policajti jak jsem odvážel přepitou kámošku domu autem a ptali se mně, jestli jsem pil, řekl jsem že ne, ať mi klidně dají dejchnout a oni zalezli zpátky a odjeli. Já jí přitom měl jak z praku! Kriminálka Anděl je směšná v tom, jak se snaží být jako bruckheimerovské kriminálky, přitom kdyby jí ta snaha být jako něco jiného nelezla až z uší, nebylo by to špatný. Vedle nějakého Edenu je to doslova klenot. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Točilo se kromě jiného i v Praze Jinonicích a Stodůlkách. (sator)
  • Interiéry se natáčí v ateliérech v Hostivaři, kde jsou na 536 m2 postaveny kanceláře kriminálky a pitevny. (Karlos80)
  • Vyšetřovací tým používá v první řadě seriálu jako služební vůz bílou Škodu Fabia první generace. V některých záběrech jde o verzi z let 1999-2004, v jiných o verzi z období 2004-2007, přestože podle registrační značky je to stále jeden a ten samý vůz. Na registrační značce 2A3 0197 je patrné, že je vyrobena z plastu a navíc opatřena modrým pruhem, který ale obsahují až značky začínající 4A0. (Martin_L)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama