Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2008–2023), 71 h 45 min (Minutáž: 53–60 min)

Hrají:

David Švehlík, Marek Taclík, Martin Stropnický, Ladislav Frej st., Michal Novotný, Miloslav Mejzlík, Helena Dvořáková, Jan Skopeček, Igor Chmela (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

První klapkou odstartovalo v pátek 28. března v Praze natáčení původního seriálu TV Nova s názvem Kriminálka Anděl, který chce být novým typem českého kriminálního seriálu, podívanou plnou napětí s moderními obrazovými postupy, který představí Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, jež však má i své temné stránky. Každá z epizod seriálu přinese jedno pátrání inspirované skutečnými kriminálními případy. Na oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl pracuje tým celkem pěti hlavních kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích nejzávažnějších trestných činů - loupežných přepadení, úkladných i sexuálně motivovaných vražd. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček (Martin Stropnický). Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský (David Švehlík), praktik Oliver Hajn (Marek Taclík), dokumentarista Rudolf Uhlíř (Michal Novotný) a policejní psycholožka Jana Chládková (Helena Dvořáková). Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský (Ladislav Frej). Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký (Miloslav Mejzlík). (TV Nova)

(více)

Videa (8)

TV spot 6

Recenze (502)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Myslim že v rámci českejch seriálů / filmů se to řadí k nadprůměru. Pěkmá kamera, sympatičtí herci (spíš ale ti dva co nejvíc jezděj do akce, Stropnickej sice hraje dobře ale vypadá hrozně zkrachovale) a celkem to odsejpá. Uvidíme, jestli si další díly udrží úroveň toho prvního. Sympatická šedesátka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

První český pokus o krimiseriál ze soudobé vlny vizuálně děsně efektních kousků. Pokus překvapivě dobrý, a to dávám "jen" 50% - z toho si můžete udělat obrázek o tom, jak špatné jsem to čekal;) Pomiňme obrovský humbuk, který novácky tradičně předcházel premiéře a napřesdržkovou reklamní smršť, která diváka opět dostihla deset minut po začátku prvého dílu (už tak o deset minut zpožděnému díky kvalitnímu zpravodajství a ještě lepším sportovním novinám), a věnujme se seriálu samotnému. Jak už jsem poznamenal, obrazově to bylo poměrně srovnatelné s tím, na co jsme zvyklí ze "západu", hudba byla také fajná, ona vůbec technická stránka v tomto oboru nevzdělaného diváka (mě) neurazí. Tolik k formě, teď obsah...vzhledem k doposud napsanému textu a avizovanému hodnocení je asi jasné, že tady bude problém, respektive několik problémů. Problém prvý - postavy jsou sice vyskládány do povinně jakžtakž pestré stylové palety, ale nedovíte se o nich zhola nic. Problém druhý - tihle divákovi celkem lhostejní hrdinové pronášejí své repliky třemi způsoby: věcným až smrtelně vážným tónem, bezmocně zhnuseným tónem a škodolibým tónem, přičemž to bohužel ani v jednom případě nezní přirozeně. Kupodivu vyrovnaný je poměr zápletek originálních a již několikrát jinde viděných, ale třeba díl s parkourovým vrahounem naprosto likviduje rádobyvtipný senilní svědek a dá se říct, že povinných vedlejších postaviček evokujících třeba chodící kriminální ústřednu Ivy Janžurové z Malého Pitavala je rozhodně víc, než je zdrávo. Na druhou stranu třeba Igora Chmelu v jeho roli zručného manipulátora a především děsného hajzla/domácího násilníka nelze označit jinak než jako až pod kůži libového. Zkrátka a dobře, není toho málo, na čem by se dalo a mělo ještě pracovat, ale mohlo to být znatelně horší. 50% a poznámka, že velký nos ne vždy velkého ducha značí:) ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Děsnej akčňák, jak vystřiženej z německé akční Kobry 11. Ale proč? Opravdu se chceme na něco takového dívat? Jako filmoví tvůrci neznáme míru a nemáme cit pro flash obrazové digitální triky. Prostě všeho moc škodí. Režiséři jako malé děti, které se nemůžou nabažit nové digitální hračky. Zvuk nevyvážený, místy neslyšíš to herecké šuškání, místy akční zvukový řev spojený s digitálním obrazovým marastem. Opravdu se chceme na něco takového dívat? Viděl jsem několik málo dílů, a stačilo mi to k tomu, abych si udělal názor. Více ne, děkuji, nechci. Z 90% ubrat ty obrazové flashe, vyvážit zvuk, ... a byl by to slušný krimi seriál. Ale není. ()

themic

všechny recenze uživatele

Na českou produkci je to celkem dobře zpracovaný seriál, myslím vizuálně. Scénář a obsazení herců je hodně pod úrovní. Nejhorší je, že tenhle seriál se snaží hrát na americké seriály z tohoto prostředí a nejde mu to. Herci jsou prkení a neuvolnění, scénář tomu jen přidává. Chybí tam děj, spád a pořádní charismatický herci, škoda. Jen kamera udělá někdy pěkný záběr, ale to je asi tak všechno co je na tom pěknýho. Tohle je seriál pro dlouhé pondělní večery, když není co dělat. Myslím, že v pondělí večer je vždycky co dělat:) 30% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se seriál velmi líbí. Jednak je to podle skutečných kriminálních případů a též Martin Stropnický spolu s Davidem Švehlíkem jsou prima. Nějak mi tam nesedí Marek Taclík. Snad pro jeho špatnou artikulaci slov nebo rychlou a mnohdy nesrozumitelnou řeč. Asi ho neměl při výuce herectví pan Přeučil. 4.května 2010 Musím doplnit své horní řádky : Marek Taclík je "dršťka" a najednou jsem si na jeho mluvu zvykla. Sedí tam, pro hbitý postřeh. Je to výborný seriál a též je výborná Helena Dvořáková. Proto přidávám i 1 hvězdičku. ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (129)

  • Herce Ladislava Freje ztvárňujícího postavu pataloga Karla Benkovského musel kvůli zdravotním potížím ve třetí řadě seriálu nahradit herec Martin Hoffman. Dramaturg Tomáš Feřtek řekl, že se s Ladislavem Frejem domluvili na tom, že po dobu jeho zdravotní indispozice bude nemocná i jeho postava. Dialogy se přepisovaly na poslední chvíli. (navabaca)
  • V seriálu jsou neustále recyklovány registrační značky na vozech. Stejná čísla jsou v různých dílech na různých autech, někdy dokonce i v rámci jedné epizody. Např. značka 0A4 1380 se objevila na nejméně čtyřech vozidlech, takováto kombinace ale nikdy nemohla existovat, neboť české značky nemohou začínat nulou. (Martin_L)
  • Ve všech řadách seriálu je v interiéru policejní stanice na nástěnce umístěna černobílá fotografie skutečného vraha Jaroslava Papeže. Ten v roce 1966 v promítací kabině pražského kina Metro zneužil a zavraždil jedenáctiletého chlapce, za což byl v roce 1967 popraven. (navabaca)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama