Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez. :-) Tahle kriminálka není vyjímečná svým příběhem a případy, ale zejména postavou detektiva Charlieho Crewse ten je neopakovatelně úžasný v podání jednoho z mých nejoblíbenějších herců - Damiana Lewise. Nadprůměrný scénář ani ne tak po dějové stránce jako spíše po slovní zásobě a charakteristická postava ne které stojí celý seriál (jako třeba u Dr.Housea, ve Žraloku, atd.), u takovýchto seriálu záleží na herci a Damian Lewis prostě hrát opravdu umí a hlavně proto dávám tomuhle seriálu 100%. "I cesta může být cíl, ale dřív nebo později vás tak jako tak vrátí na začátek fronty." ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Kdo si prostuduje názory uživatelů ČSFD, ví vše: sám o sobě lehce nadprůměrný seriál s občas kolísající kvalitou, který ovšem výrazně zvedá skvostný freak Damiana Lewise a jeho lehce suchý a lehce sarkastický humor. Takže klasický případ záležitosti "stojím především na jedné osobě, ale stojím si díky tomu docela dobře". Z první řady stojí za zmínku především epizoda 7 (cca od 20. minuty vysloveně bomba), která musí potěšit srdce každého pravověrného nerda :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je herec, kterého si všimnete kdekoliv, ať hraje cokoliv. Škoda jen, že jako herec nemá více prostoru ve filmech, o to víc se ale o něj zajímají lidé do seriálu a to seriálů ne ledajakých. Začalo to Bratrstvem neohrožených, kde mě hned dokázal zaujmout. Pak až po několika letech jsem od přítelkyně zaslech seriál, který se tváří jako klasická kriminálka dnešní doby, ale má v sobě hlavní příběhovou linii, která se příběh od příběhu zajímavě rozplétá. Docela mě překvapilo, když hlavní roli hrál opět Damian Lewis. Okamžitě jsem si jeho roli policajta, na kterého ušili boudu a on byl omylem 12 let (měl být původně na doživotí) ve vězení, zamiloval. Seriál má hromadu vtipu, zajímavých případů, sympatické herce a hlavně onen příběh, který Vás nutí sledovat díl po dílu. Škoda jen, že po druhé sérii vše skončilo. Objevilo se to v Americe v době, kdy to odsral každý seriál a málokterý se pak ještě dokázal vzchopit. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Ryšavý ovocofil hledající po odkroucení 12 let v pruhovaným pyžamu mír v duši (s kvérem popř. žabikuchem v ruce a hubou na špacíru) a vysložilá závislačka s čistě realistickým pohledem na věc jsou nejlíp fungující seriálovou dvojicí poldů za dlouhou dobu...a vo tom to je. "Můžu mít sex s vaší ženou?" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama